G4Media.ro

Investitorii străini: Încurajăm autoritățile să inițieze discuții cu Comisia Europeană, FMI sau…

Investitorii străini: Încurajăm autoritățile să inițieze discuții cu Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială și să utilizeze toate resursele disponibile pentru a ușura efortul bugetului național

Consiliul Investitorilor Străini (FIC), asociația care reunește cei mai importanți investitori cu capital străin din România, încurajează autoritățile române să discute cu toate organizațiile internaționale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială și să utilizeze toate resursele disponibile pentru a ușura efortul bugetului național, potrivit unui comunicat de presă.

FIC salută măsurile de sprijin adoptate de guvern drept ”un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate” și arată că ”sunt încă multe lucruri de făcut”.

”Planificarea continuității economice este importantă acum, deoarece acționarii fac strategii și sondează modalitățile de a continua operațiunile pe durata pandemiei de coronavirus. Panica se răspândește mai repede decât COVID-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile și dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici să păstreze un dialog deschis și onest cu omologii lor români, cu autoritățile și cu toți partenerii lor sociali. Suntem, ca întotdeauna, pregătiți și dispuși să aducem expertiza și cunoștințele noastre într-un efort constructiv, pentru a depăși problemele economice”, arată Consiliul Investitorilor Străini.

FIC arată că protejarea celor 185.000 de angajați români din companiile care fac parte din Consiliul a fost ”prima noastră acțiune”. Consiliul arată că ”întreruperea muncii și a mobilității salariaților vor duce la scăderi ale productivității, ale consumului și credem în eficiența măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi”.

Foto: Consiliul Investitorilor Străini

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cred ca autoritatile au decis deja sa ceara ajutorul FMI si CE si BM…30 miliarde Euro Imprumut nu stiu daca vor ajunge…altfel, falimentul ne paste….
  In vremea crizei financiare din 2009-2010, imprumutul de la FMI si CE si BM a fost de 20 Miliarde Euro, cu 12,9 Miliarde Euro ramase la BNR…
  25 Martie 2009: „Romania a batut palma cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, pentru un imprumut care se apropie de 20 de miliarde de euro. Conditiile impuse tarii noastre nu sunt la fel de dure ca in Ungaria sau Ucraina.
  Prin acordul convenit miercuri, Romania va primi aproape 20 de miliarde de euro, timp de 2 ani. Cea mai mare parte a banilor, adica 12,9 miliarde de euro, vin de la FMI si vor intra in rezerva valutara a Bancii Nationale, pentru sprijinirea leului.
  rima transa de 5 miliarde de euro este anuntata pentru inceputul lunii mai. Iar dobanda medie a imprumutului de la FMI este de 3,5% pe an.
  Imediat dupa anuntul acordului, leul s-a intarit usor, cu doi bani fata de euro.
  De la Uniunea Europeana, Romania va lua 5 miliarde de euro, imprumut care va finanta in primul rand deficitul bugetar. Primii bani europeni urmeaza sa intre in tara in iulie, iar dobanda pentru acest imprumut este mai mica, undeva intre 2 si 2,5%.
  Inca 2 miliarde vor veni de la Banca Mondiala si de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Banii sunt destinati economiei si sistemului bancar.”

  Dar nu era pandemie…

 2. Cu FMI sa facă investitorii străini.

  • Si cine crezi ca mai IMPRUMUTA Romania in vreme de pandemie, cand oricum aveam cele mai mari DOBANZI la Imprumuturi, din zona Europei de est??!!!!
   Astept sa vedem ce PROIECTE vom propune pentru a accesa BANII aia multi anuntati de CE!!
   Ca nu se dau direct in mana, trebuie proiecte!

 3. FMI? Gata, praduim si ce-a mai ramas a statului , in perioda de criza pe nimic? Pentru tarile destepte functioneaza tiparnita de bani de la BCE , pentru prosti ca noi CAMATARII de la FMI si BM.Sa ma cac in ea de UE si-i urez desfiintare cat mai rapida.Am vazut de cand a inceput criza cu Virusul Chinezesc ce-i UE, o mare MUIEEEE, fiecare tara s-a baricadat si o doare -n basca de ceilati. Unde-s bufonul rotschilian Macron si marxista Merkel??? Un sfat pentru prostanii din PNL, daca ajungeti la FMI veti fi ca PNTcd si PDA, istorie….
  Voi la G4Media nu mai cenzurati tot ce nu urmeaza „naratiunea”

 4. Sa citim printre randuri: ei se vor capitaliza puternic cu zero dobanda din germania si franta oricat e nevoie, apoi creditele date lor vor fi achitate de facto de imprumuturile cu dobanda catre tarile mici si cu balante negative :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.