G4Media.ro

Investiții în imobiliare, în majoritatea județelor din Transilvania / Lucrările de construcţii…

Sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Investiții în imobiliare, în majoritatea județelor din Transilvania / Lucrările de construcţii au  crescut de aproape trei ori, în Brașov, în primul trimestru al anului, față de anul precedent

O explozie de construcţii noi s-a înregistrat în majoritatea judeţelor din Transilvania în ultima perioadă, informează Agenția de presă Rador, care citează date ale Institutului Național de Statistică.

În ciuda dublării sau triplării preţurilor la anumite materiale de construcţii, această industrie pare să prospere mai ales în Braşov. Majoritatea apartamentelor sunt, însă, neocupate, iar investiţia este apanajul unor firme multinaţionale care au înregistrat profituri chiar şi în pandemie.

Investiţiile nete realizate în judeţul Braşov în trimestrul I din acest an, au crescut cu peste 43% faţă de trimestrul I din 2021. La lucrările de construcţii, creşterea a fost de aproape trei ori, anunță directorul Direcţiei de Statistică Braşov, Ioan Popescu.

O altă componentă de creştere a investiţiilor în Braşov este dată de înnoirea parcului auto al transportului public.

Investiţia de milioane de euro este realizată de municipalitate, prin instituţiile sau societăţile aflate în subordine, fondurile provenind în cea mai mare parte din taxele şi impozitele plătite de braşoveni.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Brașovul e mișto 🥺🥺 Literalmente m as muta pe străzi ,numai să știi că sunt acolo 💔❤️❤️

  2. in Brasov se construieste haotic, in detrimentul spatiului verde. nu exista nici un respect pentru disciplina in constructii. se construieste fara autorizatie, se taie copacii, se defriseaza zone impadurite. cu complicitati evidente ale unor institutii ale statului. administratia locala e neputincioasa, cand sunt sesizati ridica din umeri. ex din zona in care locuiesc: in spatele blocului meu exista o pensiune construita fara autorizatie, langa bloc pe locul unei gradini cu nuci seculari s-a construit un bloc, iar in fata blocului nostru s-a retrocedat un teren cu padure cu arbori seculari si parcul comunitar – acum zona este defrisata iar autorizatia eliberata de regia locala a padurilor este pt citez ”regenerare naturala” in timp ce proprietarul declara ca vrea sa construiasca blocuri. cand am cerut sprijin de la primarie in loc de solutii am primit explicatii prin purtatorul de cuvant.