G4Media.ro

Investigație Buletin de București: Aventurile internaționale ale primarului Negoiță. Deplasări din bani…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Investigație Buletin de București: Aventurile internaționale ale primarului Negoiță. Deplasări din bani publici, închiriere de mașini de lux și cazări la hoteluri de patru și cinci stele

Algorithm Construcții, una dintre companiile Primăriei Sectorului 3, a plătit în ultimul an facturi de aproape 50.000 de euro pentru deplasări în străinătate. Banii au fost cheltuiți pe bilete de avion către orașe de pe două continente, închiriere de mașini de lux și nopți de cazare la hoteluri de patru și cinci stele, relatează Buletin de București.

Pe multe dintre facturi apare direct numele primarului Robert Negoiță, care, în doar două luni, a zburat în cinci orașe, unde a stat la hoteluri centrale și a închiriat mașini de lux, precum Mercedes E Class.
Contactat de reporterii Buletin de București, Robert Negoiță a declarat că la una dintre deplasări a fost la un „târg de entertainment“ în scop de serviciu. În cazul tuturor deplasărilor susține că a fost în scop de serviciu, dar nu-și amintește cu cine și ce a făcut, mai exact.

„Nu-i corect, că nu le știu pe toate pe de rost”, a transmis edilul în urma întrebărilor reporterilor BdB.

Turneul luxos al primarului Negoiță

Pe 27 septembrie 2023, decolează de pe Otopeni un avion de linie cu destinația Viena. La bord era primarul Robert Negoiță, alături de alte trei persoane, arată documentele transmise de sursele Buletin de București.

Biletele de avion au fost plătite din bani publici de una dintre companiile din subordinea primarului din Sectorul 3, Algorithm Construcții, compania care a reabilitat și Hala Laminor. Numele edilului este singurul care apare în clar, după două inițiale, pe factura de peste 4.500 de lei plătită de Algorithm Construcții agenției de turism Atelierul de Călătorii: „EC NEGOITAX4″

Cu toate acestea, pe paginile oficiale ale primăriei și companiei nu sunt la îndemână informații despre vreo vizită de lucru în Viena între 27 și 28 septembrie. Pe perioada șederii, primarul Negoiță alături de celelalte persoane au fost cazate la Hotelul Regina din Viena, de patru stele și cu vedere spre Biserica Votivă, unul dintre principalele puncte de atracție ale capitalei austriece.

Cazarea a costat 3.200 de lei și a fost plătită, la fel ca biletele de avion, din conturile companiei controlate de primarul Sectorului.

O altă factură, analizată de reporterii Buletin de București, arată că edilul nu s-a întors din Viena direct în București, ci a făcut o escală. Pe 28 septembrie, Robert Negoiță pleacă din Capitala Austriei în capitala Turciei, Istanbul.

Publicitate electorală

De data această dată, biletele de avion au costat puțin peste 700 de lei și au fost cumpărate doar pentru doi pasageri, primarul și încă o persoană.

În Capitala Turciei, cei doi trebuiau să petreacă doar două nopți și s-au cazat la un hotel de cinci stele, Dedeman Karpet Kocaeli, situat a 10 minute de mers pe jos de mai multe atracții turistice importante precum rezervațiile naturale Masukiye, Sapanca și Ormanya.

Pentru cazarea la hotelul de lux din Istanbul, din conturile Algorithm Construcții au plecat aproape 2.000 de lei.

Primarul Negoiță s-a deplasat prin Capitala Turciei cu o mașină închiriată pentru două zile, arată o altă factură. Mașina închiriată cu 860 de lei a fost Opel Mokka.

Șederea primarului în Istanbul s-a terminat pe 30 septembrie, însă, înainte de a se întoarce în București, a mai făcut o escală: a plecat tot cu o persoană în Antalya, iar biletele au costat puțin peste 700 de lei. Din nou, pe această factură apar inițialele „EC” înaintea numelui Negoiță.

Citește integral pe Buletin de București

 

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Acest primar a fost validat de votanții sectorului 3. Se știe de multi ani ce mizerii face și cum scapă de fiecare dată nepedepsit.
    Votanții îl vor valida încă o dată ca primar, pentru ca acest pui de securici să își continue activitatea netulburat de nimeni.

  2. Rușine și lui și votanților lui.
    Dar totuși când s-a mutat capitala Turciei la Istanbul?

  3. Acum cred si eu de ce zicea ca supravietuieste cu 45lei 3 zile, ca restul traieste din bani publici.

  4. Ar fi idea ca toate judetele si sectoarele unde sunt votati acesti indivizi , sa ajunga in paragina totala sa se sature lumea ! Adica 34 de ani nimeni nu a invatat nimica… e incredibil la ce nivel s-a ajuns