G4Media.ro

Inundație la Arena Națională, la meciul dintre FCSB și Chindia / Acoperișul…

Sursa foto: GSP.ro

Inundație la Arena Națională, la meciul dintre FCSB și Chindia / Acoperișul retractabil de 20 de milioane de euro al Arenei Naționale nu a mai fost folosit din decembrie 2020 / Gabriela Firea și Nicușor Dan își măsoară reciproc incompetența

Cel mai mare stadion din țară a fost inundat în urma furtunii din București, chiar în timp ce FCSB și Chindia jucat într-un meci din etapa a cincea a Ligii 1 de fotbal, relatează GSP.ro.

În timp ce jucătorii de la FCSB și Chindia se aflau pe teren, acoperișul arenei n-a fost tras, iar pe culoarul de intrare în zona scaunelor s-au format bălți, apa ajungând chiar în locul în care ar fi trebuit să fie suporterii.

Sursa foto: GSP.ro

Acoperișul retractabil de 20 de milioane de euro al Arenei Naționale nu a mai fost folosit din decembrie 2020, atunci când sistemul electromecanic special al acestuia s-a blocat.

În decembrie 2020, o echipă de la Primărie a mers în inspecţie la stadion, după ce reprezentanţii companiei care a montat acoperişul retractabil au întocmit un raport însoţit de fotografii care arată că acesta prezintă un mare risc de prăbuşire! Fiindcă nu a fost închis atunci când a nins în Bucureşti şi greutatea zăpezii i-ar fi afectat structura. Acela a fost momentul când s-a dat „interzis” la folosirea acoperișului.

Acoperișul a fost motivul celui mai recent scandal între ministrul Familiei, Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei și actualul edil, Nicușor Dan.

Firea a spus săptămâna trecută că „Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent”. Gabriela Firea afirmă că Arena Națională a avut mereu contract de mentenanță pentru toate sistemele, iar acoperișul a fost stricat în decembrie 2020, când primar era Nicușor Dan.

În ultima săptămână, Nicușor Dan și Gabriela Firea au avut un schimb de replici acide în legătură cu mentenanța pentru acoperișul Arenei Naționale, ambii acuzându-se că mint.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunțase înainte că a semnat contractul pentru repararea și mentenanța acoperișului de la Arena Națională, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreținere specializată.

„Povestea acestui acoperiș este încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Oprescu și Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanță corespunzătoare. Indolența lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperișului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpiniști pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperișului”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci, n-am înțeles ce trebuia sa facă ieri Nicușor Dan, angajat la stadion.

  2. …. total diferite : să aibe contracte de mentenanță și să se asigure efectiv mentenanța și funcționarea acoperișului !
    Chestia cu manevrarea manuală a acoperișului e la fel ca mașina cu apă a lu’Ceașcă : sub capotă, doi moldoveni învârteau la manivelă și cereau apăă, apăă…!

  3. Pai da Nicușoare. Sa te cateri acolo sus sa repari acoperișul, după ce termini te duci in Herăstrău și dai cu matura, nu iei pauză că nu ai timp, te relaxezi înlocuind vreo 200 de m de țeavă. Serios, Oprescu a fost ocupat cu șpaga, Firea cu iepurașii ei de sărbători și contractele muzicanților prieteni. Nu va exista un primar superman, trebuie lăsat măcar unul bine intenționat vreo 2-3 mandate și rezultatele pot să apară.

  4. Firea dadea autorizatii pentru sefii de la Metrorex sa isi faca casute in centrul Bucurestiului.
    Acoperis oricum nu aveam nevoie. Si asa este seceta, va vaitati de la un pic de ploaie!
    Ne spune noua volguta ca si la Paris daca ploua asa nu tinea acoperisul.