G4Media.ro

Întrebat dacă și Capitala va intra în carantină, Iohannis a răspuns: Din…

Întrebat dacă și Capitala va intra în carantină, Iohannis a răspuns: Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare

După vizita efectuată la Institutul Clinic Fundeni, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se are în vedere carantinarea Capitalei, având în vedere că această măsură a fost deja dispusă pentru mai multe localități din jurul Bucureștiului. Iohannis a evitat să dea un răspuns direct, însă a recunoscut că „din păcate sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare”. Șeful statului a mai precizat că decizia o iau specialiștii, și că totul este analizat foarte amănunțit, având în vedere efectele negative asupra economiei.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlarea răspândirii pandemiei într-o localitate. Primele rezultate au început să apară. Creșterea necontrolată de la o săptămână la alta a încetat, peste tot unde s-a impus măsura carantinării. Vom continua până când numărul de infectări începe să scadă, până când infecția nu se va mai răspândi galopant. (…) Nu carantinarea este problema ci efectele economice, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a spus Iohannis.

Sursa Foto:  Presidency.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Dupa alegeri! Atunci vor inchide tara, dar mai intai stampila…
  Nu ca sunt fan la carantina si nici nu sunt convinsa ca rezolva ceva. Plus multa panica propagata si gata, toti sunt spalati pe creier!

 2. Preventia lipseste cu desavarsire. Degeaba mai carantinati dupa ce totul a fost contaminat.

 3. Acolo s-au infectat țăranii sau „bucureștenii” care merg la serviciu? Cu sau fără carantină lumea are voie să meargă la serviciu. Asta înseamnă că importul de cazuri nu se reduce. Și cu asta ce-am făcut? E la fel ca masca pe stradă și închiderea parcurilor noaptea.

 4. A devenit expert în evitarea răspunsului, fraieri ăștia care nu îi pune aceeași întrebare sub diferite reformulari să vedem un neamț scos din sărite

  • Nu merge, că la a doua îți zice „mulțumesc”!

  • De acord cu tine. Asa trebuie facut cu oricine incearca sa o dea in divers.

   Dar cum majoritatea ziaristilor sunt pe perfuzii guvernamentale de tip publicitate … nu prea are cine.

 5. Goe, Goe, de ce n-ai fost la scoala?

 6. Am și eu o nelămurire epidemiologica:
  Dacă institui carantina pe un areal, de ce nu se testeteaza toată suflarea din zona carantinata? Carantina asta românească mi se pare că e o treabă începută și neterminată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.