G4Media.ro

Interviu cu fiul celebrului dirijor Sergiu Celibidache: ”John Malkovich este un om…

Interviu cu fiul celebrului dirijor Sergiu Celibidache: ”John Malkovich este un om de finețe, în el se regăsește tatăl meu foarte mult”/ Actorul va juca rolul dirijorului român în filmul ”Cravata galbenă”

Regizorul și scenaristul Sergiu Ioan Celebidachi va începe turnarea unui film despre tatăl său, dirijorul Sergiu Celibidache, după propriul scenariu, cu actorul american John Malkovich în rolul principal. Sergiu Celebidachi a acordat un interviu la RFI pe această temă.

Un mare compozitor, jucat de un mare actor, după un scenariu original al fiului marelui compozitor de origine română, care în 1945 a devenit cel mai tânăr dirijor al Filarmonicii Berlin la vârsta de 33 de ani. La 25 de ani după moartea tatălui său, Sergiu Ioan Celebidachi a avut ideea unui film care să dea viață unei povești fascinante.

Sergiu Ioan Celebidachi: De mic copil am realizat cât de interesant personaj era tatăl meu. În afară de faptul că îmi era tată era un om foarte profund și foarte interesant de urmărit. Încet, încet am realizat că aveam în fața mea un om absolut extraordinar și povestea lui era încă mai extraordinară.

Și atunci mi-am fixat asta ca un obiectiv de viață să realizez un film de calibrul acesta, am așteptat puțin ca să mă simt capabil, pentru că e totuși o provocare.

Reporter: A cui a fost ideea de a-i propune lui John Malkovich să interpreteze rolul lui Sergiu Celibidache la bătrânețe?

SIC: Ideea mea a fost să găsim un actor cu o paletă foarte largă, pentru că atunci când e vorba de tată, aici sunt niște finețuri, iar el are și amploarea și charisma necesare și bineînțeles că un om ca John Malkovich reprezintă o referință în sine.

Partea frumoasă va fi să explorăm toate fațetele să vedem cu rezonează cu John, dar sunt absolut sigur că va fi extrem de interesant. El a citit scenariul pe care i l-am trimis, el cunoștea deja dirijorul și a avut o reacție foarte pozitivă. L-am întâlnit pe ZOOM și abia aștept să ne așezăm să discutăm direcția și abordarea filmului.

John este un om de cultură, un om cu gust, un om de finețe, de amploare și în el se regăsește tatăl meu foarte mult.

  • Citește interviul integral pe RFI

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter