G4Media.ro

Intervenție a unei echipe anti-tero într-un avion Wizz Air / Un israelian…

Sursa Foto: ziaruldeiasi.ro

Intervenție a unei echipe anti-tero într-un avion Wizz Air / Un israelian de 20 ani a început să fumeze în aeronavă / Pilotul a readus avionul la sol imediat după decolare

Un avion cu peste 200 de călători s-a întors pe aeroportul din Iași de unde decolase din cauza unor pasageri recalcitranți, relatează Monitorul de Botoșani.

Trupele Brigăzii Antitero ale SRI au intervenit duminică, pentru a calma spiritele în avion.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au fost solicitați, prin intermediul turnului de control, de către comandantul unei aeronave, care a decolat în direcţia Tel-Aviv, să intervină la bordul acesteia deoarece un pasager nu ascultă indicaţiile membrilor de echipaj.

Căpitanul a luat decizia revenirii avionului la sol, întrucât o persoană de sex feminin, cetăţean israelian în vârstă de 20 ani, a manifestat un comportament necorespunzător ignorând indicaţiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei.

Ca urmare a deciziei căpitanului privind debarcarea persoanei în cauză, alţi doi tineri aflaţi în avion au devenind recalcitranţi, manifestând reacţii nejustificate. Astfel, un cetăţean israelian, în vârstă de 20 de ani, a proliferat injurii şi ameninţări la adresa membrilor echipajului. Un alt cetăţean, american, în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

„Având în vedere comportamentul persoanelor în cauză, căpitanul a considerat că nu poate efectua zborul în condiţii de siguranţă, sens în care a luat decizia anulării zborului către Tel-Aviv”, este comunicatul Poliţiei de frontieră

Pe timpul procedurii de debarcare au interenit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Aceştia au cerut sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi al Brigăzii Antitero SRI Direcţia Iaşi, pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine.

Israelianul a fost amendat cu 4.000 de lei ”pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport (art. 126, lit. x) coroborat art. 127 lit. a)”.

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, anunță polițiștii.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Doar 4000 de lei pentru ca a dat peste cap orarul de zbor si a stricat planurile celorlalti 197 pasageri?

  • Esti trecut in lista neagra daca incerci sa fumezi sau faci scandal. Nu mai zbori din nou cu compania respectiva posibil si cu alte companii.

 2. Leu userist!

 3. Fiecare țară cu bizonii ei🤮

  • Sa „proliferam”,sa „proliferam”, dupa care fuguta, fuguta la scoala generala unde sa învățăm, in recreatia mare cum sa proferam injurii.

 4. Au «proliferat» injurii?
  Au PROFERAT, mai istetilor!!!

  • 😂😂😂😂😂 io inteleg ca asa au scris bizonii de la politie (e comunicatul politiei luat cu copy-paste) dar se putea corecta, ce pana mea 😂😂😂

 5. Un grav derapaj antisemit. Unde e Muraru?

 6. E plin de cocliți pe cursele low-cost si de obicei insotitorii de bord nu cheama paza. Ma bucur sa vad ca iau masuri cel puțin in situatii din astea.

 7. Mai rar nesimtiti ca israelienii, stau prost tare la educatie.

 8. Amenda ca amenda dar Wizz va cere despagubiri. Distractia costa.

  • Imi pare rau de restul de pasageri, dar sper ca Wizz sa pateasca exact la fel cum fac ei cand trebuie sa plateasca despagubiri.

 9. Ăștia din poporul așa-zis „ales”, n-au avut, n-au si nici n-o să aibă respect față de alți oameni. La ei tupeu, aroganță, obrăznicie, neam-prostie, jigodism si sfidarea bunului-simț. Știa dolfi de ce…