G4Media.ro

Interpolul a destructurat un grup infracţional de bulgari şi români acuzați de…

Sursa Foto: Pexels.com

Interpolul a destructurat un grup infracţional de bulgari şi români acuzați de manipulare de evenimente sportive / Suspecții ar fi folosit tehnologie prin satelit pentru a obţine informaţii despre desfăşurarea unor meciuri la casele de pariuri

Poliţia Naţională Spaniolă, în cooperare cu Agenţia de Administrare Fiscală din Spania, Europol şi Interpol, a destructurat un grup de crimă organizată, suspectat că a manipulat evenimente sportive şi că a folosit tehnologie prin satelit pentru a obţine informaţii despre desfăşurarea unor meciuri la casele de pariuri. 23 de suspecţi au fost arestaţi, inclusiv unul dintre liderii grupului, care a fost reţinut în baza unui mandat internaţional emis de Interpol, transmite  Novini, citată de Rador Radio România.

Operaţiunea a început în anul 2020, când poliţişti spanioli au descoperit o serie de pariuri sportive online suspecte, la evenimente internaţionale de tenis de masă. În urma analizei datelor disponibile, anchetatorii au stabilit înfiinţarea unei reţele infracţionale formată din cetăţeni români şi bulgari. Membrii reţelei au aranjat meciuri în afara Spaniei, mituind sportivi, în principal din România şi Bulgaria.

Odată ce rezultatele erau convenite, membrii grupării criminale, cu sediul în Spania, făceau pariuri online pe scară largă. În cursul investigaţiei, poliţiştii au descoperit un proces infracţional, în care grupul de crimă organizată avea acces la informaţii despre meciuri înaintea caselor de pariuri, ceea ce le permitea să plaseze pariuri cu un profit sigur. Prin intermediul tehnologiei avansate, aceştia au putut accesa fluxuri video live din întreaga lume, direct de pe stadioane, terenuri şi arene. Interceptarea acestor semnale le oferea avantaj faţă de casele de pariuri, care se bazau pe fluxuri şi transmisii prin satelit mai lente pentru aceleaşi evenimente.

Procesul s-a repetat în ligile de fotbal din Asia şi America de Sud, Liga Naţiunilor UEFA, Bundesliga, meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 şi turneele de tenis ATP şi ITF. Deşi a încasat profituri substanţiale, grupul infracţional a evitat să fie depistat, utilizând identităţile unor terţi şi diverse conturi bancare pentru a plasa pariuri, fără a trezi suspiciuni. Printre cei arestaţi se numără şi un reprezentant al unei mari case de pariuri care, în colaborare cu grupul infracţional, a validat pariurile online făcute de reţeaua criminală, potrivit informaţiilor interpol.int.

Sursa: Novini/ Rador Radio România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...