G4Media.ro

Inteligenţa Artificială l-a ajutat pe Macron să-şi difuzeze discursul european în toate…

sursa foto: Captură video

Inteligenţa Artificială l-a ajutat pe Macron să-şi difuzeze discursul european în toate limbile din UE

Guvernul de la Paris a folosit Inteligenţa Artificială (AI) pentru a-i permite preşedintelui francez Emmanuel Macron să difuzeze în toate limbile oficiale ale UE discursul susţinut pe 25 aprilie la Universitatea Sorbona, a anunţat miercuri ministrul francez pentru afaceri europene, Jean-Noël Barrot, potrivit Agerpres.

Ministrul a postat pe platforma X o serie de înregistrări video, inclusiv un extras din discursul de campanie pentru alegerile europarlamentare, în care Macron spune că se teme de „moartea” UE, referindu-se la creşterea popularităţii partidelor suveraniste europene care contestă puterea Bruxellesului.

„Într-un moment istoric în care se joacă viitorul Europei, preşedintele Republicii a propus o foaie de parcurs inedită pentru a garanta securitatea, prosperitatea şi libertatea în Europa, care se adresează tuturor europenilor”, a scris ministrul Jean-Noël Barrot pe reţeaua de socializare.

„Traducerea discursului său de la Sorbona cu ajutorul Inteligenţei Artificiale le va permite celorlalte ţări europene să-l cunoască, ştergând barierele de limbă”, ceea ce este „o condiţie esenţială a vitalităţii democratice europene”, adaugă el.

Acelaşi ministru a precizat că discursul lui Macron, existent acum în franceză, engleză, germană, bulgară, daneză, estonă, spaniolă, greacă, maghiară, portugheză şi suedeză, va fi disponibil până sâmbătă, tot cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, şi în celelalte limbi oficiale ale UE care nu se regăsesc printre acestea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează