G4Media.ro

Înţelegerile între companii de nu angaja între ele salariaţi de la celelalte…

Sursa foto: Pixabay

Înţelegerile între companii de nu angaja între ele salariaţi de la celelalte firme, anchetate de organismele de reglementare din domeniul concurenţei

Înţelegerile între companii de nu angaja între ele salariaţi de la celelalte firme au atras atenţia organismelor de reglementare din domeniul concurenţei, a declarat vineri un oficial european, pe fondul îngrijorărilor că astfel de practici ar putea restricţiona, în mod ilegal, oportunităţile de angajare ale salariaţilor, transmite Reuters conform Agerpres.

În ultimii ani Departamentul american al Justiţiei şi-a extins eforturile pentru combaterea aşa numitelor acorduri de tip „no poach” (- o înţelegere între două sau mai multe companii de a nu angaja între ele salariaţii celeilalte -nr.). Însă în Europa acest domeniu nu a fost una din priorităţi.

Acest lucru ar putea să se schimb în curând, a declarat Olivier Guersent, director general al Directoratului General pentru Concurenţă (DG Comp) din cadrul Comisiei Europene.

„Şi desigur ne uităm de asemenea şi la unele practici care înainte erau mai puţin importante pe radarele noastre, precum înţelegerile de tip no poach”, a spus Olivier Guersent la o conferinţă organizată la New York, fără a oferi detalii.

Avocaţii din domeniul antitrust susţin că organismele de reglementare în domeniul concurenţei din Portugalia, Franţa, Spania, Croaţia, Ţările de Jos, Ungaria, Polonia, Grecia, Lituania, România şi Germania au examinat sau au luat măsuri împotriva acestor înţelegeri ilegale.

Comisia Europeană, gardianul concurenţei în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, poate amenda companiile cu până la 10% din cifra lor de afaceri globală pentru încălcarea legislaţiei în domeniul antitrust şi le poate ordona companiilor să înceteze practicile anti-concurenţiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. S-au trezit dupa 10 ani ? Intelegerile astea exista de cand lumea romaneasca, balcanica.