G4Media.ro

Întâlnire cu o turmă de zimbri în libertate. Exemplare de aproape o…

Sursa Foto: Captură Facebook

Întâlnire cu o turmă de zimbri în libertate. Exemplare de aproape o tonă, în Parcul Natural Vânători Neamț

Parcul Natural Vânători Neamț este unul dintre nucleele de zimbri formate în România după reintroducerea acestei specii în țara noastră, în 1958. O turmă cu masculi impunători aflați în libertate a fost filmată recent aici.

Imaginile au fost postate vineri pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, relatează Adevărul.ro

„Întâlnire cu o turmă de zimbri în libertate, într-o pădure a Parcului Natural Vânători Neamț, într-o filmare frumoasă realizată de colegul nostru Ionel Mihuț, aflat într-o acțiune de monitorizare”, a explicat Romsilva în textul care însoțește imaginile.

În filmare se pot vedea mai multe femele, dar și masculi impunători. Zimbrul poate ajunge până la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, cuprinsă între 320 și 640 kg.

De obicei, masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru aflate în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Sursa: Adevărul.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...