G4Media.ro

Institutul Robert Koch avertizează că în Germania vor fi peste 10 milioane…

Institutul Robert Koch avertizează că în Germania vor fi peste 10 milioane de persoane infectate în următoarele 100 de zile dacă restricțiile nu funcționează

Directorului Institutului Robert Koch a avertizat, miercuri, citat de Die Welt, că epidemia este abia la început și că, dacă restricțiile nu funcționează, Germania va înregistra până în iunie zece milioane de cazuri infectate, în condțiile în care numărul acestora se ridica miercuri la 8198, fiind una dintre cele mai afectate țări din Europa după Italia și Spania.

Directorul Institutului Robert Koch a mai declarat că epidemia se extinde rapid. ”Avem de-a face cu o creștere exponențială. Epidemia va continua pentru multe săptămâni și luni”, afirmă directorul Lothar Wieler, citat de Die Welt.

Numărul persoanelor infectate în Germania crescut de la precedenta raportare cu peste 1000.

La nivelul Europei, miercuri la prânz se înregistrau 64.212 depersoane infectate, din care aproape jumătate în Italia.

Germania este afectată în diferite grade și simptomele sunt de asemenea diferite. Din investigațiile realizate pe circa 5000 de cazuri, rezultă că 55% prezintă tuse, 39% febră și 28% simptome de nas înfundat.

În contexul creșterii cazurilor de noi infecții, Institutul face apel la respectarea strictă a regulilor de igienă și alte restricții impuse de autorități. Dacă nu va fi posibilă reducerea numărului de infecții, numărul acestora ar putea crește în Germania la circa 10 milioane în următoarele două sau trei luni.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Asa este ! Europa a dormit prea mult.Problema nu a fost luata in serios.

 2. Azi au 10k cazuri si 26 decese, adica 0.26% decese. Populatie 83 milioane.
  Acelasi institut zicea in iarna:
  „The Robert Koch Institute estimates that roughly 5 to 20 percent of the population is infected during a flu outbreak.”
  According to a new report from the influenza working group at the Robert Kock Institute (RKI) in Berlin, 13.350 confirmed cases of flu have been reported nationwide since the start of the season in October 2019, and the number of reported cases is rising – more than 4.000 of them were reported in the last week alone.

  De ce nu va panicati cand mor anual sute de oameni de la sezoniera?
  “În sezonul gripal 2017-2018 […] au fost înregistrate 129 decese datorate infecţiei cu virus gripal,” a declarat Conf. Univ. Dr. Daniela Pițigoi, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr. Matei Balș“

  • Argumentatia asta este stupida.Nu se poate compara epidemia de gripa cu coronavirus.Contra gripei exista vaccinuri,nu si pentru coronavirus.rata de mortalitate pentru varstnici este de 3,2 %. Hai fa un calcul 20 milioane, ar veni cam 640.000 de decese.
   Nici un sistem medical din lume nu poate gestiona asa un numar mare de cazuri.

  • mai studiaza inainte sa zici „stupid”. sau lucrezi la vreun partid?

   The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) reports that people ages 65 and older account for between 71% and 85% of flu-related deaths and 54% to 70% of flu-related hospitalizations in the U.S.
   CDC estimates that, from October 1, 2019, through March 7, 2020, there have been 22,000 – 55,000
   flu deaths
   36,000,000 – 51,000,000 flu illnesses, 17,000,000 – 24,000,000 flu medical visits. 370,000 – 670,000 flu hospitalizations

 3. Ca sa priceapa si ultimul dobitoc de ce sant necesare masurile drastice de carantina si autoizolare: Daca rata de infectie creste rapid ( exemplu Italia), resurserel medicale vor intra in colaps.Atunci MULTI pacient cu diverse probleme de urgente ( acidente rutiere, infarcturi,etc.), va avea riscul sa fie TRIAT (refuzat) in fata spitalelor .Oricum sistemul medical din romania este o catastrofa ( multumim ciumei rosii), iar daca cazurile de coronavirus grave vor creste, paturile pentru terapie intensiva,DAR mai ales aparatura de ventilatie ( plamani)vor fi limitate.De acea este FOARTE IMPORTANT ca lantul de INFECTIE sa fie INTRERUPT,adica EVITAREA CONTACTULUI SOCIAL !!!
  Problema este ca multi romani sant inconstienti, sugerez lui Vela sa aplice amenzi mult mai multe si sever pentru idiotii care nu respecta interdictiile.Pericolul cel mai mare este pentru batrani, aici vorbim despre VIATA SAU MOARTE.

  • „Atunci MULTI pacient cu diverse probleme de urgente ( acidente rutiere, infarcturi,etc.), va avea riscul sa fie TRIAT”

   „pacient” calcati de tramvai „va” avea risc 0 sa fie „triat” in favoarea covid19. mai bine folosesti izolarea ca sa citesti o carte de limba romana.

 4. Virulenta este mult mai mare la covid decat la alte tulpine de gripa. Dar : Solutia este elementara si depinde de intelegere si de vointa. Ea este autoizolarea impusa si fara exceptii care sa se manifeste prin distanta sociala cu evitarea oricarei aglomeratii si cu dezinfectia obiectelor pe care suntem obligati sa le atingem si spalarea mainilor si a fetei in modul ce mai corect. Daca asta se face nu ai cum sa contactezi virusul si acesta se va opri in grupul uman al celor carantinati si izolati deja care poate inca creste in viitoarea luna de cca 2-4 ori adica poate ajunge spre 100000 oameni dar care apoi isi vor epuiza potentialul virusolologic contaminant. Unde gresesc?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.