G4Media.ro

Instanța Supremă sesizează Curtea de Justiție a UE la cererea judecatoarei Camelia…

Instanța Supremă sesizează Curtea de Justiție a UE la cererea judecatoarei Camelia Bogdan: Avea dreptul CCR să decidă în legatură cu completurile de 5 judecători de la ÎCCJ?

Completul de 5 judecători al Instanței Supreme care judecă procesul prin care judecătoarea Camelia Bogdan contestă decizia de excludere din magistatură a sesizat Curtea de Justiție a UE (CJUE) în legatură cu intervenția CCR în privința completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ.

CCR nu este o instanță de judecată, potrivit Cameliei Bogdan și, prin urmare, ramâne de stabilit dacă putea să intervină pe chestiuni de legalitate a constituirii completurilor de la o instanță de judecată, așa cum este ÎCCJ.

“În temeiul dispoziţiilor art. 267 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare cu privire la următoarea întrebare: Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, articolul 19 alineatul (1) din acelaşi tratat şi articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun intervenţiei unei curţi constituţionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanţă de judecată) cu privire la modalitatea în care instanţa supremă a interpretat şi aplicat legislaţia infraconstituţională în activitatea de constituire a completurilor de judecata? (….) În temeiul art. 412 alin. (1) pct. 7 din Codul de procedură civilă, suspendă judecarea cauzei până la pronunţarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărârii preliminare. Fără cale de atac”, este decizia ICCJ.

În noiembrie anul trecut, CCR a stabilit că Înalta Curte nu ar fi interpretat legislația corect și nu ar fi constituit legal completurile de 5 judecători care dau sentințele definitive în dosarele demnitarilor și magistraților. Decizia a dus la rejudecarea mai multor cazuri celebre și la eliberarea unor oameni politici precum Elena Udrea, Dan Șova sau Constantin Niță. În plus, un complet de 5 judecători de la ÎCCJ judecă și apelul în dosarul angajărilor fictive în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Este cea de-a opta sesizare a CJUE pe care instanțele din România au făcut-o în ultimele luni.

Ultima data, Tribunalul Bihor a întrebat CJUE dacă trebuie să respecte deciziile CCR, o instanță politico-judiciară, care cer anularea probelor făcute de DNA cu SRI.

Judecătoarea Camelia Bogdan este la a doua excludere din magistratură, prima decizie CSM în acest sens fiind anulată de ÎCCJ. Camelia Bogdan este judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare și a dispus recuperaea unui prejudiciu de 60 de milioane de euro în dosarul ICA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. CCR e alcatuita majoritar din politruci, judecatori corupti slugi ale mafiotilor, care au mistificat Constitutia in favoarea hotilor care distrug Ro. O institutie compromisa de care Europei ii este greatza.

  2. CCR trebuie desfiinţată, e o cloacă de slugi PSD.

  3. CCR acuzata de abuz de putere, nerespectarea legii si a Constitutiei.

  4. Respect nemărginit Camelia Bogdan!Putini au rămas că d-voastră , cu o coloană vertebrală!Păcat că trebuie să treceți prin așa ceva de ani de zile, dar cei că d-voastră ne dau speranțe într-o justiție dreapta.Va mulțumim!!!!

  5. Este momentul ca CCR să fie reformată, iar anomaliile produse de această instanță coruptă să fie analizate, reparate și penalizate.

  6. Componenta CCR trebuie sa fie prima decizie pe care o da urmatorul parlament, in sensul DEPOLITIZARII, la fel si pentru CSM aceeasi cerinta – depolitizarea prin aruncarea afara de-acolo a savonierelor lui draknea. Sectia de judecatoare a CSM a dat-o afara din magistratura pe aceasta judecatoare impecabila, Camelia Bogdan. De fapt, s-a lucrat la dublu cu ordinara inspectie judiciara, unde sef era si e si-acum bubosul ala scarbos, netejoru.

  7. Felicitari Dnei Camelia Bogadan , ptr. curaj si rezistenta . CCR este gasca numita de catre potentatii din politica, ptr. a-i proteja de bratul lung al legiii.Si afirmam ca suntem stat de drept.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.