G4Media.ro

Instanţa Supremă refuză să impună un termen procurorilor pentru finalizarea anchetei Colectiv…

Instanţa Supremă refuză să impună un termen procurorilor pentru finalizarea anchetei Colectiv legată de îngrijirea primită de victime în spitale. Rudele au cerut urgentarea procedurii începute în 2016

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi cererile făcute de zece rude ale victimelor din Colectiv ca Parchetul General să urgenteze ancheta privind îngrijirile primite de răniţi în spitale. În plus, ei au fost puşi să plătească cheltuieli judiciare de cate 100 de lei. Ancheta a fost deschisă încă de acum aproape patru ani şi până acum nimeni nu a fost pus sub învinuire.

Minuta instanţei: Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenții Hogea George Narcis, Mitroi Elena Elisabeta, Golu Adrian, Iancu Eugen Cătălin, Geambașu Ruxandra, Vlăduț Ortensa Marinela, Ștefan Coriolan, Istrate Laurențiu, Voiculescu Mariana și Mavi Erhan privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte – Secția Urmărire Penală și Criminalistică. Obligă petenții la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în ședință publică, astăzi, 25 iunie 2020.

În 2016, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care răniții au fost tratați în spitale. Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, au existat acuzaţii referitoare la infecțiile luate din spitale de pacienți, care ar fi putut provoca decesul unora dintre victime. Plângerea îi vizează, printre alţii, pe Raed Arafat şi Nicoale Bănicioiu. În acest dosar, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat ca martor anul trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. cand a fost vora de marii infractori ai Partidului au pus in aplicare cu zel deosebit achitari, scoatere de probe din dosar, reluari de procese. intocmai si la timp. de indata, expresie favorita.

  2. l-au sters instantele la fund pe valkvok ? il iau usor sa nu-l jeneze…

  3. Nu stiu cum,dar mai mereu cand sunt dosare cu victime ale p$dismului,de la mineriade pana la colectiv,e ceata in Romania.

  4. O veste buna pentru privilegiatii speciali. Le vor creste pensiile nesimtite si se vor face si mai nesimtite.

  5. Măcelurile mafiei cu epoleți institutionale sunt mult mai diabolice decât decapitările teroriștilor islamiști.

    • Dle Emil aveti cumva studii in drept sau in materie de urmarire penala? Ne putem da toti cu parerea despre una si alta dar niciunul din ce ce comenteaza aici nu cunosc ce inseamna o urmarire penala si ce presupune aceasta. O urgentare ar insemna o treaba facuta pe repede inainte.

    • Nu trebuie sa ai studii de specialitate ca sa intelegi ca e ceva putred la mijloc si ca se incearca tergiversarea prin acceasi metoda prin care au fost tergiversate si solutionarile celorlalte dosare de importanta maxima pentru trecutul, prezentul si viitorul acestei tari: dosarul Revolutiei, dosarul Mineriadelor, 10 August, etc…

  6. pai s-ar prabusi tot sistemul de coruptie, nu se accepta asa ceva in tara asta

  7. La o saptamana dupa Colectiv, moara Sapte Spice din Brasov a gazduit o superba explozie, cu 5 raniti si un mort. Moara nu avea aviz PSI. Hidrantii nu functionau cum trebuie. Proprietarul morii, Broadhurst Investments Limited, etse inregistrat cu proprietari secreti in Cipru. (Multumesc Europa!)

    Dar Tiberiu C nu era drogangiu, deci nimeni nu se agita. La sparaaanghel cu acesti inapoiati, care nu apreciaza ghiorlaitorii de calitate si artificiile in hala industriala!

  8. Sa fi fost printre victime un membru al familiei unuia de la iccj,pana acum era finalizat procesul.Bine ca se pot uita in oglinda oamenii astia.

  9. Jos mainile de pe justitia „independenta”, parca asa era sloganul. Acum nu mai functioneaza, si-a facut treaba si a ajuns cine trebuie in puscarie si se poate umbla la justitia independenta. Multi naivi cred ca, prin solutionarea acestui dosar „se va prabusi PSD si sistemul de coruptie”, fara ca macar sa inteleaga ca nu prea sunt probe in dosar. Daca viteza focului a fost de 5 ori mai mare decat cea normala, inseamna ca focul a fost „ajutat”. De catre cine? Asta este intrebarea. Cel mai probabil de catre cei care au profitat politic de pe urma acestui incendiu. Se fac ca nu vad acest aspect important, dar avocatii il vor vedea cu siguranta. Nu s-a investigat nimic in aceasta directie. Este acelasi autism ca si in cazul dinca-Caracal unde se ignora pista legata de complici si trafic de minore, desi se stie cu cine comunica dinca.