G4Media.ro

Instanța Supremă a anulat interceptările SRI pe mandat de siguranță națională în…

Instanța Supremă a anulat interceptările SRI pe mandat de siguranță națională în dosarul lui Mazăre. Din complet a făcut parte soția avocatului lui Cătălin Voicu și omul lui Savonea. Decizia fără precedent ar putea avea consecințe și în dosarul lui Dragnea

Un complet de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) – format din magistrații Simona Neniță, Daniel Grădinaru și Anca Alexandrescu – a anulat 5 interceptări din dosarul fostului primar al Constanței Radu Mazăre, obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN), se arată în motivarea deciziei de achitare din iunie anul trecut și dată publicității acum.

În vara anului trecut, judecătorii i-au achitat în primă instanță pe Radu Mazăre și pe fratele acestuia, Alexandru, în procesul în care sunt acuzați că ar fi primit o șpagă de 175.000 de euro de la omul de afaceri israeliean, Avraham Morgenstern, constructorul cartierului social Henri Coandă din Constanța. După deschiderea acestei anchete, Mazăre a fugit în Madagascar, iar Morgenstern, în Argentina.

Judecătorii nu și-au întemeiat decizia de a elimina interceptările obținute de SRI pe MSN pe decizia de joi, 17 ianuarie 2019, a CCR, care anulează probele obținute de procurori cu SRI pe mandate de supraveghere tehnică obișnuite, așa numitele MST.

Magistrații au invocat, în schimb, o decizie CCR din 28 februarie 2018, care a constatat neconstituționalitatea unei sintagme din articolul 3 alineatul f al legii 51/1991 privind securitatea naţională. E vorba de sintagma ”aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români”.

Curtea a statuat atunci, cu majoritate de voturi, că infracțiunile de corupție nu reprezintă amenințări la securitatea națională. Vezi mai multe aici.

Fragment din motivarea judecătorilor Neniță, Grădinaru și Alexandrescu a deciziei prin care l-au achitat pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre:

„Temeiul legal în baza căruia au fost emise mandatele de siguranţă naţională a fost declarat neconstituţional.

Se pune problema în ce măsură aceste interceptări ale convorbirilor telefonice dispuse pe baza unor mandate de siguranţă naţională mai pot fi avute în vedere în soluţionarea cauzei.

Este adevărat că prin încheierea judecătorului de cameră preliminară s-a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, implicit şi a interceptărilor telefonice.

Însă, decizia Curţii Constituţionale a fost pronunţată după camera preliminară, în cursul judecării cauzei, iar prin Decizia nr. 802/5.12.2017 a Curţii Constituţionale s-a statuat că o verificare a loialităţii/legalităţii administrării probelor, din această perspectivă este admisă şi în cursul judecăţii. Altfel spus, probele menţinute ca legale de judecătorul de cameră preliminară pot face obiectul unor noi verificări de legalitate în cursul judecăţii (paragraf 29 din Decizie).

Ca atare, interceptările convorbirilor telefonice au fost realizate de SRI în baza unor mandate de siguranţă naţională emise în temeiul unor dispoziţii legale neconstituţionale şi privesc infracţiuni care nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Din acest motiv, nu vor fi avute în vedere la soluţionarea cauzei.

Pe de altă parte, admiţând că se va aprecia în sens contrar, în sensul că odată verificate în camera preliminară rămân câştigate cauzei.

Cele 5 interceptări ale convorbirilor telefonice realizate de SRI pe baza unor mandate de siguranţă naţională care privesc infracţiuni care nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale – nu dovedesc ceea ce susţine parchetul, existenţa unei înţelegeri între Mazăre Radu Ștefan şi Morgenstern Avraham referitoare la faptul că societatea Saphir Structures SRL urma să câştige licitaţia”, arată magistrații în motivare.

Decizia, fără precedent, ar putea avea consecințe și în dosarele Tel Drum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse din rândul avocaţilor, dosarele Tel Drum conţin şi interceptări făcute de SRI pe mandat de siguranţă naţională, pe securitate economică. De pildă, această interceptare făcută de SRI pe MSN la data de 15 martie 2017, aflată în primul dosar Tel Drum, trimis deja la instanţă.

”Ion Florian: Alo!
Neda Florea: Ce faci, Fănică? Pe unde eşti?
Ion Florian: Aştept să iasă soarele.
Neda Florea: He, he, eşti în Turnu?
Ion Florian: Da.
Neda Florea:Vino, vino un pic până aicea la şefu’.
Ion Florian: La barieră?
Neda Florea: Nu mă… la noi la birou, la şef… la Petre.
Ion Florian: Păi, nu ştiu unde, da, aici la Turnu.
Neda Florea: La birou, mă!
Neda Florea: Alo!
Ion Florian: Da, vă aud, da’ nu ştiu unde… La Liţa?
Neda Florea: Nu mă, aici la Alexandria, mă.
Ion Florian: A, păi sunt la Turnu. Atunci, vin într-o juma’ de oră.
Neda Florea: Aşa, de, da.
Ion Florian: Da, da. Bine. Să trăiţi!
Neda Florea: Bine, bine, bine.”

Potrivit aceloraşi surse, ”la barieră”, în Turnu, este fosta vilă de protocol a PCR care a aparţinut companiei Tel Drum, dar care era folosită de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin. Potrivit Riseproject, pe 9 ianuarie 2018, Tel Drum a vândut vila şi terenul dimprejur de 4 ha lui Valentin Dragnea. Vînzarea s-a făcut cu 8 zile înainte ca DNA să pună compania Tel Drum sub acuzare și să instituie sechestru pe bunurile firmei.

Aceleaşi surse judiciare au explicat pentru G4media.ro și că marele dosar Tel Drum, în care liderul PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infracţiuni, abundă de interceptări obţinute de SRI pe MSN.

Un alt exemplu este dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În primă instanță, Tăriceanu a fost achitat, însă urmează apelul. Dosarul este desprins din cazul Ferma Băneasa, privindu-i pe Dan Andronic, Remus Truică, Paul al României şi miliardarul israelian Benny Steinmetz, unul dintre investitorii de la Roşia Montana. Cazul conține, de asemenea, probe obţinute de SRI pe MSN.

Cine sunt judecătorii care au anulat interceptările obținute de SRI pe MSN din dosarul lui Mazăre.

Judecătoarea Simona Neniță este soția avocatului Mihai Dinu, apărătorul celebrului senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat pentru corupție în două dosare penale la câte 7 ani de detenție efectivă.

Interesant că Neniță l-a achitat în dosarul lui Radu Mazăre și pe fratele acestuia în condițiile în care fostul senator PSD Alexandru Mazăre a fost anchetat de DNA în dosarul Voicu. Cazul conținea stenograme ale unor discuții dintre Alexandru Mazăre și Cătălin Voicu.

„Mulți! Dom’ne, i-am rezolvat pe toți, dom’ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu pușcărie”, se lăuda în 2009 senatorul Cătălin Voicu colegului său din PSD, Alexandru Mazăre.
„Mazăre Alexandru: Am și eu o întrebare…
Voicu Cătălin: Da.
Mazăre Alexandru: Eu pot să obțin în speță, acuma, niște achitări?
Voicu Catalin: Sigur că da… ”, este un alt fragment dintr-o interceptare din dosarul Voicu.
Alexandru Mazăre a primit ulterior scoatere de sub urmărire penală din lipsă de probe.

Judecătoarea Simona Neniță este și cea care a făcut opinie separată și a vrut să o achite pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica în dosarul în care aceasta a primit 4 ani cu executare. De asemenea, este aceeași judecătoare care a confirmat plasarea sub control judiciar a procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești. Anul trecut, Neniță i-a spus în sala de judecată lui Portocală, care se plângea de abuzuri: ”Dar dvs nu făceați așa!?”

Potrivit unor surse din magistratură, judecătorul Daniel Grădinaru este considerat un apropiat al Liei Savonea, șefa CSM. De altfel, Grădinaru a fost purtătorul de cuvânt al Curții de apel București, când Savonea era președinte. Trebuie precizat în context și că Lia Savonea este soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul Cătălin Voicu, condamnat tocmai pentru coruperea unor judecători de la ICCJ.

La sfârșitul anului trecut, după intrarea în vigoare a modificărilor PSD – ALDE la legile Justiției care l-au eliminat pe șeful statului din procedura de numire a șefilor Instanței supreme, Secția de judecători a CSM, dominată de judecătoarea Savonea, l-a numit pe judecătorul Grădinaru președinte al Secției penale a ICCJ.

Judecătorul Grădinaru a făcut opinie separată în sensul achitării în cazul deputatei PSD Andreea Cosma, condamnată la sfârșitul anului trecut la 4 ani cu executare în primă instanță. De asemenea, judecătorul Grădinaru a făcut parte din completul care, anul trecut, l-a achitat pe fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, în procesul în care e judecat alături de mai mulți polițiști și procurori din Prahova.

Judecătoarea Anca Alexandrescu a făcut parte, pe când activa la Curtea de apel București, din completul care a luat decizia de condamnare a greilor din fotbal în dosarul Transferurilor.

Sursa Foto: Ziuadeconstanța.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

35 comentarii

 1. Multumim justitiei din republica moldova … aaa pardon… justitiei romane… nu prea mai e mare diferenta.
  Un bilet doar “dus” Antananarivo – Constata va rugam frumos !

  • Ce asteapta justitia pentru a-i aresta pe judecatorii corupti de la CCR, aflati in slujba mafiei, care dau decizii aberante, in favoarea infractorilor ?
   Cum sa fie neconstitutionale interceptarile facute de Serviciile Secrete ale statului ?
   Inseamna ca activitatea SRI este neconstitutionala ?
   Atunci sa fie desfiintat SRI-ul.
   SRI-ul are ca obiect de activitate culegerea de informatii.
   Daca aceste informatii nu pot fi folosite impotriva infractorilor, la ce bun sa mai fie platite Serviciile Secrete ?
   Chiar nu-si da nimeni seama de absurdul absolut al deciziilor CCR ?
   Cum sa fie neconstitutionale protocoalele de colaborare dintre institutiile statului ?
   Scrie in protocoale sa fie fabricate dosare ?
   Scrie in protocoale sa fie falsificate probe ?
   Scrie in protocoale sa fie arestati oameni nevinovati ?
   Judecatorii de la CCR, care au dat aceste decizii aberante, dar si judecatorii care elimina probele din aceste motive, trebuie sa fie arestati imediat pentru abuz in serviciu, pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru obstructionarea justitiei si pentru favorizarea infractorilor, in forma continuata.

 2. QED.
  Naiv cel care mai crede că România nu s-a întors în mlaștina ruso-asiatică.

 3. Cum naiba , devalizarea economiei românești nu înseamnă atentat la siguranța națională???
  Băi, ați furat tot, ați dus la distrugerea dezvoltării țării, la mizeria din spitale , școli, la nedeviltarea infrastructurii rutiere și feroviare ( deci, ați blocat dezvoltarea țării),, la alungarea din țară a milioane de români!! Asta este atentat la siguranța națională!! Este o subminare țării!!!
  Până nu veti fi alungați cundurci și topoare, nu va lăsați!
  Trebuie referendum pe justiție, înăsprirea maxima a pedepselor pentru cei care fura bugetul țării ( implicit poporul român, cetățenii români), plus finalizată”fără penali în funcții publice”
  Nenorociților, opriți-va!!!!

  • Din ciclul #CUOCHIIPECONSTITUTIE- Nu pot decat sa imi fie mila de tine! Nu prea le ai cu cititu si mergi dupa fenta lu 6 case case ! Legile justitiei NU FAC OBIECTUL NICI UNUI REFERENDUM! Aia cu ..fara penali, e deja reglementata in actuala legislatie- aliniata la directivele UE de respectarea drepturilor omului , nu dupa criterii naziste-cum vor uni! PS Daca comentariile tale se adreseaza , exclusiv # dobitocilor, atunci sa ma ierti ca am intervenit!

  • Băi lambie, ticăloșilor, nimeni nu e mai presus de lege, conform constituției!! Dati-o dracului de treabă, mai lăsați-ne cu cititu’, furați fără nicio limită și devalizați țară asta si considerați că nu trebuie să răspundeți!! Exista legi cărora nu va supuneți, le schimbați numai să scăpați!
   Nesimțiților, nu mai invocați legislația UE, directivele UE, CEDO, comisia de le Veneția, voi nu respectați nimic!! Nu numai prostiți pe nimeni, jegurilor!!!
   Nu mai furați, PUNCT!!!

  • Avem nevoie de cit mai multi oameni ca tine @cuochiipevoi, oameni cu atitudine civica.
   Nu te lasa intimidat de indivizi platiti sa distraga atentia sau, mai rau, neplatiti dar idioti.

 4. Stati pe net ca o sa se schimbe……nimic.

 5. Mda, au publicat motivarea doar dupa 7 luni.

 6. E normal pentru Republica Banditeasca Romania .

 7. Dacă vrem cu adevărat justiție independentă trebuie să implementăm cel puțin două lucruri și anume:
  1. Alegerea prin vot direct, universal și secret a unui reprezentant al puterii judecătorești care să administreze, în numele voinței suverane a poporului, tot ceea ce ține de procesul înfăptuirii justiției.
  2. Distrugerea tuturor dosarelor de urmărire informativă a magistraților înfăptuite de serviciile secrete ( SRI, SIE, SIPA și care or mai fi ), dosare folosite exclusiv în scop de șantaj al magistraților.

  • E greu sa santajezi pe cineva care n-a facut ce scrie in dosar. Decizia o dau alti judecatori, nu procurorii. Iar serviciile secrete exista pentru urmarire informativa, chiar si a judecatorilor ca nu au fost inca declarati sfinti. Sint de acord, dosarele nu trebuie folosite pentru santaj, ele trebuie sa ajunga in instante si sa fie rezolvate, nu distruse.
   Despre alegerea judecatorilor sint de acord. Si procurorii sefi trebuie alesi. De aia exista judete, la origine unitati juridice, nu administrative, fiecare judet trebuie sa aiba judecatorii de pe, sa-i zicem, prima treapta alesi de cetateni, la fel ca procurorii sefi ai localitatilor mari, judecatorii de pe a doua treapta alesi de catre cei de pe prima treapta s.a.m.d.
   Vise salbatice.

 8. Romania face parte din randul statelor semibarbare stopate evolutiv.

 9. Cum va ziceam, ce amnistie bai baieti? Nu e nevoie, se scapa pe bucati.

 10. Pot sa fac pariu ca in 1-2 ani vom avea Madagascarul nostru, sub forma de night-club in Mamaia. Nu va uita asa usor Mazarel noptile petrecute alaturi de bastinasele echipate cu frunze de banane pe post de sutien…

 11. Tara asta nu isi va reveni nici peste 50000 de ani.

  Singurul mod in care se mai poate rezolva ceva e ca toti actualii si fosti membri ai partidelor politice create din 89 si pana astazi (cu exceptia USR si PLUS) sa fie omorati.

  • Din ciclul PROSTIA CARE UCIDE. Azi postacu fara tigle pe casa Dan- Ceea ce ai SCRIS aici cu manuta ta ,nu cu dovleacu, se cheama INSTIGARE LA CRIMA Imi pare rau sa te anunt cat esti tu de # rezist , pt gogomania de azi , nu vei primi 10 minute suspendare la postat, ca Realitatia, ci va trebui cel putin sa iti faci un credit baban, pt uriasa amenda pe care o vei primii f curand ,datorita ideilor tale NAZISTE ? Sa nu iti faci nici o speranta- NIMENI din usere si plus nu se vor solidariza cu tine? DE EXEMPLU EU!

  • Ceea ce vreau eu sa spun e faptul ca in acest moment nu mai exista sanse pentru o schimbare in Romania.
   Nu instig la nimic. Ceea ce spun, in mod evident nu e o solutie. Vreau doar sa arat gravitatea problemei in care suntem acum si faptul ca nu mai exista sanse ca ceva sa fie schimbat.
   Solutia reala e ca toti infractorii sa fie scosi din viata politica dar problema e ca infractorii fac legea.

  • @Hara,
   Întreab pentru verisoara echipată cu trimmer vintage și îmbrăcată in hanorac negru cu vreo 4 numere mai mare: Macar dânsa are voie să-și facă meseria sau riscă tot așa să fie nevoită să facă împrumut în Eternitatea Bank, cu dobândă subvenționată, ca să plătească amenda usturătoare…? A zis să nu te superi, deocamdată doar întreabă, nu dă cu coasa…

  • Băi, lambie, daca trăiați pe vremea lui Țepeș erați mâncați de ciori după câteva luni de la investire ( imediat cum sunteți numiți, cum va planificați furturile); daca trăiați în țările arabe, nu mai aveți de mult mâini!!
   Nu mai aveți nicio limită, aveți furtul în sânge, l-ați transmis și în ADN-ul plozilor voștri!! blestemați să fiti, să vă manance cancerul!
   P.S. Blestemul se pune??

  • ”- Alo, Sefu’…? De la CNA te sunam… In caz ca se arunca cu blesteme cum sa procedam, pe astea nu le-am luat in calcul la ultima sedinta CEX…?
   – V-am spus bai si de blesteme, dar eu dau din mustata pana o umplu de sudoare si voi tot cu capul in televizoare stati cat e ziulica de lunga…! Blestemele si bascalia sunt permise, Irinuca are o slabiciune personala pentru stiu eu cine si nu pot sa nu-i fac pe plac….Asta pana pun mana pe el, ca doar nu sunt prost sa las slabiciunea sa-mi bantuie asternuturile si sa mai si faca si cine stie ce grozavii in lipsa mea…!”

  • Ce sa mai zici când îi auzi pe retardații ăștia de mafioți, vai cică instigare la crima!! Mimozele astea care sunt cei mai mari criminali-fura banii de la copiii sărmani, fura banii de la spitale ( unde murim ca pe front), fura banii de la construcția drumurilor sigure (unde avem cea mai mare mortalitatea din Europa, și probabil și în comparație cu țări africane), ne omoară viitorul- ăștia sunt cei mai mari CRIMINALI, criminali in serie de 29 de ani încoace! Și tot ei se simt amenințați și reclama legea…să își „repereze” ce, că ăștia nu mai au bun-simț, nu mai au conștiință, nu mai au frica nici de Dumnezeu! Au doar tupeu fantastic!

 12. Adica, nu ne va mai asculta nimeni pe lume?

 13. Deja ne-am intors la „La belle epoque”. Felicitari popor roman!

 14. incredere in justitie ? aiurea!
  ordine si curatenie cu tankul.

 15. S-a făcut dreptate pentru toți hoții din patrie, fie ei mari sau mici.
  Înțeleg că:
  – hoții scapă pentru că, nu-i asa, hoțiile lor au fost scoase la lumină și dovedite in fața justiției prin mijloace ilegale, adică neaprobate in prealabil de aceștia – astfel, pe cale de consecință, prăduiala a devenit legală;
  -prada rămâne a lor pentru că hoția a fost, cum spuneam mai sus, legală și pentru ca, mai mult, a devenit inatacabilă in justiție;
  – hoții care au făcut deja pușcărie trebuie despăgubiți financiar pentru traumele indurate si, pentru cinstirea lor, a hoților, se impune ridicarea de monumente in piața civica a tuturor orașelor din România; un început promițător s-a făcut de curând cu Năstase și Severin la Ateneul Roman, prin așezarea lor la loc de cinste printre fruntașii politici ai Europei;
  -pentru felul iscusit si meseriaș in care știu sa se folosească de banii publici, hoții trebuie urgent, adică de luni, instalați in fruntea tuturor instituțiilor tarii – in acest sens un început timid, dar de bun augur, a fost făcut cu Darius Valcov uns consilier si șef lui grand madam Dancila si cu instalarea pușcariabilului Grebla in fruntea Secretariatului General al Guvernului.
  Corupția trebuia ca, in sfârșit, sa fie scoasa la lumina, legalizata si cinstita cum se cuvine. Iar oarbei, care poarta scârbosul nume de Justiție, scoateți-i cârpa de la ochi sa vadă bine cu cine are de-a face si sa nu-si mai bage cântarul si briceagul in treburile publice ale social democrației de rit teleormănean !! Dreptate, ochii plânși nu vor sa te vadă!

 16. Sincer, romanii sunt, in marea lor majoritate, corupti. Ca sa nu spun hoti.
  Si se acomodeaza foarte bine, intr-un stat de tip mafiot, unde hotia este de baza. CIne are proverbul „hotul neprins (nedovedit), e negustor cinstit”?

  Stati sa revina pe cal alb, nea Mazarica, sa ceara si despagubiri. Le va primi, iar romanii, popor de robi, ii vor plati despagubirile. Dupa care, il vor vota cu veselie.

  Atat poate poporul acesta. Cei care au putut (5.000.000) au scapat din tara hotiei si coruptiei. Restul, traiesc foarte bine, avand „peskes”-ul si „backsis”-ul in ADN, de sute de ani.

  Mai raman cei cativa (minoritari) cinstiti. Care sufera si vor suferi mereu. Singura lor sans, este sa paraseasca tara hotiei. Daca nu pot (din diverse motive) am toata empatia pentru ei. Ptr ca sunt niste adevarati martieni.

  • Tu sigur nu esti roman, pentru ca daca erai n-ai fi zis ce-ai scris mai devreme! Ia mai du-te dracului cu defetismul tau, nu mi-ajunge de javrele psdoase de la putere, nu mi-ajunge de scarbele de complici din presa, din justitie – ccr, csm, si poftim si-n ICCJ, nu mi-ajung javrele de postaci ordinari si obraznici, fix tu mai lipseai, bine c-ai venit si tu! Si ce mare rahat ati facut cei care-ati plecat din tara? Ati incheiat o pace separata, si daca pentru o vreme aveti justificare, credeti-ma, viata-i lunga si nu cred ca va tine justificarea forever. La un moment dat veti sti ca nu pe nu stiu unde va e locul, ci acasa, in tara unde v-ati nascut, si sa faceti lucruri bune si pentru ea! Puteam sa plec in ’91 in Sua, pur si simplu nu a fost sa fie, n-am putut sa plec, am invatat, am trait aici, si n-am iesit o hoata!

  • @GabrielaConstantinescu
   Dracului? Ma duc, nici o problema. Imi place turismul.

   Acasa?
   Acasa nu exista. Daca ai fi invatat latina la scoala, ai fi invatat „ubi bene ibi patria” sau „ubi panis ibi patria” si ceea ce inseamna, de mii de ani. „Acasa” este un concept inventat pentru a restrange dreptul de libertate al oamenilor. Iar comunistii romani, au inventat ceva mult mai rau, nationalismul de parada al romanilor.

   Nu ai plecat? Ai ratat sansa de a trai intr’o tara unde stressul zilnic romanesc nu exista. Unde sanatatea este primordiala. Unde copii sunt educati in mod liber (nu li se preda ca in Bucegi exista zone unde organismul se regenereaza) Unde nu se moare in spitale, din cauza lipsei de medicamente si a murdariei si indolentei. Unde nu se moare pe sosele, din cauza lipsei de infrastructura, etc.

   Ai ales sa ramai in cloaca romaneasca si s’a intamplat exact ceea ce am scris eu in postul initial : ai devenit sclava hotilor. Ca absolut toti cei cinstiti, ramasi in ROmania. Si realizand asta, ai devenit morocanoasa, irascibila, gata sa jignesti imediat, cand citesti ceva ceea ce nu iti place.
   Asta este Romania, exact comportamentul tau.

   Ceea ce am scris, este perfect valabil. Tara hotilor, condusa de hoti, pentru hoti.
   Putinii cinstiti ramasi au devenit sclavii hotilor. Si realizeaza asta, ceea ce le ingreuneaza viata, le-o amaraste. O viata grea (nu evoc viata materiala, ci cea mentala, psihica) o viata care amaraste sufletul, care provoaca revolta interioara, datorita neputintei.

   Nu pot decat sa te compatimesc. Sper sa iti gasesti linistea, pentru ca situatia nu se va schimba in Romania. Majoritatea celor care voteaza, voteaza hotii, dupa principuil romanesc „las’ ca ne da si noua”

 17. Deja suntem luati la misto de judecatorii p.lii ai CCR, cei care au ajuns in functii incheiind dosare grele, dupa care au fost pusi in functii in care tot ei fac legea hotilor. Gainarii stau inchisi ca sunt periculosi, iar vedetele politice se distreaza pe banii populatiei, la care populatia sta in saracie. Pisam-asi pe ei judecatori si politicienii p.lii. CORUPTIA ESTE ATAC LA SIGURANTA NATIONALA, deoarece din cauza banilor furati oamenii traiesc in saracie si mor in spitate

 18. in „strategia nationala de aparare a tarii” scrie printre altele: „coruptia vulnerabilizeaza increderea in actul de justitie”. pai mi se pare de bun simt ca acum „justitia” sa apere coruptia, mai ales ca in guvernarea actuala, sunt practic sinomine.

 19. in „strategia nationala de aparare a tarii” scrie printre altele: „coruptia vulnerabilizeaza increderea in actul de justitie”. pai mi se pare de bun simt ca acum „justitia” sa apere coruptia, mai ales ca in guvernarea actuala, sunt practic sinomine.

 20. De ce in SUA FBI care e corespondentul SRI (serviciul secret pt probleme interne) poate face interceptari si filaje pt a ancheta politicieni si orice alte cazuri de coruptie iar in Romania dintr-o data inregistrarile facute de SRI au devenit ilegale? Se vede din avion ca decizia CCR e cusuta cu ata alba. Johanis ar trebui sa convoace referendum in care poporul sa spuna ca da SRI poate face interceptari si filaje pt procurori in cazuri de coruptie (cu politicieni si nu numai) deoarece coruptia este o amenintare la securitatea nationala.

  • O fi coruptia amenintare sa securitatea nationala, dar interceptarile sunt amenintari la libertatea si banul muncit prin furat a psdistilor si atunci care e mai importanta?

 21. Asta-i rezultatul CCR-uluiosu care functioneaza in ilegalitate.