G4Media.ro

Instanţa schimbă o încadrare juridică în dosarul lui Sorin Oprescu. Fostul primar…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Instanţa schimbă o încadrare juridică în dosarul lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei riscă o pedeapsă mai mare

Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrarea juridică în cazul fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, din constituire de grup infracţional organizat în constituire de grup infracţional organizat în formă agravată, potrivit deciziei instanţei.

Diferenţa e că infracţiunea de grup infracţional organizat simplu se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar grupul infracţional organizat în formă agravată se sancţionează cu închisoare de la la 3 la 10 ani, au explicat mai mulţi specialişti în drept pentru G4media.ro.

Fostul primar este acuzat şi de luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu. În mai 2019, Tribunalul Capitalei l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 5 ani şi 4 luni de închisoare, însă a declarat apel.

Fostul primar a fost deferit justiţiei în noiembrie 2015. Procurorii DNA îl acuză că, între 2013 – 2015, pe atunci primarul Capitalei, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a încasa comisioane din contractele atribuite de instituţiile din subordinea primăriei. Primarului i-ar fi revenit 10% din fiecare factură achitată de municipalitate. „La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, au arătat procurorii DNA.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. NU CUMVA RISCA SI ASTA O ACHITARE, O CU SUSPENDARE, O PRESCRIERE CEVA ?
  CA ASA E CU justitia nationalista… SCAPA TOTI HOTI DIN PARTID, DIN SECURITATE.

  • Stați liniștiți. Dacă procesul în prima instanță a durat aproape opt ani, până se va încheia apelul vor mai trece cinci ani.
   Nu știm dacă infractoru’ pesedist va trăi până atunci, dar sigur fapta se va prescrie.
   Așa că, va fi și liber și cu banii furați de la miticii cate l-au votat.

 2. Moare de moarte buna, după o viață de huzur din bani furați, până când se hotărăsc judecătorii la o sentință…

 3. Infractor, neinfractor, cert e ca pe vremea lui, Bucurestiul a crescut mai mult decat ne-am fi asteptat si arata mai bine decat cred ca va arata vreodata. El a preluat Bucurestiul dupa dezastrul numit Videanu si a facut treaba buna. Dupa el, deriva completa. Evident, asta nu scuza infractiunile.

  • Cred ca vorbesti de alt Bucuresti sau ai standarde coborâte.

 4. Licheaua asta are amprenta faciala de șpăgar ordinar.