G4Media.ro

Inspectorul ISCIR Viorel Părpăneață a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției,…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Inspectorul ISCIR Viorel Părpăneață a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a fost acuzat de DNA că a cerut mită câte 1.000 de euro lunar de la subordonați ca să îi mențină în funcție

Viorel Părpăneață, inspector de stat șef în cadrul ISCIR, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce a fost acuzat că a cerut mită 1.000 de euro lunar de la subordonați ca să îi mențină în funcție.

Părpăneață, inspector de stat șef în cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), a fost acuzat de infracțiunea de luare de mită în 10 iunie.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 • Pe data de 20 mai 2022, în cadrul unei ședințe de management organizată la un hotel din Sinaia, Viorel Părpăneață a pretins de la fiecare dintre șefii inspecțiilor teritoriale din cadrul I.S.C.I.R. câte 1.000 de euro lunar pentru menținerea lor în funcție. Cu aceeași ocazie, acesta a lăsat să se înțeleagă că, dacă inspectorii șefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demiși (revocați) și vor fi numite alte persoane pe funcțiile lor.
 • Ulterior, în data de 8 iunie, Părpăneață ar fi primit de la unul dintre inspectorii respectivi suma de 5.000 de lei.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

 • – 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, respectiv inspector de stat șef al I.S.C.I.R..

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Pai daca subordonatii dadeau cate 1000 Euro/luna ca sa ramana in functie va dati seama ce faceau ei? Ca doar nu au salariu de 3-4000 Euro.

  • ei cereau la subalternii lor. si tot asa….

  • Ei cereau de la cei inspectati, ca sa primeasca avizarile.
   Si daca mai cade cate un lift, mai o macara, mai explodeaza cate un recipient…. Ghinion.
   Cum au avut si copiii aia la Colectiv. Unele chestii iau foc daca sunt inflamabile…
   Dar nu se intampla mereu.

  • Regula de trei simple…..cat se duce mai sus sa rămână asta director? Și unde….???

 2. Doi ani cu suspendare; procurorii cat or fi cerut?

 3. Poate ca tipul era si suparat pe toata lumea.
  Cu numele asta, probabil ca e inevitabil sa te pufneasca rasul canda se prezinta.

 4. În România, toți trăiesc bine. Ăi’ de mai sus..

 5. Ziceți voi că nu e frumoasă țara asta!

 6. Mare năroc avu că n-am fost io la butoane, că îl obligam să-și schimbe numele în Căcărează Viorel Șpăgarul și să nu mai aibe dreptul de a fi angajat pe viață, nici măcar la negru! Averea confiscată și să trăiască prin canale.

 7. Acestia sunt oamenii pe care ia adus PNL la guvernare.

  • Săracu’ de tine, mergi la doctor și cauta-te!!!
   La iscir, mafia este de când lumea, nu a inventat-o pnl și psd. Se vede ca ori nu prea le ai cu realitatea, sau este singurul lucru pe care știi sa îl spui, ca și pfizer, asta dacă nusunteti 7nul și același..

 8. Adică la ședința de la Sinaia le-a zis șefilor de la județe:” Bă, dacă nu dați șpaga de 1000 E lunar, o beliți”. Bizar totuși să faci ședință să ceri șpagă. Înseamnă că e total tâmpit