G4Media.ro

Inspecția judiciară a deschis al treilea dosar disciplinar pentru judecătoarele Curții de…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Inspecția judiciară a deschis al treilea dosar disciplinar pentru judecătoarele Curții de Apel București, Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu / Judecătoarea Panioglu: ”Suntem supuse unei autentice acţiuni de hărţuire” / Ce dosare grele au în lucru judecătoarele

Inspecția judiciară a deschis al treilea dosar disciplinar pentru judecătoarele Curții de Apel București (CAB), Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

De această dată, cele două judecătoare sunt vizate pentru motivarea deciziei de condamnare la 6 ani de detenție a fostului șef al CNAS, Lucian Duță. Judecătoarele sunt acuzate de utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul motivării și exercitarea funcției cu rea-credință.

În motivare, judecătoarele i-au acuzat pe procurorii Teodor Niță și Gigi Valentin Ștefan de la Parchetul Curții de Apel Constanța că au încercat să îl ajute pe fostul șef al CNAS, Lucian Duță.

Procurorii din Constanța le-au deschis dosar, la plângerea lui Duță, martorilor-denunțători din dosarul fostului șef CNAS, Irina Socol și Radu Enache, cu scopul de a compromite probele din dosarul lui Lucian Duță – au acuzat judecătoare Panioglu și Guluțanu.

Ele au descris acțiunea celor doi procurori ca având ”un vădit caracter penal”. Detalii aici. Inspecția judiciară, nu doar că nu i-a cercetat pe cei doi procurori, ci dimpotrivă le-a deschis dosar disciplinar judecătoarelor.

Judecătoarele CAB, Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, mai au două dosare disciplinare pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM. Au termen chiar mâine, 29 septembrie 2022, la CSM.

Într-unul dintre dosare, judecătoarele sunt acuzate de abaterile disciplinare prevăzute la literele m, o și t ale articolului 99 din legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

”m) nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente;

o) nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor;

t) exercitarea funcției cu rea-credință”.

Pentru abaterea disciplinară de la litera t, judecătoarele riscă excluderea din magistratură.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul disciplinar vizează cererea DNA de recuzare a judecătorilor CAB Nicoleta Nolden și Aurel Găitan din cazul fostului primar PSD din Pitești, Tudor Pendiuc, și al samasarului de drepturi litigioase, Valentin Vișoiu. Cererea de recuzare a fost admisă de judecătoarele Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu. Cele două au menținut completul inițial format din judecătorii Adina-Adriana Radu şi Alin-Benone Rădiunea. Detalii aici.

Acum, Inspecția judiciară le reproșează judecătoarelor Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu că nu ar fi respins cererea de recuzare formulată de DNA, au explicat surse judiciare pentru G4media.ro.

Judecătoarele Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu mai au fiecare, separat, câte un dosar disciplinar pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM pentru întârzieri în motivarea sentințelor. Judecătoarea Guluțanu este acuzată de abaterea disciplinară de la litera r din Statutul magistraților.

r) neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”.

Iar judecătoarea Panioglu de abaterile de la literele h, r, m și t.

”h) nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”.

În mai acest an, judecătoarea Daniela Panioglu a fost sancționată deontologic de CSM după ce și-a reclamat șeful de secție de la CAB pentru incapacitate managerială. Sancțiunea de ordin etic o împiedică însă pe judecătoare să candideze la Înalta Curte timp de 3 ani.

Ce spune judecătoarea Daniela Panioglu

Suntem, eu şi colega mea din completul de apel, împreună ori separat, supuse unei autentice acţiuni de hărţuire, exercitată, în mod sistematic, de inspecţia judiciară, care, în ultimii ani, s-a transformat într-o adevărată inchiziţie a judecătorilor oneşti şi profesionişti, atâţia câţi au mai rămas, după migraţia în masă la pensie, sufocaţi într-un sistem judiciar care se prăbuşeşte.

Inspecţia judiciară a ajuns să cerceteze disciplinar judecătorii pe fondul soluţiilor pe care le emit, transformându-se într-o instanţă de control judiciar situată în afara legii. Discutând cu colega mea din completul de apel, ne-am pus problema dacă nu este mai bine ca, înainte de a emite şi redacta o decizie penală definitivă, să întrebăm inspecţia judiciară dacă nu, cumva, comitem vreo abatere disciplinară. Atât de independent a ajuns să fie judecătorul, după atâta reformă la justiţie.

În perioada de aproximativ 25 de ani în magistratură, nu s-a mai întâmplat ca instituţiile din sistemul judiciar să fie atât de abuzive, fără nici o rezervă, încălcând, pur şi simplu, legea. Judecătorul nu poate fi chemat să ofere explicaţii suplimentare, în afara hotărârii judecătoreşti, iar inspecţia judiciară ar trebui să cunoască legea şi să ştie că cercetarea disciplinară pe fondul soluţiei este interzisă de lege. Nu le mai pasă.

Mai vreau să spun faptul că am ajuns în situaţia în care orice neregulă aş sesiza se transformă în acţiune disciplinară ori deontologică împotriva mea. Prin urmare, nici drept la petiţie nu mai avem. Dar, nu hărţuirea şi abuzul împotriva unui judecător independent contează, ci lezarea imaginii justiţiei, atunci când este adus la cunoştinţa publicului, care are tot dreptul să cunoască adevărul, fenomenul intern de corupţie”, a declarat judecătoarea Curții de Apel București, Daniela Panioglu, pentru G4media.ro.

Cine sunt cele două judecătoare. Ele l-au condamnat pe fostul șef CNAS Lucian Duță la 6 ani de detenție cu executare pentru luare de mită.

Judecătoarea Panioglu a făcut parte și din completul care l-a condamnat pe fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, la 11 ani și 8 luni de închisoare. Ea l-a condamnat și pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de detenție. Acum judecătoarea Panioglu judecă dosarul ”Fraudă la BRD” în care sunt inculpați frații Creștin, oameni de afaceri cu greutate, acționari ai Scandia Sibiu.

Judecătoarea Guluțanu are în lucru dosarul privind confiscarea de la magnatul Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa, pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Puiu Popoviciu este condamnat la 7 ani de detenție, dar a fugit la Londra și se  află în proceduri de extrădare. Judecătoarea Nadia Guluțanu judecă și dosarul CNAS privind fraudele de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Cine conduce Inspecția judiciară. IJ este condusă de judecătoarea Roxana Petcu, soția unui fostul prefect PSD de București.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

48 comentarii

 1. Adevărat că nu e ok. Dar n am văzut reacție de la g4 pe când DNA proceda exact la fel în trecut.

  • Justiția bandiților bolșevici ! „Acuzatul se transformă in acuzator !” 😂😂😂
   Poate și aceste judecătoare au făcut karate ! 😂😂😂

  • @asd :
   DNA a procedat corect : a cules probe, a verificat probele, iar daca acestea s-au dovedit solide, i-au trimis pe infractori in judecata.
   Acum, procurorii si judecatorii stiu ca mafia psd si pnl a pus mana integral pe justitie si le este frica sa-i mai trimita in judecata si sa-i condamne pe infractorii din mafia psd si pnl, indiferent cat de solide sunt probele, pentru ca infractorii de la Inspectia Judiciara, Sectiile Speciale, CSM si ICCJ, aflati in solda mafiei, ii pot exclude din magistratura.
   De aceea, de exemplu, dosarul Teldrum al lui Dragnea este tinut la sertar de atatia ani.

  • Nu avem toată puterea dacă nu luăm și Justiția. DONE

  • @asd „fix la fel” e …

 2. Le poți înțelege. Cum ar mai putea condamna borfașii care ne fură banii, viitorul. Sunt hăituite de un organism ieșit și controlat din mocirla politicului. Alo, domnu cu cele 300 de Bemveuri, ce facem!? Mai ai putin si te dai pe brazdă ca Băsescu. Cred că puțini oameni cu scaun la cap mai cred în minciunile pe care le-ai zis de ziua DNA. Cei mai multi ne uitam la fapte. Si faptele arata ca numai găinarii mai sunt săltați de DNA de când ai demis pe Kovesi. De atunci, la hărțuirea judecătorilor care mai aplică legea a fost doar un pas. Pentru voi un pas înainte, pentru România unul mare înapoi.

  • Noaptea mintii!
   In mod normal, judecatorii trebuie sa apere dreptatea si legea si sa potoleasca atat tertipurile avocatilor, cat si excesul de zel al procurorilor.
   Aici, procurorii devin avocatii acuzatului si vor sa-i imblanzeasca pe judecatori.
   Si, daca judecatorii persevereaza deranjannd coruptia, intervine Inspectia Judiciara, spaima judecatorilor care iau in serios legea. Iar CSM ii decapiteaza.
   Sa ne mai miram de ce Romania a ajuns raiul infractorilor?

 3. Iohanise! Ai cel mai mare rol in distrugerea oricarei idei de normalitate in justiție . Tu ,alaturi de psd,pnl și udmr ați terminat tara asta . Tu , alaturi de o haită nesătulă ați transformat principiul „justiție oarbă pt toți” in justiție blândă și protectoare pt delicvenți si hoți . Actualele legi sunt făcute pentru protectia politicienilor și a nomenclaturii partidelor enumerate . In acest fel corupția a atins un nivel ce pare desprins din serialul ” Caracatița „.
  Adăugați ” celebrele clanuri din justiție ” ale dornenilor, a savonistilor, a ciordachilor, a meteorilor…etc. și avem imaginea apocaliptica a justiției . Cloaca comunistă a școlit o generație care este dispusă la orice compromis pentru a reveni la privilegiile de până în 1989 și de a face posibil atacul concertat și revanșard asupra celor care au îndrăznit să facă revoluția .
  De aceia este mai evident că revoluția din 1989 a fost confiscată de eșalonul doi al PCR și predată la cheie odraslelor acestora .

 4. Inspecția judiciară pasează și savonelele înscriu cu capul. Mecanismul de protecție a jefuitorilor cu gulere albe din România.

  • Totuși să depășești cadrul procesual și să spui că atitudinea procurorilor are caracter penal e cam mult.Trebuia să se limiteze la a expune acea conduită a procurorilor dacă avea legătură cu cauza,rămânând că aceste concluzii asupra caracterului penal să le tragă un complet legal sesizat cu faptele penale ale acestora.Pretențiile pentru un judecător de curte de apel sunt mari.

  • @Quetzalcoatl
   Judecatorii (in special cei foarte bine pregatiti si foarte corecti sunt oameni, nu roboti !
   manevrele procurorilor constanteni nu erau dolozive ci de-a dreptul penale !

   PS. Au procedat foarte corect , pt ca abia dupa ce a aparut aceasta motivare martorii au fost lasati in pace !

 5. Dar pe procurorii Niță și Valentin Stefan îi cerceteaza cineva? Dacă sunt adevărate referințele din hotărârea invocată la ei sunt indicii de comitere a unei infractiuni-cea de favorizare a făptuitorului nu doar a unei abateri disciplinare.

 6. „Condamnarea” lui Sorin Oprescu este ridicată în slăvi mai ceva decât moaştele Sfintei Parascheva.

  2 lucruri nu sunt avute în vedere:

  1. O condamnare valorează ceva numai în măsura în care condamnatul o şi execută. Dacă rămâne multimilionar şi trăieşte ca un paşă în Grecia … nu se poate vorbi despre nici o condamnare. Deliberarea apelului a fost atât de secretă încât Oprescu a avut timp suficient să treacă liber graniţa, pentru că nimeni nu s-a preocupat că ar fi putut evada, la fel cum au evadat zeci de fugari de justiţie milionari corupţi înaintea lui…

  2. Justiţia imparţială, independentă, imaculată şi specială are un obicei foarte scârbos de a dormi în acelaşi pat cu Securitatea. Sorin Oprescu este beizadeaua generalului de Securitate Mircea Oprescu, camarad al torţionarului NKVD Alexandru Nicolschi încă din 1945. Fosta soţie a lui Sorin Oprescu este fiica generalului de Securitate Vasile Fica. În calitatea sa de fiu şi ginere de supersecurişti, tovarăşul Sorin Oprescu a avut o carieră fulminantă, dar şi o viaţă foarte roză, liberă şi informată, cât timp a fost clientul Curţii de Apel Bucureşti. Şi nu va plăti nici o leţcaie din milioanele de euro delapidate de la statul român.

  Aşadar marea „condamnare” a lui Sorin Oprescu a fost un mare fâs din alte sute de alte fâsuri ale justiţiei eşuate din statul eşuat.

  Cât despre „martiriul” celor două speciale, am o veste – legea e lege pentru toată lumea. Tergiversarea unei hotărâri judecătoreşti încalcă o multitudine de drepturi ale părţilor şi este o abatere disciplinară sau chiar penală ce trebuie sancţionată. Aşa e legea. Dacă nu vreţi sancţiuni pentru nesoluţionarea la timp a dosarelor penale, căutaţi pe google „dosarul Ţăndărei”.

  • de ce ar face inchisoare oprescu intr.o tara in care doar taranii fac inchisoare??

  • Articolul era despre judecatoare. Nu mai acuza judecatoarele astea ca e Oprescu in Grecia, discuta cu ministerul de interne.

   Cat despre aia cu „legea e lege”, hai ca m-au dat lacrimile. Cand Inspectia Judiciara ajunge o maciuca in mana politicienilor, e clar ce lege se aplica. Legea celui mai tare. Judecatoarele astea vor fi excluse din magistratura nu pentru incalcari ale legii (imaginare de altfel), ci pentru ca au contribuit direct sau indirect la bagarea in puscarie a lui Oprescu, Duta si Pendiuc, toti barosani cu spate politic.

  • „Judecatoarele astea vor fi excluse din magistratura nu pentru incalcari ale legii (imaginare de altfel)”

   Dar de unde cunoşti tu toate dosarele celor două judecătoare? Eşti confidentul / confindenta lor? Avocatul? Avocata? Inspecţia Judiciară??? Şi de unde certitudinea că vor fi excluse???

   Imaginare de altfel??? – Aoleu! Hai nu mai spune! Deci nu există dosare tergiversate în România? Totul e imaginar, nu? De peste 5 ani suntem martori la impunitatea magistraţilor şi acum trebuie să plângem pentru judecătoarele CAB, că nu iau gradele de ICCJ, adică mai mulţi bani. Că în rest numai Dumnezeu şi magistraţii români mai sunt atât de fără de păcate în 2022. Păcate „imaginare de altfel” – evident.

   Mă doare pe mine undeva de meciurile lor cu procurorii de la Constanţa şi de încălcarea consemnului sau ce dracu semnifică articolul ăla cu nesupunerea faţă de şefi. În opinia mea alea sunt nişte mizerii şi voi explica de ce: 1. O opinie într-o hotărâre judecătorească despre o conduită a unui coleg de breaslă nu are cum să aibe valoare de hotărâre pe fond, iar judecătorul nu răspunde nici pentru cele mai stupide opinii juridice, o stabileşte CCR. Deci acuzaţia aia e un vax. 2. Limita supunerii faţă de şefii instanţelor o constituie independenţa magistratului şi acolo există căi de atac, inclusiv la CEDO.

   DAR TERGIVERSAREA ESTE O ABATERE DISCIPLINARĂ, O STABILEŞTE LEGEA. IAR NESOLUŢIONAREA CAUZELOR A FOST CONDAMNATĂ LA CEDO ÎN SUTE DE CAUZE.

   Ţi-au dat lacrimile când ai citit că „legea e lege” pentru că ai aceeaşi gândire de golan ca majoritatea magistraţilor. De aceea uneori e sănătoasă şi răspunderea disciplinară. Să nu se mai creadă unii dumnezei.

   PS: La CAB sunt scheleţi mult mai mari prin dulap, a se vedea Metoda Coperta din dosarul Întâiului Plagiator al Ţării.

  • @Uite condamnarea.. etc
   Esti in eroare: Oprescu a plecat inainte de a stii cum se va pronunta instanta fiindca putea sa o faca la acel moment. Daca nu-l condamnau se intorcea bine merci, daca il condamnau (cum s-a si intamplat) trecea la planul B, ceea ce a si facut dar il costa mult mai mult e adevarat. Deci aici ai dat chix.
   Chix ai dat si cand te-ai legat de cele doua judecatoare pt ca nu au tergiversat nicio hotarare judecatoreasca…

   PS. Mai domol deci !

  • Deci nu unul, ci doi comentatori susţin că nici o cauză din cariera nu uneia, ci ambelor judecătoare nu a fost tergiversată vreodată!!! Care ar fi fost probabilitatea????

   Dar de unde sunteţi voi atât de informaţi, mă băieţi? Aţi verificat toate dosarele sau ziceţi şi voi ceva din simţul datoriei faţă de ţară?

   Nici ele însele nu au cum să mai ţină minte chiar fiecare dosar şi fiecare termen, că nu judecă de 2 ani… Şi vine susufler şi silicon şi pronunţă ei hotărârea definitivă că nu au tergiversat niciodată nimic! Vă plătesc pensionarii speciali la postare sau sunteţi chiar voi pensionari speciali? La ce calitate au „argumentele” voastre eu aş merge pe varianta 2. Creierul de miliţian miroase a încins după maxim 3 propoziţii.

   Cât despre Oprescu, opinia voastră este ceva de genul – nu e treaba nimănui ce face condamnatul. Unii ar spune că e treaba parchetului şi instanţei. Dar dacă sunteţi atât de deştepţi, prin SUA sau UE de ce nu le fug condamnaţii de sub nas cu zecile ca la noi?? Noroc cu băieţii deştepţi ca voi, că mai învăţăm şi noi că nimeni nu e responsabil pentru nimic în ţara asta. Şi toţi magistraţii, în frunte cu eroinele voastre, nu au săvârşit niciodată nici o infracţiune şi nici vreo abatere disciplinară. NICIODATĂ! Numai Dumnezeu şi magistraţii români sunt atât de perfecţi. Că ziceţi voi. Cum zicea primul cunoscător de dosare disciplinare de judecători „încălcări imaginare de altfel”.

   Mai răsfiraţi, mă băieţi, mai răsfiraţi!

   Şi poate învăţăm şi noi la unitate conjugarea verbului „a şti”. Da? Ne lăudăm că ştim dosare, dar nu ştim să scriem..

  • @Uite hotararea pronuntata in comentarii! :
   Mai zboara degetul si apar doi de i in loc de unul dar la tine dezacordul gramatical e la putere si aici nu mai e tastatura la mijloc ! Noroc ca VIN susufler si silicon si iti atrag atentia ca gresesti.

   PS. Asa ca ramane cum am stabilit : Mai domol d-le aparator de penali, de infractori dovediti si condamnati !

 7. Bine ati venit in lumea justitiei lui Klaus Iohannis!

  In lumea asta, orice judecator care indrazneste sa condamne un om politic la inchisoare, indiferent de partid, este zburat din functie din motive imaginare, iar apoi e scos definitiv din magistratura.

  Totusi, ar trebui sa ii multumim lui Klaus Iohannis, caci este (totusi) uman, desi fata nu il arata. Judecatorii de mai sus sunt pana la urma lasati in viata! Suntem totusi o tara UE, nu mafia siciliana.

 8. Justiția este cea mai corupta instituție din Romania. Puținii magistrați care mai îndrăznesc să se opună sunt pur și simplu dați afară sub diferite pretexte. Va veni și vremea când magistrații corupți vor fi dați afară în masă. Cel puțin jumătate din magistrați trebuie trimiși la plimbare.

  • BINE SPUS! Aceasta este realitatea celor 32 de ani de nepotism, fabrici de diplome, obedienţă faţă de structurile militar-mafiote, dispreţ absolut faţă de RULE OF LAW, fie că vorbim de CEDO sau naţional şi sfidare a cetăţeanului român.

 9. Dar pe judecătorii din completul care l-a achitat pe Valeriu Zgonea pe motiv că mita nu e chiar așa de mare în raport cu veniturile lui,că i-a dat banii înapoi denunțătorului și acesta și-a retractat nemotivat declarațiile,pe cei din completul de recurs în casație care l-au achitat pe avocatul Robert Rosu Mihaită omițând să evalueze probele esențiale care-l incriminau,pe doamna judecător care a suspendat procesul privind plagiatul premierului pe motiv că se poate afecta stabilitatea politică și vor profita adversarii lui politici(lucruri scrise negru pe alb în hotărâre),pe judecatorul detasat la alte instituții cu concursul miniștriilor liberali care chiar a anulat pe fond sesizarea de plagiat a premierului,cu motivații neconcludente,într-o cauză în care a fost sorocit să judece cu suspiciunea de repartiție nealeatorie,pe procurorii care au dosare la sertar cu vipuri politice vechi de 5,7,8 ani,-pe aceștia toți își permite onorata Inspectie Judiciară să-i deranjeze cumva,pentru exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență ori pentru alte abateri disciplinare?Oare nu aplică selectiv măsurile de cercetare disciplinară?Primesc ordine de undeva sau aceasta e orientarea lor naturală?

 10. Klausica de la grivco, mai e putin pana in 2024… vai s-amar de voi va fi, cu toate calculele voastre, sondajele aranjate, presa platita, marionetele de fatada, combinatiile de doi bani si serviciile lu peste prajit…

  • Dulapul de la Cotroceni s-ar putea sa-l invidieze cândva pe marinar. Ăla măcar nu are probleme de natura penală.

 11. România nu mai este un Stat de Drept. Justiția a fost sabotata de si corupta de LIBERALUL CATALIN PREDOIU care a favorizat infractorii clientelare partidului prin eliminarea infractiunii de Subminare a economiei nationale din NCP , astfel a atentat în mod indirect suveranitatea statului. Locul lui de trădător și laș este la pușcărie cat si al tuturor magistraților care au judecat în mod vădit în afara legii și părtinitor. Aveți grija în viitor cu cine votați… Petcu Roxana este de aceiași factură. Copii noștri NU trebuie sa plătească toate fără-de-legile și bani banii furați prin îndatorare de la UE. Sa-i plătească cine i-a contractat. Liberalii nu au făcut decât sa distrugă această țară făcând jocurile Occidentului începând prin al forța a abdica pe Domnitorul A.I.Cuza.

  • Nu stii nimic , lucrurile de fatada la care te referi n au nici o legatura cu adevarata realitate .Pedalezi in gol …

 12. Justiția este pentru prostime de când lumea .
  La noi justiția și cea a judecătorilor și cea procurorilor este în slujba celor ce fura la greu și a clanurilor interlope . Pot fi plătiți oricât și sa aibă pensii superspeciale tot nu vor face justiție pentru ca se vor găsi o mulțime de articole de legi procedurale care sa le permită unora sau altora sa facă ,, INJUSTITIE nu JUSTITIE „

 13. Ce comentariu sa mai adaugi ?! Pentru ca imediat apare ca ai fost detectate cele scrise ca duplicat ….

 14. Nu aţi vrea să ştiţi ce greşiţi de 32 de ani şi ce speră ei că veţi greşi la infinit şi pe ce se bazează la următoarele alegeri, toată strategia lor stă în ce vă vom descrie mai jos.
  .
  E doar în capul vostru, e doar o iluzie, am început cu finalul pentru că azi vă vom dezvălui secretul unuia dintre cele mai de succes reprezentanţii iluzioniste folosite cu succes la noi de 32 de ani şi se continuă cu succes şi pe mai departe, ne dăm seama după reacţiile voastre.
  .
  Majoritatea vedem că nu mai aveţi încredere în partidele astea care se tot plimbă la guvernare de 32 de ani dar aveţi încredere în propaganda şi cuvântul lor care aruncă mizerii în alte partide care nu le susţine prostiile care şi le tot votează.
  Ca să fie iluzia completă deşi vă plângeţi toţi că nu mai aveţi încredere în partidele vechi voi aveţi încredere în partide apărute noi care votează cot la cot aceleaşi prostii cu partidele vechi dar ca şi în primul caz aveţi încredere în propaganda lor care spune contrariul la ce fac.
  Am observat că chiar dacă sunteţi toţi convinşi că ăştia sunt de o incompetenţă crasă şi nu numai şi nu vă aşteptaţi la nimica bun de la ei totuşi acceptaţi că părerea lor de experţi despre ceilalţi e corectă şi chiar credeţi că se doreşte a fi corectă.
  Voi vă daţi seama în ce iluzie trăiţi măi românaşilor, voi ştiţi că sunt praf dar îi credeţi pe cuvânt ce spun despre competenţa altora şi chiar reuşesc prin expertiza lor de specialişti prăfuiţi să vă convingă.
  .
  În concluzie elementul comun iluzionist care s-a observat şi se repetă consecvent la societatea noastră de 32 de ani este că niciunul nu mai aveţi încredere în ce fac dar aveţi încredere în ce spun şi acesta e criteriul de bază pe care îl urmaţi toţi când mergeţi la vot, apoi bociţi toţi de ce nu se schimbă nimica. Dar ca să fim corecţi până la capăt o să spunem că există totuşi o schimbare şi aceea este că propaganda se schimbă tot timpul după aşteptările voastre iluzioniste..

 15. Introducere şi finalul FSN-eului: din acelaşi motiv la ce au făcut ăştia în parlament cu măririle Băse şi Boc în criză şi-au pierdut susţinătorii şi a început decăderea lor şi nu din cauză că au tăiat câte ceva de la toate sugativele.

  Deci să recapitulăm:
  ———————
  – (Au spus fără plagiatori)~ şi a ieşit că nu e unul să nu fi plagiat(suntem convinşi, îi dă de gol cultura lingvistică).
  – (Au spus fără stat paralel cu justiţie corectă şi fără furtişaguri)~ şi a ieşit că s-au adunat toţi la guvernare şi au făcut stat în stat care se ocupă numai de furtişaguri.
  – (Au spus fără pensii speciale)~ şi a ieşit că şi-au dat şi mai multe şi le-au şi mărit şi vor urma şi mai multe.
  – (Au spus dăm pensii şi salarii la prostime dacă avem)~ şi a ieşit mărim salariile politicienilor chiar dacă nu avem că sunt fraieri pe care să îi băgăm în datorii.
  – (Au spus nimeni nu o să rămână fără gaze şi curent la iarnă)~ şi a ieşit ca o să le rămână pe stoc că nimeni nu o să le mai vrea că nu şi le mai permit.
  – (Au spus fără inflaţie,taxe şi măriri de preţuri)- şi a ieşit că e imposibil dacă ai economie pe împrumuturi(oare când se vor prinde electoratele astea, dar voi măi?).
  – (Au spus fără PeeeSeeeDeee)~ şi a ieşit numai cu PeeeSeeeDeee.
  – (Au spus fără Iohannis mâncătorul de copilu)~ şi a ieşit Iohannis tătucul tuturor PeeeSeeDeee-ilor.
  – (Au spus că doar ne plimbăm în jurul cotrocenului)~ şi a ieşit că a rămas Badea bătut de două ori (asta e bună, nu o uităm).
  – (Au spus fără sectorişti în presă)~ şi a ieşit că numai din ăia mai bântuie prin studiouri şi ne explică cum semnează protocoale partidele astea de la guvernare între ele.
  – (Au spus guvernăm pentru voi să nu vă moară copiii de foame)~ şi a ieşit să nu moară copiii politicienilor de foame.
  – (Au spus creăm partid să le fure electoratul USR-eului)~ şi a ieşit că le-a furat electoratul FSN-eului.
  – (Au spus atâtea măi)~ şi a ieşit fix de ce le e frică la găurică.
  ———————
  Bine că avem noi memoria bună că voi ăştia cu memoria scurtă până la alegeri iarăşi uitaţi şi evident iarăşi îi veţi vota, de fiecare dată o faceţi..

  • De acord îi ascultam îi credem chiar si cand mint DAR CE ESTE DE FACUT ???

  • Solutia e la vedere, trebuie schimbati la urmatoarele alegeri si sa va asigurati ca nu ii aduceti inapoi votand balamalele lor.

 16. De fiecare dată când vor ăştia să ne acopere o postare cu o invazie de editoriale că se pare că nu pe toate le pot bloca noi o repetăm, aţi observat?😏
  Câte energie pierdută inutil la ăştia măi, noi nu înţelegem de ce se bâţâie aşa de tare că oricum avem variante infinite de a ne adapta, voi înţelegeţi măi de ce îşi pierd atâta energie?😀
  .
  Ca să radeţi de-a binelea punem şi un banc:
  ———————
  Cică un traseist se întâlni cu un poştaş pus pe glume şi îl întrebă pe traseist: fiule risipitor ia spune tu cum se numeşte un traseist care a lins la mai multe clanţe?
  Traseistul după o gândire profundă renunţă şi ceru postaşului să îl lămurească: e simplu fiule risipitor „căsuţă poştală”.
  ———————
  Pentru cei care nu aţi înţeles cereţi detalii la UDMR că ei sunt specialişti în postaşi, au şi bancuri bune cu ei.

 17. Astia de la IJ si-au facut specializarea la Moscova? S-au dat doctoratul sub indrumarea lui putin?
  Ca prea seamana abordarea: si Ucraina e vinovata de razboi, si Ucraina ataca federatia Rusa incercand sa-si recupereze teritoriile cucerite, unele doar partial, si distruse, puse la pamant, de catre rusi…

 18. Mega distractiv cum unii de pe acilea șa țin isonul hoților! Tind să cred că sunt aceleași goarne plătite de către haznalele politice, precum presa prostituată, altfel nu se explică. Dacă e din pură inițiativă, băieți, un control de specialitate nu ar strica! Adică, pe românește, să fii ofuscat că un bandit este trimis la pârnaie, abia asta e prostie în formă pură, agravantă și continuă! Stat mafiot, justiție mafiotă și securism bolșevic!

 19. Daca sunt vinovate,sa raspunda!

  Justitiareala.ro

 20. Incredibil ce loază de om se dovedește ctualul președinte al României!
  Dacă Băsescu,în al doilea mandat,cu toate defectele lui,a pus umărul la edificarea unui DNA care,cum-necum,i-a luat în colimator bine de tot pe adevărații devalizatori ai României,Iohannis,tot în al doilea mandat,a reinstalat Mafia la „butoane” fix în Justiție!
  Absolut incredibil cum și-a bătul omul ăsta joc de noi!

 21. acesta nu este o democratie, ci o profesie !… partidul rezolva toate problemele

 22. Sa invete sa respecte deciziile CCR. Excludeti din magistratura pe cei ce-si incalca juramantul si nu respecta constitutia!!!

  • Mai întai să-i excludem pe cei care judeca abuziv magistratii si pe cei care nu-i judecă pe magistratii abuzivi,se fac ca plouă.De fapt,sunt aceiași.In cei care trag dau cu biciul,iar in cei care franeaza dau cu promovarea.

  • @Dan Mihai
   Bai pesedache, mars de-aici !

 23. Cum dracu să nu fie ofuscat daca ghiara justitiei mai agata pe cate unul si in tabara aia(a celor care pot fi agatati) se afla si el sau ei(„comentacii”bolsevici).
  De ghiara justitiei fuge si Putin si pentru asta a ajuns….. .

 24. Adica tu cocoana numita intamplator giudecatuare vrei sa dai ce hotarare vrei tu ca esti independenta si nimeni sa nu poata sa o verifice ? Pe bune ? Da daca cupilu matale sau bunica lui ar avea parte de o hotarare d asta independenta gresita tot asa ai zice ? Nu cred cocoana ! E plina jurisprudenta de hotarari aberante si din pecate numeni nu a facut ceva sa le indrepte . Speranta ca intotdeauna este in Cel de Sus , si o sa vedeti voi …

 25. „Doru”-le,ăstia se iau ca boala de om sanatos.Sunt maldere de plangeri ale oamenilor de rand la inspectia judiciara si nu le ia nimeni in seama.Iar pe sefii acesteia nu-i ia nimeni la intrebari,fiindca sunt aia….!

 26. Aceasta este imaginea coruptiei institutionalizate ! Vor sa ofere un exemplu pt linistea Lor . Coruptia a devenit o profesie pt politruci…