G4Media.ro

Inspecția Judiciară a clasat sesizarea făcută de șefa Curții Supreme pentru scandalul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Inspecția Judiciară a clasat sesizarea făcută de șefa Curții Supreme pentru scandalul în care a fost implicat judecătorul Alin Nicolescu/ Magistratul a fost acuzat că a intervenit la DGA după o dispută cu un ofiţer al instituţiei

Inspecția Judiciară a clasat vineri sesizarea făcută de președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, în scandalul în care a fost implicat judecătorul Alin Nicolescu, potrivit documentului consultat de G4Media. Ca urmare a clasării, judecătorul nu va suferi nici o consecință.

Reamintim că magistratul a fost acuzat de un ofițer al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne că ar fi intervenit la șeful DGA după o dispută cu ofiţerul instituţiei.

Giorgian Ciorîia, subinspector de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Olt, susține că a fost intimidat de magistrat și de Liviu Vasilescu, șeful DGA, în urma unei altercații pe care tânărul a avut-o cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu în timpul examenului de licență susținut la Universitatea ”Nicolae Titulescu”.

Citește aici soluția Inspecției Judiciare

Inspecția Judiciară arată că judecătorul Alin Nicolescu nu a încălcat nici o reglementare prin faptul că a sesizat verbal comportamentul ofițerului DGA.

Context

Tânărul susține că judecătorul i-a cerut buletinul pe care i l-ar fi fotografiat după un schimb de replici cu acesta. Ciorîia mai spune că magistratul l-a întrebat în repetate rânduri unde lucrează, ”ca să vorbească cu șefii” acestuia. Ofițerul susține că a doua zi după incident a fost chemat de urgență la șeful DGA, Liviu Vasilescu.

Ciorîia mai spune că ar fi fost mustrat de acesta și adjuncta lui și că ar fi primit ordin să treacă pe la psihologul instituției, apoi să meargă să-și ceară scuze de la judecător. Ofițerul s-a conformat, iar ulterior ar fi primit mesaje de la judecător, care i-ar fi spus ”să lase steroizii că îi prăjesc creierii” și că speră că înțelege ceva din ”lecția asta” pentru că tocmai ce ”i-a trecut un glon pe lângă ureche”.

Tânărul ofițer DGA a mai spus că după acest episod îi ”este frică să mai lucreze în spețe în care vor fi cercetați oameni influenți”.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu a declarat pentru epochtimes-romania.com că n-a vrut să îi facă rău tânărului, ci doar a discutat ”prieteneşte” cu şeful acestuia, Liviu Vasilescu, referitor la modul în care sunt „educaţi” poliţiştii:

„Nu mai e respect, nu mai e nimic! Nu ştiu ce îi învaţă acolo instituţiile care îi educă. El (poliţistul n.r.) spune în postarea lui că e învăţat să fie demn. Păi nu asta înseamnă să fii demn, demnitate înseamnă să ai răbdare, să ai bun simţ, ce a făcut el e total neonest! (…_) Chiar dacă greşeam eu cu ceva, băi, strângi din dinţi, asta e ”, ne-a declarat magistratul.
Judecătorul a mai susţinut că poliţistul a fost „obraznic”, s-a plâns că acesta nu i-a respectat ”părul alb şi funcţia”. Detalii, pe epochtimes-romania.com.

Alin Sorin Nicolescu este unul dintre judecătorii care, la sfârșitul lui iulie 2023, i-au achitat pe securiștii disidentului Gheorghe Ursu, stârnind un val de indignare în rândul opiniei publice. Detalii, aici. Tot Nicolescu, în noiembrie 2021, a fost unul dintre judecătorii care au dispus achitarea inculpaților din dosarul deturnărilor de fonduri operative de la DIPI (Departamentul de informații și protecție internă, serviciul secret al MAI). Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea era acuzat de abuz în serviciu pentru că a aprobat achiziția pentru el, de către DIPI, a unui Audi A8 de peste 90.000 de euro. Detalii, aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Inca un mizerabil