G4Media.ro

Inițiativă de modificare a Codului Penal, așa încât să se înăsprească pedepsele…

Sursa Foto: Facebook/ Vlad Alexandrescu

Inițiativă de modificare a Codului Penal, așa încât să se înăsprească pedepsele pentru trafic de persoane și exploatarea sexuală a minorilor – senatorul Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a depus o inițiativă de modificare a Codului Penal și de înăsprire a pedepselor pentru trafic de persoane și pentru exploatarea sexuală a minorilor, după cum a anunțat el pe Facebook. El amintește că România este pe prima poziție ca stat de origine a victimelor traficului de persoane, la nivel european: “74% din totalul de victime sunt cetățeni români, iar 61% din victime sunt exploatate sexual”.

Potrivit lui Vlad Alexandrescu, “dacă legea este adoptată de Parlament:

 • va crește perioada de prescripție a răspunderii penale pentru faptele prevăzute la art art. 210 (trafic de persoane) şi art. 211 (trafic de minori) din Codul Penal
 • obligarea la comiterea de fapte prevăzute de legea penală devine infracțiune
 • crește de la 3 la 4 ani pedeapsa minimă pentru oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase în schimbul consimțământului persoanei care are autoritate asupra acelei persoane, împiedicându-se astfel codamnările cu suspendare;
 • Crește de la 3 la 5 ani pedeapsa minimă pentru recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unui minor, în scopul exploatării acestuia, împiedicându-se astfel codamnările cu suspendare;

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Pentru inceput, ar trebui ca tribunalele sa nu mai elibereze toti interlopii.

  #farajudecatoritradatori

  • de la karakal incoace am tot zis ca suntem Thailanda ueSS…

   s a trezit din congelare ?! vrea voturi ?!

   cand predoiu si jean val jean csolosh und pruna macelarira legile justitiei pe exact aceste directii unde era ?!

   unde era presa libera !? hotnews ? gheu 4 ?

 2. Excelent dar sa nu uitati de criminalii economici care au furat si fura sute de milioane de euro si fac doar 2-3 ani de puscarie si nu li se confisca averile!

 3. Alta bășcălie …Ce sa înăsprești când traficanții de carne vie din servicii nici nu sunt prinși.

 4. Voi cum ii distingeti pe Vlad Alexandrescu de Vlad Voiculescu? Amandoi o ard „sa fie bine sa nu fie rau” cu o intensitate impresionanta, de parca am avea minim cinci partide care sprijina traficul de persoane, iar ei ar fi ultima reduta impotriva lor.

  La iarna o sa platesc incalzirea cu declaratii despre lupta antitrafic. Deja stim ca bani dai degeaba, ca nu ajung la Elcen. Poate declaratiile cu mare putere de raspandire vor ajunge.

  • Mori de ciuda pesedistule :))

  • Dupa ce ca esti prost facut gramada, mai si semnalizezi. Dar ce poti cere loazelor psdiste?!

 5. O inițiativă prin care sa nu mai existe prevederea din codul penal ca minorul sub 14 ani își poate da consimțământul pentru a intretine raporturi sexuale, cand o să apară?
  In Codul penal actual, un minor sub 14 ani nu raspunde penal pentru infracțiuni săvârșite de el pentru ca este prezumat ca ii lipseste discernământul, dar are discernământ cand un major ii propune sa întrețină raporturi sexuale!

  • Poate vrei sa modificam constitutia si unde zice ca senatorii trebuie sa aiba 33 de ani. Ca sa se simta bine toti puritanii, hai sa ii scutim de raspunderi penale si de sex pe minorii sub 33 de ani.

  • tu si toata sleata de neomarxisti, muriti impuscati pentru un astfel de gand!

  • Strabunica si strabunicul au facut sex numai heterosexual, in pozitia misionarului, incepand de la 15 ani. Le-au iesit 10 copii. Tu cati ai?

 6. https://www.youtube.com/watch?v=bm03wqLY3Nc

  Nivel insuficient de permisiuni
  Nu ai permisiunea necesară pentru Pagina specificată, pentru a efectua acţiunea solicitată.

  Intre timp, Funeriu marcheza suturi in inimi, fete si maini de nicaieri, dandu-se de ceasul mortii din Strasbourg ca nu are nicio datorie.

  Iar ANITP, pe langa cele 85 de campanii de informare publice si cele minim 24 de mese organizate in jurul straielor de copii si femei, dar si barbati …….

 7. GraphQL server responded with error 1404080: [object Object] si Centrul de Informatii pentru Alegeri Facebook va informeaza:

  Lui Zaharia nu îi a râde,
  Repetentul îmi linge biografia.
  Vorbesc umed.
  Iza, fețele lor sunt cuvintele mirilor?