G4Media.ro

Inițiativă adoptată de Senat: Infractorii condamnați la închisoare de până la șapte…

Inițiativă adoptată de Senat: Infractorii condamnați la închisoare de până la șapte ani ar putea executa pedeapsa acasă, supravegheați cu brățară electronică / Inițiat de PNL, proiectul a fost adoptat aproape în unanimitate, inclusiv cu voturile USR

Infractorii condamnați la închisoare de până la șapte ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu fiind supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice prevede un proiect de lege votat marţi aproape în unanimitate de Senat, într-o şedinţă de plen online. Nu vor putea beneficia de această măsură criminalii, violatorii, traficanții de persoane și de droguri, precum nici cei condamnați pentru corupție.

De asemenea, actul normativ prevede și posibilitatea executării pedesei cu închisoare în regim mixt: în timpul săptămânii acasă, iar în weekend în penitenciar.

Inițiativa îi aparține senatoarei PNL Alina Gorghiu și a înregistrat 128 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Publicitate electorală

Potrivit proiectului, instanţa poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 • pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani;
 • infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
 • infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
 • în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă, iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

Nu se poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă:

 • iniţial a fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dar ulterior a fost revocată;
 • infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor;
 • faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni stabilite asupra unui membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată.
 • De asemenea, nu se poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei dacă persoana a fost condamnată anterior pentru săvârşirea fie a infracţiunii de evadare, fie pentru cea de înlesnire a evadării ori pentru tentativă la aceasta

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, iniţiatoarea propunerii, a declarat că este un proiect care reprezintă creionarea cadrului legal necesar pentru a putea fi implementată monitorizarea persoanelor condamnate cu dispozitive electronice.

„Proiectul modifică în esenţă Codul penal cu câteva prevederi esenţiale care se găsesc în sistemele multor state ale Uniunii Europene. De exemplu, de a introduce o măsură alternativă la pedeapsa închisorii, şi anume executarea la domiciliu a pedepsei închisorii, care reprezintă o formă de individualizare a pedepsei şi, de asemenea, executarea fracţionată a pedepsei închisorii. Codul de procedură penală suportă o modificare esenţială care presupune că instanţa se va pronunţa asupra revocării şi anulării executării la domiciliu a pedepsei închisorii. (…) Se instituie supravegherea prin brăţară electronică, se defineşte noţiunea de imobil în care se execută pedeapsa şi se reglementează cazurile în care condamnatul poate părăsi imobilul – asta este esenţa iniţiativei legislative”, a detaliat Alina Gorghiu.

Senatorul neafiliat, Valeriu Bădulescu, a apreciat că proiectul în esenţă este unul bun, care merită să fie votat, precizând că rezolvă, printre altele, aglomerarea din penitenciare.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a afirmat că „există suficiente probleme cu respectarea izolării şi a carantinei”.

„Să ne punem problema că autorităţile sunt deja pregătite pentru eliberarea infractorilor condamnaţi din închisori pentru a nu mai sta în penitenciar, ci în locuinţe, ar putea să fie prematur, cel puţin la acest moment. Iniţiativa este una care să justifice necesitatea. În ceea ce priveşte însă oportunitatea, aş vrea să reflectaţi, pentru că suntem în situaţia în care mulţi români consideră că se află, ca urmare a măsurilor luate în starea de urgenţă, într-un soi de arest la domiciliu, că autorităţile nu reuşesc să menţină controlul asupra respectării măsurilor de izolare şi carantină la domiciliu, dar PNL se gândeşte la scoaterea infractorilor din închisori pentru a nu suferi condiţiile de detenţie din închisorile româneşti”, a susţinut Şerban Nicolae.

Una dintre prevederile proiectului este aceea că persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice. Modul de utilizare a dispozitivului, costurile pe care acesta le presupune, precum şi condiţiile referitoare la transmiterea, modificarea şi stocarea datelor obţinute prin supravegherea electronică se stabilesc prin regulamentul de aplicare a legii.

Proiectul se mai referă şi la termenul de supraveghere, care este egal cu durata pedepsei aplicate şi se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, pe durata acestuia condamnatul trebuind să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii, în condiţiile stabilite de instanţă.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

Vezi forma inițiativei legislative adoptate de Senat

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

88 comentarii

 1. Ce, ma??!

  • Cit este pedeapsa pentru o smangleala de 2,5 mil. de euroi ? Cit ? 3 ani si cinci luni ? In acest sigur ca sint total de acord cu noua lege .

  • Și uite așa iese Draknea de la bulau, cu ajutorul pnl și usr. Ce nu a reușit psd!

  • Nu prea sint locuri de cazare in parnaie si probabil sri-pnl-usr au nevoe de spatii pentru campaniile ce urmeaza. Campania actuala e compromisa din cauza pandemiei, dar se relua imediat ce scapam de corona.

  • Voi vedeți ca scrie explicit ca nu se aplica la corupție, da?

  • O modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală era mai utila cu scaderea termenului de prescripție a pedepselor și a pedepselor de evaziune fiscală cu achitarea prejudiciului si amenda judiciară.
   Asa Statul colecta bani si de stiinta 1/2 din An ar care oricum nu colectează .
   Plus ca 40% din dosarele penale pe evaziune după sesizarea Parchetului de către Anaf se termină în instanță cu prejudicii minime sau 0,deci dosare la mișto să scoată din piața firme romanesti sau persoane fizice.

  • Gorghiu a dat OUG in 2019/02 ptr scutirea fiscală aministie a celor care vindeau imobile.
   Sa îl scape pe Primarul Negoita.
   Deci PNL+PSD=Love Us L

  • toti # kondensatorii se dau loviti dar nici unul nu face diferenta intre infractiunile de coruptie si cele de servici

   draknea a fost condamnat pt ca a incalcat articole din categoria celor de SERVICI

   https://e-juridic.manager.ro/articole/infractiuni-de-coruptie-si-de-serviciu-art-289-309-14455.html

 2. Mulțumim PNL pentru propunerea voastra legislativa! In sănătate le-ati rezolvat pe toate, ati trecut acum la justiție.

  • Eliberează toți hotii??
   Păi ăștia din diaspora care intră pe la frontieră zilnic ce categorie sunt unii?

  • Sunt mai rai ca Ciuma Rosie. Astia au dus ROmania in faliment si dau legi pentru hoti. Fikusul de la Grivco isi ducela indeplinire mandatul de la Voiculescu !!

  • Astia trebuie eliminati cu totii.
   Si daca nu se poate macar sa eliminam psd si pnl.

 3. Cum dracu se face ca mereu incercati sa il scapati pe Dracnea de puscarie? Politicieni de DUMBovita, nenorociti. Cum naiba unanimitate la senat?

  • Invatati sa cititi mai atent.
   Propunerea spune ca „NU VOR PUTEA BENEFICIA DE ACEASTĂ MĂSURĂ CRIMINALII, VIOLATORII, TRAFICANȚII DE PERSOANE ȘI DE DROGURI, PRECUM NICI CEI CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE.”

 4. Romanica e condusa de nebuni. De la iohannis pana la ultimul pesedist.
  Propunerea cu 500 de euro a jegului iohanis e cireasa de pe tort.
  Pe langa refuzul pnlului de a taia pensiile militienilor ceausisti, a securistilor ceausisti si reducerea numarului parazitilor bugetari si a desfiintarii intitutiilor parazite, gen institutul levantului al jegului constantinescu

 5. Reincep furturile….. Asta nu are alte probleme ?

 6. Este evident ca trebuie sa iesim din nou in strada, din nou in fata Guvernului. Asa ceva nu se poate!!!!!! Chiar nu putem sa scapam de ciumatii astia de politicieni nenorociti, parsivi, hoti si egoisti? Degeaba i-am bagat in puscarie pe cei mai mari ciomagari ai Romaniei, nu ne invatam minte. De ce sa ii scoateti ma pe hoti din puscarie, nu ne-au venit suficienti stranieri specializati din exterior? In vremurile astea de criza ne umpleti strazile de infractori.

 7. PNL alt partid de hoti si de corupti, saltelista Gorghiu e de un jigodism incalificabil.Prostanii #resist ce zic?V-a facut GRIVCO Johanis ,cu hotii penelisti, ca pe ultimii fraieri hahaha

 8. Totul incepe si se termina cu DRACNEA. Bai ce nenorociti!!!!!! Cum naiba unanimitate la Senat?

 9. ar fi bun și un amendament care să stipuleze că dacă infractorul are piscină, să nu aibă voie să înoate în piscină.

 10. Haideti sa ne organizam. Haideti in strada din nou!!! Haideti in fata la Guvern! Fac ceva pe coronavirus si pe toate riscurile daca astia scot hotii din puscarii. Completez declaratia pe propria raspundere si, da, asta este un motiv mai mult decit justificat: protest impotriva scoaterii infractorilor din puscarii. Am tot dreptul sa cer ca Dracnea sa ramina la puscarie pentru ce a facut.

 11. Nimic surprinzător: iniţiativele golăneşti care nu-i reuşesc lui Florin Ciordache, sunt trecute în sarcina Alinei Gorghiu. Iar Alina Gorghiu se execută.

  • In sfarsit , un comentariu la obiect…Orbiti de incercarile psd ului de a sunordona justitia, prea putini au mai remarcat contributiile Alinei Gorghiu…La proiectul de modificare a Codului de procedura penala, potrivit caruia,chiar nu mai era posibila condamnarea cuiva,contributii esentiale a avut Alinuta…contributii care l-au facut si pe Ciordache sa paleasca de invidie …Si cine a impiedicat sa intre in vigoare proiectul? CCR!Mult hulita CCR…

  • Pai cum sa nu se execute? Si-a vazut consortul pus la robinetul de bani prin strainate, dupa ce a dat in Isarescu pana i-au astupat gura cu verzisori.

 12. pentru aia care nu au inteles nimic: „nici cei condamnați pentru corupție.” … deci dragnea, viseaza tata … nu te fericesc astia …

  • Ai dreptate. Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz in serviciu (decizie data in majoritate) si achitat pentru instigarea la fals (decizie data in unanimitate). Dar daca o schimba in camera deputatilor? Opriti-l pe Danil sa nu ii dea careva o amenda!!! Oricum infractori nu aveam destui. Ii mai scoatem si pe cei inchisi.

  • @gigel: «pentru aia care nu au inteles nimic: „nici cei condamnați pentru corupție.” … deci dragnea, viseaza tata»

   Tu, gigele, nu eşti prost deloc: a fost deja respinsă (prin unanimitate de voturi la CCR!), ca fiind neconstituţională, tocmai segregarea juridică a faptelor de corupţiei, în raport cu alte fapte penale. Aşa că exact condiţia de constituţionalitate este cea ascunsă acum de Alina Gorghiu, adica aceea ca, după o viitoare decizie previzibilă a CCR, exact marii corupţi să fie şi ei băgaţi în oala Alinei Gorghiu, pentru a scapa astfel, legal, de pârnaie.

   Mai observă, gigele, şi că actuala încercare a Alinei Gorghiu nu este prima ei golănie, comisă cu exact acelaşi scop: scăparea de puşcărie a leprelor politice. Să nu ne facem iluzii, Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu şi PNL au sarcini foarte precise în Parlament.

   Adică, Liviu Dragnea să facă puşcărie pescuind pe insula Belina; Adrian Nastase numărându-şi ouăle la Cornu; iar Adrian Severin, bând apă oxigenată pe tersa vilei de protocol din Herăstrău.

   Gigele, tată, nu ne mai vinde gogoşile Alinei Gorghiu: Alina Gorghiu şi PNL sunt cine sunt, nu sunt gogoşile pe care ni le vinzi tu!

  • Bai @gigel, aliat al PNL = PSD

   Vezi ca te-ai picat cu ‘teligenta pe buric.
   CCR poate doar sa accepte legea asa cum vine de la Parlament sau sa o declare neconstitutionala.

 13. multumesc tanti

 14. Iohannise, daca nu iti astamperi catelele, o sa platesti mai scump ca dragnea si ca basescu
  REZOLVATI IN MORTII VOSTRI SITUATIA TESTELOR SI A ECHIPAMENTELOR PTR SPITALE
  Nu puscariasi fmm

 15. Dragnea tot nu scapă.
  Nu se poate acasă, dacă:
  „faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni stabilite asupra unui membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată.”

  Deci pentru cine se aplică?
  – hoții de mărunțișuri
  – … ?

 16. Totul pentru infractori! Nimic pentru spitale.
  Tovarasul Tudosie, fostul prim ministru al romaniei, cel care i-a dat cu flit Prim Ministrului Japoniei, mai importanta fiind gasca de partid, ne spune ca nu a fost lasat sa eficientizeze sistemul medical, ca sunt interese grele si cumetrii meschine.
  Pai asta se spune la birt tovarase Tudose, dupa multe pahare.

  Si ia zi-i tovarase Tudose, lucuri concrete, unde ai rezervare si medicamente in caz ca te loveste covidul ?

 17. Asta inseamna ca fie sunt unii prin puscarii care au sponsorizat legea, fie mai sunt de-ai partidului, care trebuie scosi.

  La ce legi au pe ordinea de zi inseamna ca s-au asigurat de covid. Au locuri in spitale si medicamente numai pentru ei.

 18. A deci nu mai risti puscaria daca fugi din carantina si imprastii corona in stanga si dreapta, nu?

  • Exact. Faci puscarie acasa si in cel mai rau caz iti faci week-endul la Rahova. Deci acum fara sa fim condamnati facem puscarie, dupa aceasta lege penelista. Muie PNL! Muie PSD! Aoleu mi-am adus aminte,risti sa iei/dai coronavirus.

  • @ion – Ba, eu zic sa-ti iei gandul, pentru ca exact asta inseamna – „infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii”

 19. Magistratii nu-i mai condamna sau ii elibereaza, paralmentarii dau legi sa nu mai intre, dau legi sa se scoata probe din dosare, sa fie reluate de la zero.

  Totul, totul, totul pentru infractori! Nimic pentru cei care sun incalca legea! Nimic!

 20. Se vede din comentarii cat de multi isi bat capul sa citeasca stirea inainte sa comenteze aiurea. Nici macar primul paragraf nu l-au citit ca sa vada ce restrictii sunt si o dau in sus si-n jos cu Dragnea si coruptia…

 21. Iti dai seama ce interese colosale sunt daca asta se detoneaza cu tot cu partid in conditiile in care instante de la noi nu prea dau sentinte peste 5 ani chiar daca fura milioane

 22. Eu cred ca senatorii astia nu sint sanatosi la cap. Ce fel de pedeapsa o mai fi si aia in care huzuresti acasa? Deci poti face oricite furaciuni si magarii ca nu ti se intimpla nimic grav, o bratarica si te odihnesti acasa. Incalificabil ! Cea mai mare grija a parlamentarilor sint puscariasii. Cum majoritatea legilor si le-au facut pentru ei , iata ca si asta e tot in folosul lor .

 23. Nu Dragnea, nu Dancila ne-au adus la tăcere și ne-am calcat la propriu în picioare , ci iubiți de la USR, PNL, politruci de și-au însușit mitingurile. Credeați că mai e nevoie de mineri? Ciolos and com și-au arătat slugărnicia fata de….
  ……
  ….

 24. Sunt exclusi cei condamnati pentru infractiuni de coruptie si infractiuni in legatura cu serviciul. Dragnea e condamnat pentru instigare la abuz in serviciu, din cate m-am documentat, prin urmare NU beneficiaza de aceste prevederi. Though luck Liviu…

 25. Propun PNL o noua initiativa legislativa: INCHISOARE CU EXECUTAREA PEDEPSEI LA FARA FRECVENTA.
  PNLmars langa PSD!
  Tovarasa Alina, stiam ca ai initiative doar in domeniul sexual, nu si in domeniul juridic.

 26. Vezi G4Media ce-ai făcut? Câtă isterie aici în comentarii? Lumea nu mai citește decât titlurile, iar titlul vostru nu e liniștitor deloc și nici nu reflectă ce scrie în lege.

 27. Deci liber la sparte case, furt din gospodarii, masini si paduri. Fiind unanimitate inseamna ca pe politicienii din toate partidele ii doare in cur de noi.

 28. Dacă se aplica pentru infracțiuni pedepsite sub 2 ani a vea sens.
  Probabil cele sub doi ani se vor putea executa în Parlament.

  Băieți e clar, Parlamentul trebuie transformat în penitenciar.

 29. In timp ce doctorii sunt amenintati cu puscaria ,condamnati de Arafat , linsati mediatic ,obligati sa fie inchisi in spitale si sa ingrijeasca bolnavii, chiar si daca s- au imbolnavit de Covid……ca si cum doctorii cu virus fac doar forme elegante de boala si sunt nemuritori, in timpul asta ,banditii sunt mangaiati pe crestet si recompensati de societate cu o bratara…..ca sa poata sta linistiti pe Netflix si sa se odihneasca ……..sa tot furi !
  Acum ca au venit si hotii din diaspora , parlamentarii le ureaza : votati cu noi , furati cu spor !

  • Doamne Dumnezeule, cata dreptate aveti. Este noaptea mintii! In ce alta tara, senatul voteaza asa ceva intr-o asa situatie??? Ce politiciieni RESPONSABILI fac ce au facut ai nostri? In ce tara traim? Am inebunit cu totii? Vor sa ne distruga definitiv? Cum, cand si in ce fel ii vom face sa raspunda? Nu ne ajung 30 de ani de minciuni, hotii, lipsa de educatie si multe altele? Aude cineva?

 30. Să-l eliberăm pe DRAGNEA!!!

  #BăcanuSpuneDrept

 31. Asta-i dovada clară că fanaticii USRiști suferă de orbul găinii. Proiectul a fost votat inclusiv cu voturile USR, USR sunt și ei părtași, nimic de USR în înjurături, NIMIC!

 32. Mare grija pentru puscariasi, alta grija NU aveau parlamentarii nostri!
  Dar, pe model PSD: Fara Sursa de Finantare si FARA Impact bugetar, cum CERE Legea Responsabilitatii fiscal-bugetare, PARIEZ ca NU se va aplica!
  Are insa un Articol 88*(2), distractiv, asa STIE Alinuta ca se FAC legile in Romania, zice asa: „Modul de utilizare a dispozitivului, costurile pe care acesta le presupune, precum şi condiţiile referitoare la transmiterea, modificarea şi stocarea datelor obţinute prin supravegherea electronică se STABILESC(de Dumnezeu de sus!) prin Regulamentul de aplicare a legii.”
  CINE il va face, CAND, CAT COSTA toata povestea?!
  De fapt asta e DIFICULTATEA pentru care masura NU s-a aplicat pana acum, a mai fost in discutie!
  Alinuta a pasat elegant, cum o stim!
  Cui, NU stie nimeni!
  Cat va costa?
  De unde BANII?
  Un studiu de impact ar fi spus ca Legea e aplicabila pentru N cazuri, Cosul estimat la X Lei.
  Legea trantita Fara Studiu de Impact si FARA SURSA de finantare, evident, de unde BANII aia MULTI, masura costa ENORM: Bani pentru Bratari, BANI pentru Tehnologia SCUMPA si sofisticata(din acest motiv a tot fost amanata masura, altfel BUNA pentru ca descongetioneaza Puscariile), plus BANI pentru Plata sepecilaistilor care vor SUPRAVEGHEA Permanent Instalatiile de supraveghere, deci: pe model PSD, avem o LEGE care NU va fi aplicata!
  Ca atatea multe-altele!
  Ma mira ca nici unul nu si-a pus problema!
  Alinuto, lasa-ne!!
  Un fel de aflarea-n treaba ACUM in vremea pandemiei…

 33. vreun miting in Piata Victoria? a venit primavara, e cald, se intuneca tarziu…

  rezist, declic, nimic, nimic?

  ordonanta 13? e absolut mortal? * Nu aveti bani de inchisoare, facem gratis proiectare* ( studentii de la arhitectura)

  la lupta talibani mioritici, poupincouristi revolutionari, nu stati in casa *Acasa-i cald si bine, Iar eu strig si pentru tine!*

  marile idealuri ale mineriadelor tefeliste din ianuarie 2017 si 10 decembrie 2018 sunt facute praf?

  isteriile telectualiste de toata frumusetea unde sunt acum?

  auzi au votat si pnl si usr ce mai ….

  * dăscălimea: lonescu, Popescu, popa Pripici…
  TIPĂTESCU: Și popa? PRISTANDA: Da, popa și d. Tăchiță, și Petcuș, și Zapisescu, toată gașca-n păr.*

 34. In plm.. platim taxe pt sa aibă de unde să se fure.. 0 spitale, 0 pușcării.. 0 autostrăzi.. 0 tot

 35. Ai tâlhărit !? Nu ai tâlhărit !? Azi în România nu mai contează ! Oricum stai acasă ! Raiul tâlharilor !

 36. Sa ne spuna si noua madam „Canapea” Gorghiu care-s infractiunile alea usoare pentru care iei 7 ani de puscarie. Ca noi suntem mai „prosti”/naivi de felul nostru si nu ne prindem!
  Si cei de la usr…… alte hahalere. Barna, ia spune, ce-ai votat?????

 37. Crede cineva ca aia o sa stea in casa 7 ani? Hai sa fim seriosi… Asta e o gluma proasta. Presupun ca o sa le trimita firma de catering de 3 ori pe zi, le fac programari la spitalul penitenciar si le aduc si carti de la biblioteca.

 38. Acum, intreb si eu, ca si Marius de mai sus, exceptand infractiunile excluse (destul de multe precum vad), care or fi infractiunile pentru care se dau 7 ani (!!!) de puscarie si se incadreaza pentru detentia de acasa?

 39. Stati puțin ca multi nu lucrează sau nu vor lucra deci vor primi o indemnizație specială cat salariul mediu brut ! În plus cei care nu au apartinatori li se va crea un culoar de 2-3 ore zilnic pt a-si procura cele ale gurii si nu numai ,bineinteles in tot acest interval va fi atent monitorizat cu brățară ! Inteligent a initiativa !

 40. Toate ca toate , dar cum ramane cu jegul de draknea ?

  Iese sau nu ?

  Care stie ?

  Hai , repede sa o anunt pe Irinuca .Sunt vecin cu ea , si as vrea sa fiu io ala care-i da vestea !

  • Nu mi-o luati in nume de rau ca vreau sa o anunt eu . Cine stie cand voi beneficia de o mu*ie de la ea :))

   Nu fiti rai , spuneti-mi !

 41. HA HA
  PNl = PSD aceeasi mizerie, grupari de infractori ordinare… Noaptea ca hotii… Ptiu, scîrbelor

 42. O porcărie, deci aşa vor ei să-i descurajeze pe infractori, să facă puşcărie acasă. În curând îi vor şi decora pe hoţi şi tâlhari!

 43. Doaammmnneeee[!],ce de vizionari mai sunt pe-aici.Adunatura de ipocriti,nu esti tu cea care urli toata ziua, in plm, impotriva specialilor „militieni” si magistrati? Cine mmv credeti ca-i baga la zdup pe confratii astia ai vostri ? Unde este logica voastra de contribuabili frustrati,cand vi se spune ca vor fi lasati „la vatra” scumpii nostri infractori? Prin punerea acestora in libertate,veti fi degrevati de contributii la bugetele pentru salarii speciale si sustinerea intregului sistem judiciar romanesc.Bucurati-va ( cei mai multi dintre voi,nu toti,se intelege) ca,prin aceasta reglementare,vi se ofera sansa de a nu mai da bani militienilor si magistratilor,astfel incat sa-i puteti imparti,in solidar,cu „fratii” vostri si intre voi.Succes total!

 44. Scandalos, prosteste, si jignitor! Cat de orbiti pot fi actualii guvernanti, ca pe de o parte sa introduci pedepse penale, pentru a asigura respectarea carantinei si exact in acelasi timp sa fie adoptata o lege care ii asigura pe cei ca politistul de la Gerota ca nu vor face o zi de inchisoare desi au infectat zeci de persoane, desi au ucis prin minciunile si nepasarea lor. Nu imi pasa ca se impusca singuri in picior fiindca votul meu si al celor ce am demosnstrat pt justitie nu il vor mai avea dar pina atunci ne omoara parintii cu modul acesta prostesc de a gestiona lucrurile. Chiar nu erau alte prioritati in parlament, nu era de reorganizat sistemul medical, dsp urile, de inclus anumite industrii si linii de productie, cum sunt cele de echipamet medical ca fiind strategice astfel incat sa nu depinzi de furnizori externi si blocarea exporturilor? Chiar nu aveau la ce sase gandeasca, cum ar fi modul de alocare al ajutoarelor de stat ce vor fi platite din banii nostri si ar trebui directionate doar spre domeniile de interes si spre acele societati care si au platit impozitele, nuau optimizat fiscal cu case de vacanta si maisni de lux pe numele firmelor si in folosul patronilor? Asta era prioritatea in vremea pandemiei, nu o lege sa ocrotesti batranii, ci detinutii desi nu a murit vreunul de covid.
  E incredibil ca PNL o mai gireaza pe individa asta care merita decorata de psd. Data trecuta absenteismul la vot s a datorat in f mare parte modului in care condusese ea partidul rapind orice speranta ca pot face ceva efectiv. Acum ne-a scuipat in fata pe toti cei care am protestat, in frig sau sub gazele jandarmilor impotriva slabirii legilor justitiei de catre psd, pe toti cei care am mers la referendum, si care crezut in initiativa fara penali. Sa va voteze puscariasii elinberati Eu unul nu mai vin l urne, nu de alta dar m am saturat sa fiu mintit prostit de cei votati, macar sa stiu ca nu i am ales eu.

  datorita faptului ca partidul cu care votasem mereu ermincinosii astia am mers eu la refe

  • Tu ești orbit.. nu te mai agita degeaba.. Nu am stat să-ți citesc toată lamentația. Vreau numai să-ți citez din articol că legea asta NU se aplică dacă „faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii „… și nici pentru multe alte fapte specificate în articol

  • @Alex. in badjocura au votat proiectul in conditile astea de astazi,cu pandemia marea grija a lor era cum sa se protejeze eventual de ale Patriei-gallere .o mica speranta mi-am pus in pnl. o sbagliato.tutti sono dei stronzi,pezz i di merda. cita dezamagire in politicieni astia……psd .pnl .aceeasi mizerie Alinuta sempre una putana .e. acum o sa iasa pe ecran alde RARES, SA ZICA ca nu .ca e cu totul altceva,sa inteles gresit….ala fine…..,,UN BELL TACERE NON FU-MAI SCRITTO…….

 45. – puscariile sunt goale
  – din ce vor trai acasa detinutii normali
  – pnl=psd

 46. @Alex. in badjocura au votat proiectul in conditile astea de astazi,cu pandemia marea grija a lor era cum sa se protejeze eventual de ale Patriei-gallere .o mica speranta mi-am pus in pnl. o sbagliato.tutti sono dei stronzi,pezz i di merda. cita dezamagire in politicieni astia……psd .pnl .aceeasi mizerie Alinuta sempre una putana .e. acum o sa iasa pe ecran alde RARES, SA ZICA ca nu .ca e cu totul altceva,sa inteles gresit….ala fine…..,,UN BELL TACERE NON FU-MAI SCRITTO…….

 47. RUSINE USR de la USL/PNL/ DSP/PSD ma asteptam, dintotdeauna am stiut ca sunt pentru apararea infeactorilor, dar de la USR …

  practic Alinuta continua munca PSDraknea ..

  ceva gen recuperarea prejudiciului? este? ca am citit si nu prea am gasit…
  macar cu amendamentul asta sa fi venit USR !!!!

  RUSINE USR

 48. Alinuta „Canapea” Gorghiu a mai comis-o inca o data!!! Alinuta, „blonda” de la drept!!!!

  PS. Nici cu ceilalti nu mi-e rusine….. usr!!!, pmp, udmr & Co. Va inchipuiti de cand astepta pzd-ul o asa oportunitate de al „extrage” pe Daddy????? Ce sa spuna si ei, daca pnl-ul a vrut asa, putem noi sa ne opunem????

 49. ce trebuia sa faca un infractor sa ia mai mult de 7 ani ? Felix voiculescu a facut sub 3 pentru un jaf de 60.000.000 eur.

  Se pare ca turcan-PNL asta e un fel de Udrea mai sofisticata.
  Fosta ministra a Justitiei a catalogat bine propunerea drept escrocherie.

  Confiscarea averilor si taierea pensiilor speciale nici vorba. Ne mananca in cur sa eliberam infractori.

 50. Legea cu pricina NU prevede Termenul de la care Intra in vigoare, rezulta ca la momentul publicarii in Monitorul oficial!
  Deci: daca si Camera Deputatilor va vota intr-o veselie ca ametitii din Senat, Legea asta va astepta pana la Sfantu’ asteapta, cand TOATE cele necesare punerii ei in aplicare vor EXISTA!

  Sau, va fi publicata in MO si nu va functiona niciodata, precum celebrele Legi PSDiste cu 51% produse romanesti la raft adoptata in Iuliie 2017 sau Legea aia care interzice Risipa alimentara, votata de Parlamentul PSD-ALDE intr-o mare veselie in Octombrie 2016 si anuntata ca va intra in aplicare din mai 2017!
  NU a functionat niciodata!
  Nici una dintre ele!

 51. Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz in serviciu, nu pentru coruptie…deci tatuku poate sa dea de baut daca iese initiativa Alinutzei; n-a putut ramane cu nimic de bine incerca sa ramana istorie cu ceva de rau…
  Banii pentru bratzatari de unde ? 80 de euro/ bucata la pret pe bune si vreo 600 – 700 de milioane sistemul complet de supraveghere de unde ? oare cu banii astia nu se putea implementa un sistem online de invatamant la distanta ??
  rusine USR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 52. In acest caz, care este diferenta intre cei care nu au suferit condamnari dar stau acasa intr-un apartament de doua camere pentru ca e stare de urgenta si cei condamnati care vor sta acasa pe proprietati de genul celei a lui Dragnea, cu teren de tenis, piscina si gradina mare unde sa se plimbe in voie?

 53. Cei din PNL care au initiat propunerea acesta de ascapa penalii de puscarie , anuleaza orice vot ptr. PNL daca Alinuta mai spera sa-i voteze careva , acestia vor fi puscariasii de azi ,,care vor sta acasa ca si noi. Adio PNL.

 54. Oamenii cinstiti , cei de rand nu stiu cum sa scape cu viata din acesta nenorocire provocata de pandemia virala si lui Alinuta-i arde de bratari si oameni ptr. supraveghere. Femeia asta s-o fi gandit mult la aceasta propunere sau o fi la mijloc vorba de bani? Indiferent care-s cauzele , aceasta persoana a adus un deserviciu major PNL-ului si sperantei romanilor la o Tara condusa de oameni corecti si scoliti.

 55. au zis ca daca tot e stare de urgenta si e interzis iesitul in strada sa voteze magariile ce irita populati ca tot nu poate lumea protesta.