G4Media.ro

Înfrângere dură pentru Joe Biden: Un proiect de reformare a poliţiei din…

Înfrângere dură pentru Joe Biden: Un proiect de reformare a poliţiei din SUA, inițiat de administrația Biden după uciderea lui George Floyd, a eșuat în Senat

Senatorii americani au pus capăt unor negocieri asupra unui proiect de reformare a poliţiei, iniţiat după uciderea afroamericanului George Floyd, o decizie care reprezintă o înfrângere dură a lui Joe Biden, relatează AFP, citată de News.ro.

În pofida mai multor luni de negocieri, „nu am reuşit să ne punem de acord asupra unei strategii”, a declarat presei senatorul democrat Cory Booker, care a anunţat sfârşitul acestor negocieri cu republicanii.

Preşedintele democrat Joe Biden, ales cu ajutorul alegătorilor afroamericani şi care a făcut din această refornă una dintre priorităţile sale, a imputat republicanilor eşecul negocierilor.

„În mod regretabil, senatorii republicani au respins reforme modeste, pe care chiar fostul preşedinte (Donald Trump – n.r.) le-a susţinut, refuzând totodată să acţioneze cu privire la puncte-cheie pe care forţele de ordine însele erau pregătite să le discute”, a criticat, citat într-un comunicat, Joe Biden. Republicani i-au trmis mingea înapoi.

„După luni de progrese, sunt dezamăgit de faptul că democraţii au irosit această oportunitate de a ne face cartierele mai sigure şi de a îmbunătăţi relaţiile între forţele de ordine şi comunităţile de culoare”, a declarat senatorul Tim Scott.

În afară de aceste schimburi de replici, dezamăgirea domnea în rândul susţinătorilor reformelor.

„Ne exprimăm profunda dezamăgire faţă de incapacitatea liderilor din Senat de a găsi o soluţie rezonabilă în vederea unei reforme federale a poliţiei”, a declarat avocatul Ben Crump, care reprezintă familia Floyd şi numeroase victime ale violenţei poliţiei.

„După un an fără precedent (…), sindicatele din poliţie şi politicienii au ales să treacă de partea rea a istoriei”, denunţă preşedintele organizaţiei de apărarea drepturilor civice NAACP, Derrick Johnson.

Uciderea lui George Floyd, asfixiat de către poliţistul alb Derek Chauvin la 25 mai 2020, la Minneapolis, a condus la o uriaşă mobilizare în Statele Unite împotriva rasismului şi violenţei poliţiei.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul democraţilor, a adoptat în martie un proiect de reformare a poliţiei, care poartă numele lui Floyd, şi care ataca imunitatea judiciară de care beneficiază poliţiştii.

Textul prevede, între altele, o interzicere a prizei prin strangulare, o limitare a transferului de echipament militar forţelor de ordine, înfiinţarea unui registru naţional al poliţiştilor concediaţi din cauza unor abuzuri.

Însă democraţii trebuiau să convingă zece aleşi republicani pentru a trece legea prin Senat. Republicanii – atenţi să nu pară groparii unei reforme foarte aşteptate de către minoritatea afroamericană – i-au încredinţat singurului lor ales de culoare în Senat, Tim Scott, sarcina de a negocia un text consensual.

Preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat în mai multe rânduri pe aleşi să dea dovadă de „curaj” şi să adopte textul.

În pofida eşecului senatorilor, Biden şi-a exprimat speranţa „să semneze, într-o bună zi, o reformă ambţioasă şi globală, care să onoreze numele şi memoria lui George Floyd”.

Până atunci, „Casa Albă îşi va continua consultările” şi va reflecta la ceea ce poate să facă Guvernul prin decret.

Sursa foto: Twitter/ Matt Beckman

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Un drogat acest Georgica, bideu e senil, ii spun altii ce sa faca. Trump a castigat si alegerile au fost furate!

  • Ku klux klan forever .

  • mai lasa marijuana ca uite ce debitezi. trump s-a impuscat singur in picior cu decizii stupide. la ce prost si hot e, nu e de mirare.

   e f bine ca a picat proiectul, inseamna ca americanii sunt multumiti de fapt cu ce face politia acum. case closed. nu vad motive de suparare.

  • A castigat alegerile pentru sef de palier in spital de nebuni sau a vreunui atelier de facut joc de glezna pe tusa. Prostovanule.

 2. Defund the police e sloganul infractorilor din această admin. iezuit-satanica!

 3. sunt convins ca acesta e unul din cele mai gretoase articole de pe g4propag… scuze, „media”. nu ca nu ar fi nevoie de reforme in ceea ce priveste politia, dar sa i ridici in slavi in halul asta pe bideu, un pedofil, un rasist si unul din actorii care a dus la incarcerarea masiva a afroamericanilor (https://en.wikipedia.org/wiki/Violent_Crime_Control_and_Law_Enforcement_Act) si cory booker, un alt gretos, e dea dreptul impresionant. apropo, l ati angajat recent pe gadea?

 4. Didnt do nuffin…..wtf un drogat si un hot…

 5. Pai era normal sa pice proiectul. Cum naiba sa elimini politia? Si cine mai intervine daca intra unul peste tine in casa? Mai ales ca democratii au vechea lor trauma cu NRA-ul si cu 2nd amendment, daca nu ai nici arme si nici politie, ce faci ? Fiecare pentru el?
  Nici democratii nu au crezut in proiectul asta. Hell, nimeni nu a crezut ca va trece. A fost doar praf in ochi pentru Antifa&Co. si pentru asa zisa miscare progresista de pe strada. Si un f bun motiv sa il propulseze pe Biden. Promisiunea unui proiect de lege care sa stavileasca violenta politiei (uneori chiar pe bune) si asocierea acestuia cu un candidat a fost reteta perfecta. Acum, votantii din statele democrate vad ce teapa si-au luat. Imi zicea un prieten din Oregon, votant democrat infocat ca nici Carter nu a fost o deceptie asa mare. Si gen baiatul asta a prins si protestele cu retragerea din Vietnam, deci nu il poate impresiona nimic 🙂