G4Media.ro

Infracționalitatea a scăzut cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut.…

Infracționalitatea a scăzut cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Actele de violență au scăzut cu 47%

În perioada Sărbătorilor Pascale, infracţionalitatea a scăzut cu 17% faţă de anul trecut, iar în cazul faptelor comise cu violenţă se înregistrează o scădere de 47% faţă de anul 2019. Chestorul de Poliție Liviu Vasilescu a subliniat că „Poliţia Română va manifesta toleranţă zero faţă de cei care încalcă legea”.

„Din analizele realizate la nivelul Poliţiei Române, rezultă că infracţionalitatea sesizată din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de anul 2018. Trendul descendent se menţine şi în cazul faptelor comise cu violenţă, unde înregistrăm o scădere de 47% faţă de anul trecut şi cu 21% faţă de 2018″, a transmis chestorul Liviu Vasilescu, luni, într-o declaraţie de presă, despre evenimentele care au avut loc în spaţiul public în ultimele 72 de ore.

Liviu Vasilescu a  mai precizat că, în ultimele 3 zile, 14.000 de poliţişti au acţionat în teren, care au intervenit la aproape 10.000 de evenimente şi au aplicat 24.000 de amenzi.

„Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia Română are capacitatea operaţională şi forţa de a îndeplini toate misiunile încredinţate şi de a garanta siguranţa comunităţii. Obiectivul nostru este acelea de a fi alături de oameni în această perioadă dificilă, pentru că tuturor ne este greu, dar acest lucru îl putem face doar prin respect reciproc. În acelaşi timp, faţă de cei care nu respectă legea manifestăm toleranţă zero”, a mai spus Liviu Vasilescu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. La ramani cred insa la tigani avem tandarei, ploiesti, bucuresti prahova, hunedoara……

    Practic pe tigani ii doare la p##a si s-au pisat pe militieni….

    Nu intelegnde unde au ciorile tupeul asta?!!! Politia ce face??? Aaa gata stiu…..ii lasa in pace pt ca sunt corupti, iau mita si uite asa cercul este complet.

    Citez din velA: DRAGI CREDINCIOSI:)))) MINISTRUL DE INTERNE FACE APEL LA CREDINCIOSI ..
    BAAA FMM DE HANDICAPAT ASA PASTREZI ORDINEA SI DISCIPLINA CAND TRATEZI CU INFRACTORII?