G4Media.ro

India raportează pentru prima dată peste 200.000 de noi cazuri COVID-19 în…

India raportează pentru prima dată peste 200.000 de noi cazuri COVID-19 în 24 de ore/ “Un tsunami” lovește țara și afectează și copiii, inclusiv bebeluși de opt luni

India a raportat un număr record de 200.739 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, conform datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Totodată, au fost înregistrate 1.038 de decese asociate COVID-19, numărul total al acestora ajungând la 173.123 de la începutul pandemiei, conform datelor oficiale.

Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 14,1 milioane în India, care se situează după Statele Unite, aflate pe primul loc la nivel global cu 31,4 milioane de cazuri de COVID-19.

“Acest mare tsunami de cazuri a copleșit deja infrastructura medicală din stat”, a spus dr. Shashank Joshi, membru al grupului de lucru Mumbai Covid citat de cotidianul Guardian. “De data aceasta vedem oameni mai tineri, între 20 și 40 de ani afectați serios și chiar și copiii sunt acum spitalizați cu simptome severe. Capacitatea sistemului de sănătate de a rezista este în scădere rapidă. ”

Anterior, se credea că Covid-19 la copii era în mare parte inofensiv și simptomele moderate până la severe, dacă există, erau rare.

“Avem opt copii internați la spital cu simptome severe de Covid-19 în prezent. Unul dintre ei are opt luni. Ceilalți au, de asemenea, mai puțin de 12 ani. Au febră mare, pneumonie, deshidratare și pierderea gustului, printre altele ”, a declarat dr. Suresh Kumar, directorul medical al spitalului Lok Nayak din Delhi, citat de Times of India.

Și la spitalul Sir Ganga Ram, medicii au spus că unii copii au trebuit să fie internați din cauza Covid-19. În plus, dr. Dhiren Gupta, medic primar pediatru la spital, a adăugat că primește 20-30 de apeluri zilnice pentru consultații video de la familiile copiilor afectați de boală.

“Nu există secții pediatrice pentru pacienții cu Covid-19, deoarece nu au existat suficiente cazuri în această grupă de vârstă până aproximativ anul trecut. De asemenea, medicamentele, de exemplu medicamentul antiviral Remdesivir sau steroizii, nu pot fi utilizate la aceștia. Avem tendința de a trata astfel de cazuri, mai ales prin gestionarea simptomelor precum febra și tusea și oferind sprijin respirator, dacă este necesar „, a spus Dr. Krishan Chugh, directorul și șeful departamentului de pediatrie de la Fortis Memorial Research Institute, Gurgaon, statul Haryana.

În statul Haryana, datele publicate de departamentul de sănătate arată că din cele 41.324 de persoane care au dat rezultate pozitive între 15 martie și 11 aprilie, 3.445 (8%) erau copii cu vârsta sub 10 ani. Autoritățile locale au declarat că mai puțin de 1% din cazurile infectate erau copii în timpul creșterii anterioare din perioada 5 noiembrie – 12 decembrie.

“Nu știm cu adevărat motivul care stă la baza creșterii cazurilor simptomatice de Covid-19 la copii. Mutația noului Coronavirus în circulație poate avea un rol de jucat în el ”, a spus dr. Arun Gupta, medic primar pediatru la Fortis Shalimar Bagh.

Au fost raportate și decese cauzate de Covid la copii, dar în majoritatea cazurilor au avut boli preexistente, spun medicii. În cazuri rare, o complicație gravă sau moartea cauzată de Covid-19 poate apărea la copii din cauza sindromului multi-inflamator (MIS), o afecțiune în care un pacient are febră și inflamație în mai multe organe, de exemplu inimă, plămâni și creier.

Times of India, Guardian

sursa foto: Facebook\ Dr. Harsh Vardhan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pai Modi sa fie mai prejos de pretenarii lui fascisti, Trump si Bolsanaro?

  2. În aceasta tara distanțarea este practic imposibila raportindu-ne la numărul de locuitori, morți sunt incinerati în aer liber, poluarea atingind cote alarmante

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.