G4Media.ro

India, număr record de infectări: peste 260 de mii de cazuri într-o…

India, număr record de infectări: peste 260 de mii de cazuri într-o zi / Spitalele au deficit de paturi, sisteme de ventilație și de medicamente

India a înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, arată date făcute publice duminică de Ministerul Sănăţii, în contextul unui deficit de sisteme de ventilaţie şi de paturi în spitale în unele din oraşele lovite cel mai puternic de pandemie, potrivit Reuters.

India a raportat 261.500 de noi cazuri de infectare. Numărul total al infectărilor a ajuns la 14,8 milioane, al doilea cel mai ridicat bilanţ după cel din SUA, care au raportat peste 31 de milioane de îmbolnăviri.

Numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a fost de 1.501 pentru ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 177.150, conform datelor oficiale.

India, afectată puternic de răspândirea variantelor mai contagioase ale virusului, se confruntă cu un mare deficit de paturi de spital, de sisteme de ventilaţie şi de medicamente esenţiale precum antiviralul Redemsivir.

În contextul înmulţirii semnificative a cazurilor de coronavirus, premierul Narendra Modi a cerut autorităţilor sâmbătă noapte să elimine toate obstacolele în producerea de vaccinuri împotriva COVID-19.

Modi a analizat de asemenea nivelul general de pregătire al administraţiei sale şi a subliniat nevoia de a garanta disponibilitatea paturilor de spital şi a resurselor de oxigen şi a aparatelor de ventilaţie. El a cerut de asemenea echipei sale să colaboreze strâns cu autorităţile locale, în special în cele 12 state afectate puternic de o înmulţire exponenţială a cazurilor de coronavirus.

Însă partidele de opoziţie, printre care şi partidul Congresul, l-au criticat pe Modi pentru că a ţinut discursuri în faţa unor mitinguri electorale mari pentru a ajuta formaţiunea sa politică naţionalistă hindusă, Bharatiya Janata Party (BJP), să câştige alegerile regionale din statul Bengalul de Vest. (Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Din transmiterea asta accelerată între oameni cu sisteme imunitare antrenate cum sunt indienii poate ieși o mutație de toată frumusețea.Vestea buna ar fi că s-ar termina repede pandemia,vestea proastă că s-ar putea sa nu mai fim multi pe aici după terminarea pandemiei.

  2. hindu, gange,budha, baia,ceaiul, frectia….1,4mld – vreo !30% = !?

  3. 260000 intr-o zi? Sa zicem ca-s de zece ori mai multi, putin, tot putin, la populatia lor tot le mai trebuie vreo 200 de zile ca sa fie suficienti imuni.
    Dar daca vaccineaza cu spor, in 100 de zile, poate chiar mai putin, rezolva problema.

  4. Era un postac acu’ ceva timp pe aici care tot dadea India ca exemplu, ca acolo nu e pandemie, doar la noi… degeaba ii spuneau oamenii ca India nu raporta, da’, na, cand cand esti credincios reptilienilor nu mai vezi nimic altceva… pe unde o fi poastacul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.