G4Media.ro

India, a patra cea mai afectată țară din lume de pandemia COVID-19,…

India, a patra cea mai afectată țară din lume de pandemia COVID-19, a ajuns la 2.000 de morți pe zi

Bilanţul epidemiei de coronavirus în India a ajuns la 2.000 de morţi pe zi, totalul fiind de 11.903 de decese, conform noilor date oficiale făcut publice miercuri, relatează AFP, citată de Agerpres.

Creşterea este determinată în special de revizuirea cifrelor la Mumbai, cel mai afectat oraş, care a adăugat 832 de morţi la bilanţul zilnic din cauza „erorilor” la numărarea victimelor. Capitala New Delhi, unde situaţia sanitară s-a degradat, a înregistrat la rândul său 400 de decese în 24 de ore.

Cu o zi în urmă, bilanţul oficial al morţilor cauzate de virus era de 9.900 în India. Numărul este considerat subevaluat, dar rămâne în continuare departe de bilanţurile victimelor din Europa Occidentală sau SUA.

Confruntat cu o economie în dificultate, premierul Narendra Modi a ridicat la începutul lunii cele mai multe dintre măsurile draconice de izolare impuse la sfârşitul lui martie celor 1,3 miliarde de indieni pentru a limita răspândirea bolii COVID-19. Unele restricţii au rămas în vigoare.

Însă ieşirea din izolare are loc în contextul în care epidemia nu dă încă semne de diminuare în India, care înregistrează acum circa 11.000 de noi cazuri confirmate pe zi, iar totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 354.065.

În faţa virulenţei crizei sanitare, Tamil Nadu (sud), unul dintre cele mai afectate state din India, alături de Delhi şi Maharashtra, a dispus reluarea măsurilor de izolare în capitala regională Chennai în a doua jumătate a lunii iunie.

Experţii estimează că vârful epidemiei în India nu va fi atins decât peste câteva săptămâni, sistemul de sănătate al ţării fiind deja depăşit de afluxul de persoane infectate cu virusul.

sursa foto: Captură video DW News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.