G4Media.ro

Încrederea ucrainenilor în Zelenski scade în urma demiterii generalului Zalujnîi – Institutul…

Sursa foto: Twitter / Volodymyr Zelenskyy

Încrederea ucrainenilor în Zelenski scade în urma demiterii generalului Zalujnîi – Institutul Internațional de Sociologie din Kiev / Susținere covârșitoare pentru fostul șef al armatei

Ucrainenii au o încredere covârșitoare în fostul șef al forțelor armate în detrimentul înlocuitorului său nou numit, în timp ce încrederea în președintele Volodimir Zelenski scade, potrivit unui sondaj, relatează The Telegraph.

Potrivit studiului, doar 40% dintre ucraineni au încredere în generalul Oleksandr Sîrski, noul comandant-șef al forțelor armate ucrainene, în timp ce 94% au încredere în Valery Zalujnîi, predecesorul său.

Zalujnîi a fost demis săptămâna trecută, după luni de zile de speculații privind o ruptură între el și președintele Zelenski. Fostul comandant este foarte popular în Ucraina, iar înlocuirea sa a fost întâmpinată cu opoziție din partea cercurilor militare.

Sondajul, realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, a chestionat 1.202 cetățeni ucraineni între 5 și 10 februarie pentru a evalua încrederea în liderii țării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...