G4Media.ro

Închisoare cu suspendare pentru cei 7 agresori ai jandarmeriței de la protestul…

Ștefania, jandarmerița bătută la protest 10 august / Inquam Photos_George Călin

Închisoare cu suspendare pentru cei 7 agresori ai jandarmeriței de la protestul din 10 august 2018

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 la închisoare cu suspendare pentru ultraj, potrivit Europa FM.

Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre ei au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept,după ce au furat arma jandarmeriței. Decizia nu este definitivă.

Femeia ce făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 august 2018. Pe 20 august, după 10 zile, Poliția Capitalei a recuperat pistolul sustras în seara de 10 august de la femeia jandarm agresată.

Agresorii au fost condamnați la plata a 10.000 de euro daune morale.

Foto: Ștefania, jandarmerița bătută la protestul din 10 august 2018/ Inquam Photos_George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

34 comentarii

  1. Cătălin Predoiu este, la un pas, să pună din nou judecătorii sub controlul DNA şi al altora”, susține fostul președinte Traina Băsescu, într-o postare pe Facebook.

    Mesajul fostului președinte vine după ce, vineri seară, Guvernul a adoptat Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Cătălin Predoiu a spus, în ședința de Guvern unde s-a discutat desființarea SIIJ, că structura de parchet „iese din principiile de funcționare” ale Ministerului Public și a fost criticată și de forurile europene chiar înainte de a fi înființată.

    Postarea lui Traian Băsescu:

    ”Cătălin Predoiu este, la un pas, să pună din nou judecătorii sub controlul DNA şi al altora (Nu spun SRI pentru că nu ştiu dacă Helwig vrea ce a vrut Maior). Ne întoarcem în epoca „statului cu dosul” pe dosare.

    În loc să interpreteze corect recomandările GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia, recomandări care se referă la o îmbunătăţire a premiselor de funcţionare a Secţiei Speciale, Cătălin Predoiu face ce ştie el mai bine: slugăreşte şi el puţin pe cei care vor să vadă din nou judecătorii puşi sub controlul DNA şi nu numai, pentru că aşa te mai poţi pricopsi cu o decoraţie de la ambasadele străine.

    Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) va aduce din nou judecătorii şi mulţi procurori sub controlul DNA ca singură instituţie care poate investiga reclamaţii legate de presupuse fapte de corupţie.

    Perfect de acord că, luând în considerare unele excese comise de SIIJ, instituţia a fost afectată (vezi „mita” pentru aducerea lui Nicolae Popa). Dar ministrul Justiţiei, în loc să taie ramurile uscate, taie tot copacul. Se comportă fix ca PSD-iştii care voiau să desfiinţeze DNA doar pentru că nu le convenea cine era în fruntea instituţiei. Pulverizarea unei instituţii pentru PR în prag de sărbători, fără dezbatere publică, nu este de bun augur pentru justiţie.

    La nivel teoretic, orice instituţie de parchet care investighează reclamaţii pentru presupuse fapte nelegale comise de magistraţi poate să exercite presiune asupra procurorilor şi judecătorilor. Indiferent cum se numeşte: PG, DNA, DIICOT etc. Dar o instituţie independentă/distinctă oferă un grad mai mare de încredere că nu pot apărea abuzuri împotriva judecătorilor sau procurorilor.

    Aşa cum a arătat viaţa reală, circa 3.000 de judecători şi procurori au avut dosare penale la DNA, dosare bazate, de multe ori, pe simple reclamaţii ale unor justiţiabili nemulţumiţi sau dosare întocmite de procurori DNA unor judecători pentru simplul motiv că nu au dat verdictele dorite de procurorii DNA în dosare în care probele pentru faptele incriminate nu existau.

    Iar pentru a ţine sub presiune şi a şantaja judecătorii, procurorii DNA nu trebuie să facă mare lucru. Este suficient să lase dosarele în nelucrare, iar judecătorul să ştie că acel dosar există sau, nimic mai simplu pentru un procuror DNA, să citeze o singură dată un judecător sau un procuror după care să lase dosarul în nelucrare. Ne întoarcem la epoca „statului cu curul” pe dosarele sensibile, ca să citez dintr-un fost procuror – şef DNA. Asta se cheamă presiune şi şantaj la adresa celor vizaţi şi nu este o poveste, este o realitate a DNA şi a justiţiei noastre din ultimii ani.

    Este inadmisibil ca domnul Cătălin Predoiu să nu ţină cont de o realitate sumbră a comportamentului DNA de până acum câteva luni, iar a crea condiţii ca lucrurile să se repete este o lovitură dată justiţiei chiar de Ministrul Justiţiei.

    Nu sunt un specialist care să poată spune că actuala SIIJ trebuie să funcţioneze sau nu în forma actuală. Ştiu însă cu certitudine că, dacă SIIJ se va desfiinţa, în mod obligatoriu, trebuie pusă în loc o altă structură de Parchet General, obligatoriu INDEPENDENTĂ, care să fie o garanţie de profesionalism şi corectitudine în anchetarea magistraţilor garantându-le acestora independenţa.

    Oare memoria domnului Predoiu este atât de scurtă încât a uitat condamnările fără probe în care şi procurorii şi judecătorii au refuzat celor acuzaţi un proces corect prin respingerea efectuării unor expertize independente, sau episoadele cu judecători hăituiţi doar pentru că nu au dat verdictele cerute de DNA, sau abuzurile procurorilor DNA în unele dosare ANRP, sau abuzurile din secţia DNA Ploieşti cu vestitul procuror Portocală, unde se fabricau martori şi înscrisuri, sau înscenările împotriva judecătorilor puse la cale de procurorul Man şi ortacii lui la secţia DNA Oradea, sau cazurile Ruşanu, Niţu, Georgescu, Mironescu, Banias, Păcuraru, Greblă, Surupăceanu etc, etc, ca să nu mai vorbim despre moda arestului preventiv pentru suspecţi care nu prezentau nici un fel de pericol public şi care au fost, în final, achitaţi de instanţe?

    Acestea realităţi sunt exact motivele pentru care Justiţia a fost puternic decredibilizată în ultimii doi ani, iar Ministrul Justiţiei nu poate fi cel care să creeze condiţii să se revină la controlul DNA şi a altor instituţii asupra judecătorilor.

    Şi când te gândeşti ce spectacole televizate în direct s-ar putea organiza din nou în faţa DNA. Ce vremuri domnule Predoiu în 2015 şi 2016. Dacă te străduieşti puţin, le poţi aduce înapoi domnule Predoiu, vei compromite definitiv justiţia, dar vei fi decorat de ambasadori.”

    • Ce delir interminabil, cu citate din Petrov, totul pentru a susține mizeria anti-justiție SS, blamată de toată lumea civilizată ! Cumva în aiurelile postacului SS-ul, care a retras apeluri ale procurorilor în care se cereau condamnări pentru corupți, este altceva decât o hazna.
      Și în afara subiectului, articolul fiind pe tema 10 august.
      Postacii au creierul spălat de Antena 3 iremediabil

    • Nu cumva apelurile au fost retrase de procurori pt ca stiau ca au obtinut probele in mod ilegal si astfel si-au mentinut linistea ?

      @mario

    • farapenali e postac PSD.

  2. Si pentru neglijenta jandarmeritei privind portul de arma nu exista sanctiune? Prima ei grija a fost sa-si scoata casca in loc sa aplice ceea ce a invatat la instructie cum sa-si asigure armamentul si sa neutralizeze agresorii. Pt ca nu avea la ea doar pistol. Dar trebuia spectacol, in zona ei nu s-a dat cu gaze pt ca sa pice gusterii ca agresori. Si au picat!

  3. Macar judecatorul a stabilit daca jandarmii au respectat procedura lor interna de deplasare prin multime? Poate a fost premeditat totul. Jandamul face un ban cinstit, nimeni nu face inchisoare.
    Sunt zeci dr cazuri de angajati la stat care-si dau in judecata angajatorul pentru tot felul de abuzuri si primesc drspagubiri?
    Idioti utili sunt peste tot.
    E obligatoriu ca intr-o coloana sa existe un jandarm „la coada” care sa asigure faptul ca nimeni nu ramâne în urmă?

    • Au dat condamnare cu suspendare ca sa justifice de ce vor da condamnare tot cu suspendare si lu’ Sindie, Cucos, duoamna Carmen, Badulescu si ceilalti.

      Batista pe tambal si karaokele continua … 🙁

      Judecatorul nu s-a pronuntat pe chestiunea premeditarii si a respectarii regulamentului de actiune pentru ca nu facea obiectul spetei in cauza. O sa se pronunte celalalt judecator, din dosarul jandarmilor. Sa incercam sa nu avem preconceptii si sa asteptam motivarea sentintei in dosarul 10 august. Daca o sa fie cu suspendare si acolo …

    • Au ramas in urma doi jandarmi. Dupa bataia luata jandarmerita batuta i-a intrebat pe jamdarmii care o insoteau: „Fraților, unde dracu’ m-ați dus?” S-a urmarit ca Stefania sa devina o victima a manifestantilor?
      Mi-ar place sa aflu cine este omul care a luat-o pe Stefania in brate in momentul cand oamenii din jurul ei ii carau la pumni. A fost primul care in acele momente a actionat normal. Apoi au venit si altii. Sper ca Stefania i-a multumit.

    • @tibi
      N-ai inteles nimic.
      O coloana nu e o locomotiva cu vagoane mergand spre o poștă
      Ștefania? jandarmul cu casca nu e unisex?

    • Trolul securist care-și zice sanitar e pus să pregătească terenul cu „explicații” menite să facă mai ușor de digerat manevra pe care o pregătesc tovărășii lui: mușamalizarea represiunii din 10 august. La fel cum au procedat și cu mineriadele sau cu revoluția. De ce e trol securist? Pentru că expune teorii lungi, de regulă conspiraționiste, direcționate insidios împotriva adversarilor fostei nomenclaturi comuniste și atent orientate în sensul ascunderii adevărului cu privire la abuzurile și crimele Securității ceaușiste.

    • Bad@, gresesti! Sanitarul este doar prevazator, circumspect si oarecum pesimist, atata tot! Ca si mine, de altfel!

    • @Cloudfare matale zici: „Poate a fost premeditat totul.” Eu zic:”S-a urmarit ca Stefania sa devina o victima a manifestantilor?” Se pare ca noi gandim cam la fel.
      Cat despre: „Ștefania? jandarmul cu casca nu e unisex?” Stefania si-a scos casca pentru ca cei din jurul sau sa vada ca este o femeie. A avut o reactie logica. O apreciez pentru acest gest.

  4. Acei ”protestatari” au fost plantati de gasca PSD/ALDE/UDMR/ KGB.
    Toti provocatorii agresivi infiltrati in randurile protestatarilor pasnici trebuiau pedepsiti exemplar, asa cum cere legea, nici mai mult nici mai putin!

  5. Daca il deranjeaza pe turnatorul de colegi masura este bunâ!
    De ce l ai bagat pe betiv aici?

    • Duamna Leana din Pleșcoi l-a rugat, altfel nu l-ar fi băgat pe bețivan aici, unde subiectul e de fapt legat de 10 August. Duamna încă se teme că o să fie din nou nevoită să fugă către Coasta Bogată, unde să fie obligată să se lase din nou mângâiată de traficantele de cocaină și de celelalte infractoare centramericane…

  6. Pai, daca derbedeii lui Dragnea au „turnat” tot, au primit inchisoare cu suspendare:))))…ca parca asa e legea, nu? – daca, colaborezi cu procurorii si dai in fapt, primesti cu suspendare!!!

    • Ar fi scris in sentinta ca pedeapsa s-a dat pe baza unui acord de recunoastere a vinovatiei, in cazul acela.

      Dar pana la urma pare ca articolul e scris pe baza minutei sedintei, nu pe baza motivarii hotararii. Trebuie verificat.

      Ar fi perfect sa fie cum zici tu …

  7. Agresorii, fiind oamenii PSD-ului, iau cu suspendare.

    E România.

  8. Trebuie sa-i punem pe judecatori pe post de jandarm, trebuie sa-i punem pe judecatori sa fie debitori in CHF, trebuie sa-i punem pe judecatori pe post de victime a violurilor, nedreptatilor, copiilor traficati din Tandarai etc…sentinta pentru ei nu o va putea da decat TEPES.

  9. Astept cu interes sa-i vad si pe toti diasporele infractoare la bulau, pentru tentativa de distrugere a statului de drept si atacarea fortelor de ordine!

    • Ce i-ar mai plăcea și lui „la bulău” , asistatului pervers, are așa un fetiș cu „diasporele” dar, mai ales”, cu „infractoarele” încât tare s-ar deda la o „tentativă de distrugere a statului de drept” și s-ar lăsa în genunchi pentru „atacarea forțelor” care îi aduc hormonii la „ordine”.

  10. Prin această sentință ,s-a dat liber la bătut jandarmi ,polițiști și alte organe .Faci muncă în folosul comunității. Ce credeți voi că pățea un american dacă bătea un jandarm sau polițist și îi mai lua și pistolul suvenir ?

  11. Bai, da’ ce rapid se mai misca justitia romana atunci cand e vatamat organu’!
    Off, dulce dubla masura …

  12. Mi se par mici pedepsele.
    Daca un om il bate pe un altul, e ceva. E insa cu totul altceva daca un om se alatura unui grup de alti 6 ca sa bata pe un altul, care e singur. Mie mi se pare cam tentativa de omor.

    • Dar când „se alatura unui grup” de alți câteva sute, toți înarmați cu bâte, tunuri de apă și gaze lacrimogene „ca sa bata” pe mai mulți „singuri”, cum ” se cam pare „? Sau nu e de newlevel de înțelegere a situației?

  13. Politica gunoaielor ardelene din varful statului roman. Alcoolici, dealeri de copii, tradatiori, securisti, Maior, Astalos, Helvig… toata crema mizeriei rumunesti. Azi deducem ca e bine sa agresezi fortele de ordine cand la putere nu sunt ardelenii dar este rau cand vine alcoolicul Sica si da noaptea ca hotii diverse ordonante. Politica secaturilor clujene isi pune amprenta de peste 10 ani in tara asta indiferent de pozitia „actorilor” politici unde unii fara vina sunt chinuiti doar pentru ca destinul a facut sa vina pe lume in alte zone neagreate politic european.

    • ce postare de mono-neuronat

    • @zzz: Asa e, tipic sudului subdezvoltat si PSDist!!

    • @auraZ: Ehhh … atunci sa ne uitam la virful elitei de Dimbovita si Teleorman …. numai nume neaos romanesti: Iordache, Ciolacu, Dancila, Radulescu … oops ce te faci cu Valcov si Bacalbasa?!!!

      Concluzia e una: Numele nu este garantia unei bune comportari sau dimpotriva premisa uneia rele ….

      Cit despre „noaptea ca hotii” exista ceva precedente … ai fi in stare sa-i acuzi pe guvernantii actuali de …. plagiat!

  14. Este greu de crezut ca protectorii jandarmeritei au avut simultan si spontan ideea de a o proteja folosind aceleasi miscari si luand aceeasi pozitie a corpului. Este foarte probabil ca aceia sa fie agenti in civil iar primii agresori ai jandarmeritei sa fie instigatori adusi la comanda. Acest lucru ar explica pedepsele date cu suspendare deoarece nu si-ar fi bagat singuri oamenii la inchisoare.

  15. Agresorii jandarmeritei din 10 august

    Cei sapte sînt înainte de toate niște bestii. A lovi o femeie căzută trimite la omul cavernelor. Femeia era o jandarmeriță în exercițiul funcțiunii. În America bestiile s-ar fi trezit cu un glonț în cap. Iar nemernicii care au furat arma unui om al ordinii ar fi făcut ani grei de pușcărie.

    Revolta e explicabilă și dintr-un alt punct de vedere. Din august 2018, fără a lua în calcul provocările la care au fost supuși jandarmii, Klaus Iohannis și partidele sale nu fac altceva decît să ducă o campanie de discreditare a Jandarmeriei. Culmea a fost atinsă de noua starletă a PNL, ministrul de Interne Marcel Vela, cel care a făcut din postul de ministru o tobă în care bate de dimineața pînă seara. Distinsul, care a prezentat celulele din subsolul ministerului de Interne ca fiind înființate de regimul Ceaușescu, cînd acestea sînt de pe vremea lui Armand Călinescu, s-a consacrat unei manipulări mizere în chestiunea 10 august 2019. Sentința e nouă etapă în discreditarea unei instituții de care va avea nevoie și guvernul lui Ludovic Orban.

    Pe mine însă sentința mă bucură.
    Mă bucură, pentru că ea îmi confirmă teza potrivit căreia la 10 august 2019 s-a încercat Dărîmarea Guvernului prin Diversiunea numită de mine Mortul.

    Tot textul il citiți aici

    • Fara penali, esti un diversionist si mininos nesmitit. Ceea ce ai scris cu privire la celulele din subsolul MAI este complet fals. De asemenea ce ai scris cu privire la agresorii femeii jandarm este o exagerare pentru ca pana si din materialul video nu se poate deduce ca in spatele castii si echipamentului de protectie anti-riot era o femeie si nu un barbat. Du-te si devarsa-ti mizeriile diversioniste altundeva, ai poluat destul acest articol impostorule.

  16. Iar jandarmii care au ucis acel om în parcul din Vatra Dornei sunt bine-mersi în libertate, chiar continuă „serviciul” lor în slujba societății.

  17. Pe cand inchisoare pentru jandarmii care au batut civili fara nici un motiv?
    Adica legea este facuta numai pentru unii?
    De ce s-a judecat deja un jandarm batut, insa nici macar nu a inceput judecarea vreunui civil batut?
    Am observat citeva comentarii de gandire comunisto-PSD-ista, se pare ca este numai o persoana sau doua sub diferite nume incercand sa para multi. Eu unul nu cred ca e platit, mai degraba spalat pe creier la Antene.