G4Media.ro

Incertitudini privind construcţia Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş / Deputat USR: Mari semne de…

Incertitudini privind construcţia Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş / Deputat USR: Mari semne de întrebare privind sursele de finanţare

Reprezentanţii partidelor politice, dar şi ai societăţii civile, prezenţi miercuri la discuţiile cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe tema autostrăzilor Moldovei susţin că reuniunea a fost utilă şi că li s-a promis că proiectul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş rămâne o prioritate, relatează news.ro.

Deputatul USR Monica Berescu a declarat că întâlnirea de la Parlament având ca temă infrastructura Moldovei a fost extrem de utilă, dar că în continuare sunt mari semne de întrebare privind sursele de finanţare pentru construcţia de autostrăzi.

„Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a părut receptiv la cererile societăţii civile, dar şi la cele ale parlamentarilor din Moldova. A ascultat şi a spus că recunoaşte importanţa autostrăzii A8 care leagă Iaşiul de Târgu Mureş. Dar în continuare sunt mari semne de întrebare privind sursele de finanţare. În planul de investiţii aflat în dezbatere publică nu se precizează exact aceste surse. Vrem să vedem clar de unde vor veni banii şi care sunt termenele. Poveşti am tot auzit, este momentul să trecem la treabă”, a declarat Berescu, potrivit news.ro

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a afirmat că la întâlnirea de la Parlament ministrului Transporturilor i s-au cerut garanţii că autostrada A8 este o prioritate.

„S-a discutat tranşant pe tema planului de investiţii care plasează A8 undeva la mijlocul listei de priorităţi. S-a cerut de asemenea prelungirea termenului pentru consultarea publică pe tema planului, iar acest lucru a fost acceptat. Nu poţi face consultare doar 11 zile pe un document atât de important. S-au cerut garanţii că A8 este o prioritate, iar oficialii din minister au spus că documentul care conţine lista proiectelor a fost elaborat în 2020 şi că el a fost elaborat la cererea Comisiei Europene. Nu ne oprim aici, cerem în continuare să se facă această autostradă”, a declarat liderul liberal ieşean, Alexandru Muraru, conform News.ro,.

La discuţiile de miercuri purtate la Parlament au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei şi Împreună pentru A8, dar şi oameni de afaceri din Iaşi.

„Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu planul de investiţii, discuţiile de azi (miercuri – n.r.) au fost benefice. Au spus că se va face A8, indiferent de poziţia pe care proiectul îl ocupă pe lista de priorităţi. Ministrul Sorin Grindeanu a părut receptiv, a ascultat, se vede că încearcă să înţeleagă cum merg lucrurile. Vom monitoriza îndeaproape acest proiect şi vom urmări pas cu pas fiecare etapă”, a spus Dan Radu, unul dintre fondatorii asociaţiei Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

sursa foto: Ziarul de Iasi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Niciun metru de autostrada nu va asterne nefericita coalitie de lichele, va vor duce cu vorba, ca si pana acum. In fine, aveti ce ati votat (daca ati votat)…

  • Votez partidele care vor finaliza lucrările la autostrăzile din Moldova spre Muntenia și Transilvania.
   De asemenea trebuie modernizată calea ferată între Suceava și Bistrița Năsăud, între Iași și Muntenia, construita o nouă cale ferată între Bacău și Comănești.

  • La noi transporturile
   zici că merg ca pă bandă.

   Pă aia nouă, de încasează taxele băieții noști’ seara și mai dau câte’un împrumut la românu’ nevoiaș.

 2. Eu zic sa îi așteptăm pe ruși , că ajung repede după invazia Ucrainei, poate reușesc să facă ei autostrada, așa gen canalul , dar prima etapa..aia din anii 50

 3. Banii pentru autostrada sunt in conturile baronilor cu pensii speciale

 4. A „REVENIT” PSD. STOP CONSTRUIREA A CEVA PENTRU populatia generala.
  NIET AUTOSTRAZI ! NIET, NIET, NIET !

 5. nu au bani de autostrazi cu toate ca ne da ue
  dar pt pensii speciale au
  dar sio merita moldoveni ca la ei pe harta tot timpu ii rosu la fiecare alegeri
  acum primesc ce au votat

  • Si.o merita evident .. dar si ei de saraci si amarati voteaza pe unii care promit si le dau sperante prin minciuni .. sunt saraci ca sunt furati, si sunt furati ca sunt saraci si pun botul la minciuni

 6. ce bani de autostrada ai vazut tu in bugetul Romaniei? luxemburghezii platesc mai multe taxe

  romanache stie doar s-o arda „nu am, nu am”, sa isi ia cele mai lungi concedii de pe planeta si sa creasca cel mai mic si mai nerentabil porc imaginabil

 7. Nicio sansa nici pana in 2050, insa e loc de furat la greu. Vechea clasa politica stie foarte bine ce si cum si o sa se „ocupe” de proiect.

 8. Nici nu are rost sa o construiasca. Este mult mai rentabila si pe o ruta mult mai dens populata, Autostrada Nordului.