G4Media.ro

VIDEO Incendiu și explozie la rafinăria Petromidia din Năvodari. Nici o victimă…

Explozie la rafinăria Petromidia - G4Media

VIDEO Incendiu și explozie la rafinăria Petromidia din Năvodari. Nici o victimă raportată

Update 17.02: Rompetrol precizează că incendiul s-a produs în instalația de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice și că nu există victime, toți angajații fiind evacuați:

„În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalația de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice.

Imediat, angajații instalației au raportat incidentul către serviciul intern de situații de urgență și către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autoritățile, conform procedurilor in vigoare.

Nu există victime, toți angajații instalației, dar și din celelalte secții ale rafinăriei au fost evacuati.

Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenții au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reușit să limiteze impactul.

In colaborare cu autoritățile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului și remedierea situației.”

Update 16.29: Echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanțe periculoase, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Update 16.04: Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

Update 15.56: Pe litoralul Mării Negre din proximitatea rafinăriei a fost emis un mesaj Ro-Alert de avertizare a populației

Update 15.34: În acest moment nu sunt victime raportate, anunță ISU. Autoritățile au instituit planul roșu de intervenție

Articol ințial: Un incendiu a izbucnit miercuri la rafinăria Petromidia din Năvodari, potrivit ISU și reporterului G4Media. Incendiul a fost precedat de o explozie.

Imagini filmate de martori oculari:

Context. O altă explozie urmată de incendiu a avut loc în 2021 la Rafinăria Petromidia din Năvodari, operată de Rompetrol. La acel moment, explozia la instalația de producere a motorinei, urmată de un incendiu stins după aproape trei ore, s-a soldat cu moartea unui angajat și rănirea altor patru. Doi dintre aceștia, cu arsuri, au fost transportați la spitale din București. Primele informații indică faptul că explozia a fost provocată de o conductă fisurată.

Vom reveni

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...