G4Media.ro

Incendiile din Grecia: Pompierii încep să controleze focarele

Foto: Captură video

Incendiile din Grecia: Pompierii încep să controleze focarele

„Panorama se îmbunătățește” în ceea ce privește incendiile de pădure care ard de mai bine de o săptămână pe insulele turistice grecești Rodos, Corfu și Evia, precum și în centrul țării, au declarat vineri pompierii, care au precizat însă că rămân „vigilenți”, scrie le Figaro.

„Pentru moment, nu există incendii active, panorama se îmbunătățește, dar rămânem pe picior de război pentru a limita incendiile în curs”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a biroului de presă al pompierilor.

Incendiul care a izbucnit miercuri în apropiere de Volos, în centrul-estul Greciei, s-a extins joi la o cazarmă a forțelor aeriene din Nea Anghialos, la aproximativ douăzeci de kilometri de Volos, provocând explozii succesive într-un depozit de muniții. Peste 130 de persoane au trebuit să fie evacuate joi seara cu barca din portul din apropiere Nea Anghialos, potrivit pazei de coastă. Incendiul din cazarmă este în prezent stăpânit, iar locuitorii din Nea Aghialos au început să se întoarcă la casele lor pentru a evalua pagubele suferite de casele și magazinele lor, ale căror geamuri s-au spart în unele cazuri din cauza forței exploziilor, potrivit presei locale.

În Rodos, în Marea Egee, pompierii sprijiniți de bombardiere cu apă încearcă în continuare să limiteze incendiul, care arde de peste o săptămână în sudul și estul insulei. În nordul insulei Corfu, în Marea Ionică (nord-vest), au avut loc de asemenea evacuări la începutul săptămânii, după ce un incendiu violent a izbucnit la sfârșitul săptămânii, în condițiile în care țara se confruntă de mai multe zile cu un val de căldură.

Printre țările mediteraneene care se confruntă cu valuri de căldură și incendii, Grecia se află în ghearele unui val de căldură care a durat mai bine de zece zile, cel mai lung înregistrat pe parcursul unei luni iulie în Grecia în ultimele decenii, potrivit experților. Incendiile au făcut până acum patru victime, în timp ce aproape 50.000 de hectare de pădure și vegetație au fost cuprinse de flăcări, potrivit estimărilor Observatorului din Atena.

Mercurul, care a urcat până la 45°C la sfârșitul săptămânii trecute, cu vârfuri locale de 46°C, a început să scadă începând de joi, iar vineri temperaturile nu ar trebui să depășească 37°C, potrivit serviciului național de meteorologie EMY, care prognozează totuși vânturi puternice de până la 60 km/h.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...