G4Media.ro

Încălzirea municipiul Iași, în aer: compania franceză Veolia denunță înainte de termen…

Încălzirea municipiul Iași, în aer: compania franceză Veolia denunță înainte de termen contractul de concesiune din cauza pierderilor constante

Compania Veolia Energie Iași (VEI), parte a grupului francez Veolia, anunță că va rupe din 30 aprilie contractul de concesiune încheiat cu primăria Iași pentru alimentarea cu energie termică – apă caldă și încălzire – a municipiului, potrivit Ziarul de Iași.

Compania franceză motivează denunțarea contractului prin pierderile constante provocate de scăderea numărului de clienți și de tariful ”care nu a reflectat condițiile de piață”. ”Compania a fost nevoită să finanțeze activitatea de zi cu zi pentru asigurarea apei calde și a căldurii pentru oraș din împrumuturi de la compania-mamă, pentru ca niciun ieșean să nu fie afectat”, susține Veolia într-un comunicat de presă.

Contractul fusese încheiat în 2012 pentru o perioadă de 20 de ani, până în 2032.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că ia în calcul mai multe soluții: fie rediscutarea contractului și creșterea prețurilor pentru clienți, fie preluarea serviciului de către Primărie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. mai bine sa treaca la primarie ca mai iese o casa. Director il pui pe nea gica de la scularie care te-a invatat cum sa sari gardul la vecini si sa furi corcoduse cind erai mic

  2. Cade curentul in 7 judete, raman neincalzite Bucuresti, Galati si acum Iasi, si totusi, nimeni nu e dispus sa mentioneze de unde vine energia Romaniei.

    Nu e nici solara lui Sova, nici micronucleara lui Zuckerman, nici flacara democratiei deveselesti. De la rusi vine gazul, stimati colegi de 19 grade. Astea sunt 19 grade rusesti, nu europenesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.