G4Media.ro

Încă un caz de lipsă de transparență: Compania de Investiții a Primăriei…

Încă un caz de lipsă de transparență: Compania de Investiții a Primăriei Sectorului 1 refuză și acum să spună câți bani a dat presei pentru publicitatea făcută unei machete de spital

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 refuză să comunice câți bani a dat presei pentru publicitatea unui spital aflat în stadiul de machetă, potrivit unui răspuns al Primăriei Sectorului 1 pentru G4media.ro.

Această companie ne-a transmis că, de la înființarea sa prin Hotărârea Consiliului Local nr. 293/12.10.2018 și până în prezent, a încheiat contracte de prestări servicii având ca scop promovarea unui obiectiv de investiții. Având în vedere că „aceste contracte de promovare conțin clauze de confidențialitate, vă informăm că, la acest moment, nu vă putem pune la dispoziție aceste contracte”, se precizează în răspunsul primit de serviciul nostru din partea Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public – Privat Sector 1”, a transmis Primăria Sectorului 1, la solicitarea G4media.ro.

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit pe Facebook în noiembrie că această companie de investiții a cheltuit 300.000 de euro pentru promovarea unui clip care prezenta o machetă de spital.

 

În august 2020, CNA a interzis reclama tv la viitorul spital de urgență ”Sfântul Vasile cel Mare” pe motiv că ar fi mincinoasă. Din clipul tv reieșea faptul că ar fi fost finalizată construcția spitalului, în realitate acesta fiind doar la stadiul de machetă.

Potrivit primarului Clotilde Armand, cea mai mare sumă a primit-o postul de televiziune B1 Tv: 100.050 de euro pentru 667 de difuzări. Urmează Realitatea Tv cu 100.000 de euro, site-ul Luju (o publicație cu agendă vehementă împotriva Justiției, deținută de jurnalistul Răzvan Savaliuc) – 50.000 de euro, Luis Lazarus Live – 30.000 de euro, Romania TV și Digi24 – câte 69.000 de lei pentru 75 de spoturi.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost înființată în octombrie 2018, avea 4-5 angajați și un buget de 260 de milioane de lei. Potrivit directoarei Anca Mihaela Moise, compania are acum 44 de salariați.

Compania este deținută de Consiliul local al Sectorului 1 cu 99% și Administrarea Domeniului Public cu 1%.

Întrebată de Clotilde Armand care au fost cheltuielile instituției de la înființare, directoarea Companiei a arătat că a fost amenajat sediul, s-au plătit 30.000 de euro pentru studiul de fezabilitate al spitalului de urgență ”Sfântul Vasile cel Mare” și că s-au plătit angajații, chiria și reclamele pentru promovarea machetei.

Compania de Investiții a Sectorului 1 nu are site, iar declarațiile de avere și interese ale angajaților, pe ultimii 2 ani, de înființarea companiei, sunt de negăsit.

Potrivit însă declarațiilor de avere de pe integritate.eu, în 2017, Anca Mihaela Moise era director de investiții și achiziții la SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, din subordinea Primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Lupașcu, fost șef al Piețelor, al magazinelor Economat și al Poliției locale Sector 5, pe vremea lui Marian Vanghelie.

Potrivit declarației de interese, Anca Mihaela Moise este acționar la firma Premial Aliment SRL, alături de Maranda Isfan.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost implicată și în scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro.

În decembrie 2019, compania de Investiţii a Primăriei Sectorului 1 a scos la licitaţie un contract de achiziţie de lucrări de proiectare şi de execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Valoarea totală a contractului era de aproape 60 de milioane de euro.

După apariția în presă a sumei uriașe pentru patinoare, fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că licitația a fost un act de sabotaj și că vinovații vor plăti. Până la urmă, licitația pentru patinoare a fost anulată.

Citește și: DOCUMENT Administrația Firea a inundat piața media cu peste 10 milioane de euro pentru publicitate / Două companii ale primăriei refuză să spună ce televiziuni și publicații au primit bani publici

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Foto: Clotilde Armand și directoarea Companiei de investiții a Sectorului 1, Anca Mihaela Moise / Sursa: captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Romania este o cloaca de escroci.

 2. Socialistii pesedisti iti dau la ***e daca vrei sa afli ce fac cu banii tai, nimic nou. Transparenta si libertatea presei li se par o jignire si un atac la persoana. Ei va ”platesc” salariile, cum iti permiti sa nu-i lasi sa fure?!

 3. Pai cu raspunsul ala pac! la tribunal , si pe urma pac la cremenal

 4. Normal, doar n-o sa publice cat au furat cu macheta aia de spital. Legea de baza este omerta, ca la mafie, nu transparenta publica.

 5. Ăsta e un caz clasic de abuz în serviciu. Pentru acești hoți la drumul mare, vedeți că s-a inventat ceva numit Legea 544/2001 care vă obligă, în calitate de funcționari publici plătiți din banii noștri, să ne comunicați pe ce ne cheltuiți banii. Nu sunteți nici SRI și nici MAPN!

  Ei comit infracțiunea de înșelăciune plătind posturi TV să prezinte o minciună și apoi comit abuz în serviciu pentru că nu vor să spună cu cine au furat banii și cât de mulți au furat.

  LEGEA ÎI OBLIGĂ SĂ SPUNĂ!

 6. Si unde e Clătite Amar, se lupta cu gunoaiele pe Facebook?

 7. Poate-i ajută Curtea de Conturi pe cei de la compania aia, dacă-s atât de timizi încât le e frică să de-a publicității sumele cheltuite din bugetul public.

 8. Ce astepta CLotild” de nu da de asfalt cu ei!!!!!???????Da i afara!!!DEsfinteaza toate aceste directii parazite!!Fa ceva!!!Sunteti la 15 procente si va mai voteaza P..lea” daca nu aratati ca sunteti, si ca faceti ceva, si vreti sa faceti lucurile altfel decat au facut astia toti in 30 de ani!!!Tine de voi,primari alesi,sa ajutati partidul sa mai prinda urmatoarele alegeri!!!