G4Media.ro

Înalta Curte, vizată de un control al Inspecţiei Judiciare exact când sunt…

Înalta Curte, vizată de un control al Inspecţiei Judiciare exact când sunt aşteptate sentinţele în marile dosare de corupţie Dragnea, Tăriceanu şi Udrea

Inspecţia Judiciară va efectua un control tematic privind dosarele de mare corupţie aflate pe rolul instanțelor judecătorești, printre care şi Înalta Curte în anul 2018, potrivit unui anunţ al instituţiei. Controlul, care vizează dosarele de mare corupţie, începe exact în perioada în care Înalta Curte urmează să dea sentinţele în câteva dosare răsunătoare, precum cele în care Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea sunt judecaţi pentru presupuse infracţiuni. Controlul se va încheia peste aproape un an, raportul de control urmând a fi înaintat CSM până la 19 aprilie 2019.

Verificările vor viza dosarele având ca obiect atât infracțiuni de corupție, cât și infracțiuni asimilate acestora pentru care fie inculpații sunt persoane ce ocupă funcţii de demnitate publică cum ar fi parlamentari, miniştri, secretari de stat, conducători ai autorităţilor administrative centrale, prefecţi, consilieri judeţeni etc., fie valoarea prejudiciului este mai mare de 50.000 lei, potrivit Inspecţiei Judiciare.

De asemenea, vor fi avute în vedere dosarele de mare corupție aflate pe rolul instanțelor judecătorești, indiferent de stadiul procesual, inclusiv cele care, deşi nu se mai află efectiv pe rolul instanţelor de judecată, nu au fost încă soluţionate definitiv (dosare în curs de motivare a hotărârilor judecătoreşti, aflate în termenul legal de exercitare a căilor de atac sau care urmează a fi înaintate instanţei de control judiciar sau altei instanţe), precum și dosarele care sunt susceptibile de exercitarea recursului în casație.

Controlul se va realiza la toate curţile de apel şi instanţele arondate, inclusiv la instanţele militare, precum şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit anunţului postat pe Facebook de Inspecţia Judiciară.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Cauta si ei ceva sa saboteze, doar doar l-or scapa pe Livache, dictatoru’ de buzunar, de inchisoare.

  2. Mai G4, oricand ar face un control Inspectia Judiciara ar fi pe rol dosare importante, cam cand ati sugera sa fie facut acest control? Poate mai scrieti si cum e cu achitarile in dosarele facute DNA.

  3. Cei cativa judecatori competenti si integri ramasi la ICCJ nu vor rezista asaltului daca nu ii sustine cineva (strada, UE). Va dati seama ce presiune exista totusi asupra unor oameni care sunt chemati sa dea decizii in dosare de mare coruptie cu cauze complexe. Se bucura ei de imunitatea necesara care sa le asigure independenta si sa le garanteze siguranta fizica si psihica ?

  4. Deja Inalta Curte judeca pentru psd!
    Judecatorii sunt timorati!

  5. Nimeni nu vorbește de șeful inspecției judiciare,un individ cel putin dubios,aservit psdului.

  6. Da da, trebuie făcuă ordine și acolo, ce ne jucăm cu arhitectul șef? Păi ce naiba ne-om face fără el?

  7. Nimic nou, doar cine nu vrea, nu vede, sau mai sunt alte categorii de oameni. Inspectia Judiciara e de mult sluga psd-ului… Vorba unui coleg de aici, a inceput de la CCR sa se imputa, daramite mai jos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.