G4Media.ro

Înalta Curte stabilește astăzi dacă sesisează CCR în legătură cu legea privind…

Înalta Curte stabilește astăzi dacă sesisează CCR în legătură cu legea privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale

Secţiile Unite al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se reunesc, joi, pentru a stabili dacă este oportună sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la legea prin care vor fi impozitate pensiile, au precizat, miercuri, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, şedinţa urmează să înceapă la ora 15,00.

Plenul Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă.

Au fost înregistrate 307 de voturi „pentru” şi unul ‘împotrivă’.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.

Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de „taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă”.

Citește și Camera Deputaților a adoptat impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România, inclusiv cele ale magistraților, militarilor și polițiștilor

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce este peste contributivitate sa fie impozitat!Nu poti avea pensia cat salariul, sau mai mare ca salariul fara sa contribui efectiv la acest venit.Domnii judecatori din surplusul salariului puteau contri la pilonul 3 facultativ daca doreau la sf carierei venituri mai mari.1800 euro pensie in Romania este decenta!

  2. Bineinteles ca nu are nici o sansa legea asta dar naivii credeau ca gata se vor impozita pensiile speciale care de fapt sunt pensii normale raportand cu pensiile din UE.

  3. Cat de constiincioasa CCR!!! Nici somn n-au avut… Din cauza interventiilor telefonice. Sariti, ne jefuieste poporul asta neconstitutional! 😂

  4. Bă Garibaldi pensia mai mare ca salariu…de unde ai scos tu ca e normală….Si in cazul magistraților care la pensionare se fac notari sau avocati ….fft in creier de speciali…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.