G4Media.ro

Înalta Curte a suspendat procesul prin care fostul vicepremier Gabriel Oprea contestă…

Inquam Photos / George Calin

Înalta Curte a suspendat procesul prin care fostul vicepremier Gabriel Oprea contestă retragerea titlului de doctor ca urmare a verdictului de plagiat / Oprea a contestat legea Educației la CCR

Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat procesul prin care fostul vicepremier Gabriel Oprea contestă retragerea titlului de doctor ca urmare a verdictului CNATDCU de plagiat, potrivit deciziei instanței.

Suspendarea procesului vine după ce Gabriel Oprea a contestat la CCR articolul 170 alineatul 1 din legea Educației Naționale nr. 1/2011.

Este vorbe de articolul de lege în baza căruia fostul ministru tehnocrat din Guvernul Cioloș, profesorul Mircea Dumitru, i-a retras lui Oprea titlul de doctor pe 1 septembrie 2016. Oprea a rămas fără titlul de doctor în drept după ce CNATDCU a decis că a plagiat în teza de doctorat.

Potrivit legii Educației Naționale nr. 1/2011, articolul 170 alineatul 1:

În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educației și Cercetării, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică și management universitar sau de Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:

a) retragerea calității de conducător de doctorat;

b) retragerea titlului de doctor;

c) retragerea acreditării școlii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului școlii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți-doctoranzi”, se arată în legea 1/2011.

În iulie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, plângerea fostului vicepremier Gabriel Oprea prin care acesta solicita anularea ordinului de ministru prin care i s-a retras titlul de doctor în drept.

Gabriel Oprea a reacţionat atunci pe Facebook. „În legătură cu teza de doctorat, spun încă o dată că lucrarea mea nu este un plagiat. Astăzi vorbim despre o hotărâre judecătorească în prima instanţă, care nu se bucură de autoritate de lucru judecat. Aştept comunicarea acesteia pentru a cunoaşte motivele avute în vedere de către instanţă la respingerea cererii mele. Voi declara recurs, urmând să se pronunţe definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook, în iulie 2018.

El a susținut că subiectul tezei sale de doctorat „face în continuare obiectul unui atac politic concertat şi foarte bine construit pe intelligence”. De atunci, procesul se judecă la Înalta Curte, deși au trecut 4 ani.

Și fiica, ginerele și secretara lui Gabi Oprea au contestat în instanță retragerea titlurilor de doctor ca urmare a verdictelor de plagiat. Ei au deschis mai multe procese prin care au contestat deciziile autorităților și au solicitat sesizarea CCR.

Curtea de Apel București a dat termen pe 31 mai 2022 ”pentru a se reveni cu adresă şi notă telefonică către pârât (Ministerul Educației Naționale – n.r.) cu menţiunea de a comunica Ordinul nr. 3482/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, inclusiv Anexa 2 a Regulamentului, precum şi toată documentaţia care a stat la baza emiterii acestui ordin, precum şi numele, prenumele şi CNP-ul ministrului în vederea amendării şi pentru a i se comunica cererea de sesizare a CCR depusă în şedinţă publică de către reclamantă”.

 

Inquam Photos / George Calin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Doctorul izmenelor…

 2. Excrementul asta trebe trimis in Ucraina, pa front.

 3. Avem și noi generalii noștri ! 😂

 4. Parazitul Societății Delicventul ei .
  Te mai aștepți la un Copilaș sa fure cireșe , să copieze ,dar la un matur .
  Să mai ai și pretenția de a conduce Țara sau un Minister e deja o nebunie .
  Nenorocitule dă-ne banii înapoi .
  Numai nebunii și proștii se înzorzoneză cu titluri pentru care nu are nici o competență.

 5. De ce mă CENZURAȚI.
  De ce îmi spuneți că există deja un duplicat dacă nu îl văd postat .
  Și mă rog ce am scris ?.

 6. i-a filmat si ampremtat Dumnezeu.

 7. Eu nu inteleg cum cineva poate contesta titlul de doctor acordat unei persoane care arata cum arata dl. Oprea!

  • pai, tu nu esti in stare sa intelegi, asa cum ai scris! Si ce vrei, sa te fac eu sa intelegi mocca!? bai, du te la putin cu rahaturile tale ca s au devalorizat rubla grav. nu cred ca mai ai bani de net peste o luna….

 8. Si el si Ciuca sunt generali de carton umpluti cu stele de mafia Iliesciana. Nici unul din el n-a tras un glont in viata lor dar sunt generali pentru pensii speciale si unul si altul sunt plagiatori dovediti care si-au confectionat diplomele pentru acel spor de bani care se dau penturu doctorate.

 9. Sa aparati tara vitejilor de canapea, pt oprea pt arafat pt ciuca si alti comandanti ca ei.

 10. Asta e ca si cum hotii s-ar apuca sa conteste la CCR legea in baza careia furtul se pedepseste penal !

 11. Nu pot pricepe și pace !
  Avem cei mai mulți „dottore” pe cap de locuitor din Europa .
  In schimb avem cele mai nepricepute și incompetente cicluri parlamentare !
  Avem cele mai slabe guverne !
  In schimb avem pensii speciale ! M-am liniștit .

 12. niste porci scirbosi, membrii de seama intr-o organizatie mafiota, zisa ‘armata.

 13. Bravo baietii mei. Bine ca s-a scos suspendarea de drept in cazul contestatiilor la ccr, dar, dubios, in cazul asta aplicati cazul facultativ de suspendare.

 14. Neam de hoti ! Ăștia nu plătesc pentru absolut nimic pe lumea asta? JIGODII

  • Cu regret dar norma atacată e impredictibilă.Text ambiguu cu privire la ,,nerespectarea standardelor….,,Care standarde?Trebuia scris clar si precis- plagiatul. Sau a fost scris dinadins greșit și verificat de ,,specialiștii,, în drept din comisiile,,de lucru,,ale Parlamentului cu șefi medaliați de Iliescu.Că doar merită!

 15. Ar trebui judecat pentru trădare și bineînțeles împușcat.

 16. Spălătorul de izmene, generalul cu patru stele, va fi curat ca un prunc prin intermediul spălătorul Dorneanu.

 17. Un furuncul!🤮☠

 18. Din aceasta adunatura „de savanti”mai lipseau soferul,portarul si femeia de serviciu.