G4Media.ro

În Germania a început procesul a 11 membri acuzați că fac parte…

În Germania a început procesul a 11 membri acuzați că fac parte dintr-un “grup terorist de extrema dreaptă”

Procesul a 11 membri suspectați ai unui grup “terorist” de extremă dreapta a început în orașul german Stuttgart. Suspecții, cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani, au fost arestați în februarie anul trecut.

Procurorii afirmă că cei 11 bărbați – toți germani – erau membri ai Gruppe S (Grupul S), care planifica atacuri împotriva imigranților, musulmanilor și politicienilor, cu scopul de a declanșa un război civil.

Un al doisprezecelea bărbat, fost polițist, este acuzat că a oferit sprijin material grupului, este și el judecat. Unul dintre membrii grupului este încă în libertate și este judecat în lipsă.

Bărbații din Gruppe S intenționau să “zguduie și în cele din urmă să răstoarne statul și ordinea socială” din Germania, se arată în rechizitoriu.

Werner S, presupusul șef al grupului, a organizat o întâlnire cu alți șapte membri fondatori într-o zonă de grătare din statul Baden-Württemberg în septembrie 2019. În următoarele câteva luni s-au alăturat și alții, ei păstrând legătura prin telefon și chat prin internet.

Potrivit dosarelor de anchetă văzute de radiodifuzorul public german ZDF și de ziarul Stuttgarter Nachrichten, Werner S a planificat să achiziționeze un pistol mitralieră Kalashnikov cu 2.000 de gloanțe, o mitralieră Uzi și grenade de mână. Se presupune că grupul deținea deja 27 de arme fără licență, majoritatea pistoale.

Dacă acuzații ar fi putut să-și desfășoare actele de teroare planificate, am fi fost confruntați cu o mașină infernală brutală și masivă”, a declarat Ralf Michelfelder, anchetator penal principal al statului Baden-Württemberg, înainte de proces .

Cei mai mulți membri ai grupului au aparținut și altor grupuri de extremă dreaptă, inclusiv Bruderschaft Deutschland (Frăția Germană), potrivit televiziunii ARD.

Thorsten W, care este acuzat că a susținut grupul, a lucrat pentru poliția din statul Renania de Nord-Westfalia și ar fi oferit 5.000 de euro pentru cumpărarea de arme pentru atacuri.

Atacuri de extremă dreapta în Germania

  • Februarie 2020: Un atacator rasist ucide nouă persoane de origine migranță în două baruri de shisha din orașul Hanau. Poliția îl găsește mai târziu pe pistolar și pe mama sa împușcați mortal în apartamentul lor
  • Octombrie 2019: Un bărbat înarmat de extremă dreaptă încearcă să atace o sinagogă din orașul estic Halle de sărbătoarea evreiască Yom Kippur. După ce a tras în ușa din față încuiată, el a ucis o trecătoare și un bărbat la un magazin de kebab. Atacatorul este condamnat ulterior la închisoare pe viață
  • Iunie 2019: Walter Lübcke, un politician pro-migrant, este împușcat în cap de la mică distanță în grădina sa, în primul asasinat politic de extremă dreaptă din Germania de după cel de-al doilea război mondial. Asasinul, care a filmat atacul, este închis pe viață
  • Septembrie 2018: Șase suspecți arestați după ce au atacat și au rănit rezidenți străini în orașul Chemnitz din estul Germaniei. Procurorii spun că bărbații, care au fondat un grup de extremă dreaptă numit Revolution Chemnitz, planificau atacuri mortale asupra străinilor, politicienilor și înalților funcționari publici
  • Iulie 2018: Beate Zschäpe este condamnată la închisoare pe viață pentru 10 omoruri motivate rasial, pe durata a șapte ani. Ea și alți doi neo-naziști au format o celulă teroristă numită National Socialist Underground (NSU)
  • Iulie 2016: un tânăr de 18 ani împușcă nouă persoane într-un mall din München înainte de a se sinucide. Autoritățile bavareze au clasificat ulterior atacul drept “motivat politic”, spunând că adolescentul are “opinii radicale de dreapta și rasiste”

BBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Atacatorul din Iulie 2016, Ali Sonboly, era imigrant iranian … și totusi extremist de dreapta german!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.