G4Media.ro

În Germania a fost fondat primul partid de stânga anti-migranţi

În Germania a fost fondat primul partid de stânga anti-migranţi

Pentru prima dată în istoria germană, o mişcare „anti-imigranţi” de stânga îşi face apariţia pe scena politică naţională, scrie cotidianul italian Il Giornale, preluat de Rador.  Foşti membri ai partidului post-comunist Die Linke au înfiinţat o mişcare axată pe politici susţinute până în prezent exclusiv de Alternative für Deutschland (AfD), mişcarea ‘populistă’ de dreapta care milita pentru alungarea migranţilor, apărarea graniţelor şi revocarea sancțiunilor Rusiei.

Noul partid se numeşte ‘Aufstehen’ (în picioare), iar scopul acestuia este cel de a readuce în perimetrul stângii milioane de alegători care au abandonat în ultimii ani frontul socialist, atraşi de propaganda de dreapta. Cu scopul de a fura voturi de la AfD, Aufstehen, în timp ce propăvăduieşte „autenticul partid de stânga”, foloseşte aceaşi retorică anti-imigranţi atât de dragă exponenţilor „suveranişti”. La alegerile federale din septembrie 2017, chiar „populiştii” de la AfD, care criticau cu asprime politica lansate de cancelarul Merkel au reuşit să priveze Spd, Die Linke şi Verzii de peste 2 de milioane de voturi.

Prezentând presei noua formaţiune politică, Sahra Wagenknecht, fost militant al Die Linke a declarat: „Noi, membrii Aufstehen, ne opunem deschiderii frontierelor decisă în ultima vreme de Angela Merkel. Fluxul necontrolat de migranţi va prăbuşi nivelul general al salariilor şi-i va penaliza, prin urmare, pe lucrătorii germani. Având posibilitatea de a beneficia de forţă de muncă ieftină, reprezentată de refugiaţi, industriile vor fi mai puţin stimulate să angajeze cetăţeni germani. A combate migraţia înseamnă a proteja viitorul poporului nostru care se confruntă acum cu o criză de muncă dramatică”.

Mişcarea nou-născută pare să împărtăşească exemplul AfD şi în ceea ce priveşte politica externă. În ceea ce privește relațiile dintre Germania și Rusia, Wagenknecht a anuţat : „Odată ajunşi la guvern, vom pune capăt sancţiunilor pe care UE le-a impus Rusiei, sancţiuni care nu au făcut nimic altceva decât să provoace daune economiei germane şi securităţii internaţionale. Rusia este un aliat strategic al Occidentului în lupta împotriva terorismului şi în căutarea de soluţii pentru principalele crize globale”. Wagenknecht a etichetat ca fiind „ruşinoasă” ipoteza britanică a implicării Moscovei în otrăvirea lui Sergei Skipal.

Alte priorităţi ale Aufstehen coincid cu subiecte propagandate în mod tradiţional de extrema-stângă: ieşirea din UE, retragerea din NATO, şi o mai mare intervenţie a statului în economie. Wagenknecht, soția lui Oskar Lafontaine, ministru de finanţe în perioada guvernului Schröder şi unul dintre fondatorii partidului Die Linke, a acuzat în mod repetat conducerea Spd de faptul că a „tradat” clasele slabe şi a contribuit la „dezmembrarea statului social”.

Traducerea Rador: Cătălina Păunel
Foto: Sahra Wagenknecht, șefa Aufstehen (Sursa: Pagina personală de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Inca o trompeta kaghebista iese la lumina, cica partid. Dar de ce nu critica sursa migratiei, adica razboiul din Siria, cu autori cunoscuti criminali si cleptocrati. Si DDR-istii erau refugiati, nu de razboi dar tot refugiati erau si ungurii care fugeau in perioada comunista erau tot refugiati. Trump si toti prietenii lui Trump o critica pe Merkel, niciunul pe Putin, oare de ce?

    • Deci Obama invrsteste masiv in rebelii sirieni, care mai tarziu dispar si sunt inlocuiti de nenumarate factiuni jihadiste, iar Putin e de vina ca nu si-a lasat dictatorul preferat sa pice de pe tabla de sah!?

      Realitatea e foarte simpla: pe europeni ii doare undeva de rusi, ca n-au granita cu ei sau traume.

    • Ceva e neclar: dacă Obama a investit „masiv”, cum de și-au făcut rușii de cap în Siria? Care sunt „europenii” pe care îi doare „undeva” de ruși pentru că n-au graniță cu ei? Pe cine doare și unde, de ruși, de fapt?

  2. Despre Obama: https://www.zerohedge.com/news/2015-11-29/obama-signs-defense-bill-authorizing-500-million-more-aid-moderate-syrian-rebels

    Sunt tot felul de partide extremiste care atrag din ce in ce mai multi oameni, de exemplu Fidesz-ul lui Orban, care sustin retorica impotriva sanctiunilor la care Rusia este supusa de UE. Germania se joaca cu Nord Stream, Anglia e cu Brexit, etc.

    Probabil singurii europeni pe care chiar nu-i doare undeva de rusi sunt polonezii, lintuanienii, letonii si estonienii, care au fost sub ocupatie tarista sau sovietica. Prin Romania parca partidul comunist e la putere, votat de unii pe care probabil ii doare undeva de Rusia.

  3. nimic mai transparent, pot sa si puna direct steagul Rusiei pe sigla. Sotia fostului ministru din cabinetul Schroeder – manager la Gazprom care-si sarbatoreste ziua de nastere cu Putin. Nemtii se cred smecheri ca joaca la doua capete. S-ar putea ca la un moment dat sa ii joace Putin din robinet de or sa se suie iar in tancuri sa mearga sa si ia singuri resursele direct de la sursa 🙂
    Cred ca Obama a ezitat in Siria pentru ca nu avea un partener viabil de dialog acolo. Dupa ce a vazut cat de rau a iesit in nordul Africii si-a dat seama ca e loss-loss, cu sau fara Assad. Iar Trump a continuat pe linia neimplicarii. In plus Obama a avut un Congres ostil care l-a sabotat cat a putut in toate eforturile lui. Nu e de mirare ca pe plan extern America a iesit slabita si mai putin relevanta datorita ezitarilor. Fapt care le a permis Rusilor sa se intinda in siria, Crimeea si chinezilor sa si extinda teritoriul cu insule artificiale.