G4Media.ro

În favoarea „Dexit” și împotriva livrărilor de arme către Ucraina – propunerile…

Sursa foto: Wikimedia Commons – Flickr / Die Linke

În favoarea „Dexit” și împotriva livrărilor de arme către Ucraina – propunerile AfD pentru UE

Alternativă pentru Germania (AfD) s-a născut în 2013 ca un partid eurosceptic, a intrat în Bundestag în 2017 și de atunci s-a radicalizat atât de mult încât s-a izolat de restul familiei radicale europene. După ce a obținut locul doi la alegerile europene, cu aproape 16% din voturi, aspiră să ajungă pe primul loc la alegerile regionale din estul Germaniei din luna septembrie. Ea este exclusă ca aliată în spectrul parlamentar german, dar există semne de apropiere din partea noii stângi populiste conduse de Sahra Wagenknecht, potrivit Rador Radio România.

Relaţia cu UE şi cu NATO

AfD s-a angajat să promoveze un referendum pentru „Dexit”, echivalentul Brexitului britanic care a dus la părăsirea blocului comunitar de către Regatul Unit. Această poziţie l-a costat critici în cascadă din sfera economică şi avertismente împotriva votării „extremiştilor”, din cauza ravagiilor pe care le-ar produce în industria şi piaţa muncii din Germania. În ce privește NATO, AfD pledează pentru o „reformă” în conformitate cu „suveranitatea națională” germană recuperată odată cu reunificarea țării.

Războiul din Ucraina

Partidul prezidat de Alice Weidel și Tino Chrupalla și-a clarificat poziția pro-rusă, boicotând un discurs al președintelui Volodimir Zelenski în fața Bundestagului (parlamentului). Conducerea sa „recomandase” absenţa din cameră, iar deputații săi, cu excepția a trei, i-au urmat instrucțiunile. El deghizează această poziție ca o „respingere” a livrărilor de arme. A fost sancționat pentru donații neregulate aparent venite de la Moscova, participă la misiuni de „observare a alegerilor” nesusținute la nivel internațional și la canalele de dezinformare ale Kremlinului.

Conflictul din Orientul Mijlociu

Agresiv în aproape orice, AfD acționează cu mare grijă când vine vorba de Israel. Evită să faceți proclamații care ar putea fi etichetate drept antisemite, ceea ce este ușor într-o țară precum Germania, unde clasa politică apără solidaritatea aproape necondiționată față de Israel din „responsabilitate istorică”. La această poziție se adaugă faptul că un partid precum AfD, care respinge tot ce poate fi identificat drept „musulman” sau imigrația din țările aflate în război, nu este de partea palestinienilor și cere tăierea ajutorului pentru Gaza.

Imigraţie

AfD, formațiune politică de extremă dreaptă solicită o „protecție efectivă a frontierelor externe” și vede imigrația musulmană ca fiind problematică pentru că, spune ea, normele Coranului „nu pot fi conciliate” cu valorile europene. AfD denunță faptul că politica comunitară a dus la o „invazie necontrolată a imigranților” și consideră că responsabilitatea pentru azil ar trebui să revină suveranităţii naționale. Respinge primirea refugiaților din regiunile „în criză” și solicită abolirea tuturor opțiunilor umanitare pentru a evita deportarea solicitanților de azil respinși.

Schimbări climatice

AfD consideră politica pentru pentru climă a guvernului o „perversiune a Verzilor”, partenerii de coaliție ai lui Olaf Scholz, pe care îi descrie drept un „partid al interdicțiilor”, înclinat să „îi pedepsească cei săraci”, forțându-i la schimbări costisitoare în încălzirea sau izolarea locuinţelor lor, pe lângă faptul că încearcă să împiedice totul de la „a zbura la Mallorca” până la „mâncatul de carne”. AfD neagă schimbările climatice ca o consecință a activității umane și respinge argumentele științifice pe care se bazează lupta împotriva încălzirii globale.

Drepturile femeilor

Grupul lui Weidel și Chrupalla este un apărător al drepturilor femeilor, ceea ce se leagă de denunțarea „culturilor represive” ale lumii arabe. A lansat campanii sexiste care pariază pe „folosirea bikinilor în loc de burqa”. Acordă prioritate unei distribuții tradiționale a rolurilor în familie, astfel încât femeia, după ce a avut copii, trebuie să aibă grijă de casa ei. Respinge avortul, pentru că este de părere că cuplurile germane ar trebui să aibă mai mulți copii pentru a compensa „sosirea masivă a imigrației”. Respinge şi o implicare profesională masivă a femeilor.

Drepturile comunităţii LGTBI

Faptul că AfD o are drept lider pe Alice Weidel, care își trăiește deschis homosexualitatea și are o relație cu o femeie de origine asiatică, nu scutește partidul de homofobie și nici de rasism. AfD apără familia tradițională, ai cărei părinți sunt bărbatul și femeia, și respinge căsătoria între persoane de același sex, a cărei desființare a cerut-o în Parlament. La mitingurile lor, rivalii politici proeminenţi sunt adesea acuzați de practicarea sexului anal și alte argumente homofobe.

Sursa: EL PERIODICO / Rador Radio România 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Si de ce este o poza cu Sahra Wagenknecht care nu este de la AfD ci de la concurenta?

    • Atat s-a putut

    • Oricum alternativa la mainstream pare de viitor : anti-NATO, anti-SUA, Anti-Ucraina, Anti-UE, pro-LGBT, pro-Familie, pro-Rusia, pro-Israel ( ca deh, nu da bine sa fii antisemit). Mult, mult caracter la acest partid.

  2. Extrema dreaptă cu lider declarat homosexual. Ce e asta?! O extremă dreaptă veritabilă nu poate fi decât ultra-creștină și, ultra-capitalistă, ultra-conservatoare dacă vorbim într-adevăr de dreapta. Azi, dreapta nu există, cam pe niciunde. Și ca să nu picați în confuzie și mai mult, nici Hitler n-a fost extremă dreaptă, nici Putin nu e extremă dreaptă, nu prea există extremă dreaptă. Există doar extremă stângă eventual și un mix de băieți supuși șantajului și ideilor de tot felul în partea cealaltă.

    • Ce visezi cu Putin extrema dreapta? Ala e extrema stalinista, mai stalinist decât Stalin. Azi în Rusia nu exista nimic privat în mod real.