G4Media.ro

Imunologul Anthony Fauci vorbește despre relația cu Donald Trump şi avertizează asupra…

Imunologul Anthony Fauci vorbește despre relația cu Donald Trump şi avertizează asupra unei relaxări pripite a măsurilor de izolare în SUA

Imunologul Anthony Fauci, figura centrală în celula de criză a coronavirusului de la Casa Albă, a avertizat despre consecințele „foarte grave” ale unei redemarări economice prea rapide, încurajate totuși de Donald Trump.

Consilierul lui Donald Trump cu privire la criza Covid-19 a avertizat, de asemenea, că numărul morților din Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemie, este „probabil mai mare” decât cele peste 80.000 de decese oficiale, în special ținând cont de cazurile persoanelor care au murit acasă.

Foarte așteptată, audierea sa, prin videoconferință, în Senatul Statelor Unite, a contrastat cu discursul de la Casa Albă, care de câteva zile și-a concentrat mesajul optimist pe nevoia de a relansa economia țării, devastată de criza coronavirusului.

„Capacitatea noastră de testare este de departe cea mai bună din lume”, a susţinut din nou președintele Trump, marți dimineață, pe Twitter. „Cifrele scad în majoritatea părților țării noastre, care dorește să se redeschidă și să repornească. Asta este pe cale să se întâmple, în siguranță!”

Întrebat despre discursul său în discrepanță cu cel al președintelui republican, Anthony Fauci a respins orice „confruntare”.

„Îi dau sfaturi, el le ascultă și le respectă și primește informații de la diverse persoane. În ultimele luni, nu a existat nicio relație conflictuală între noi”, le-a declarat el senatorilor.

Un imunolog recunoscut la nivel mondial, care s-a distins în lupta împotriva multor virusuri, de la SIDA la Ebola, Anthony Fauci a devenit o figură liniștitoare în timpul crizei pentru mulți americani. Dar, de asemenea, el a fost criticat de republicanii indignați că îl contrazice pe Donald Trump.

Și în cursul audierii din Senat, senatorul libertarian Rand Paul a părut să-l facă pe Anthony Fauci să iasă din flegmatismul său obișnuit, spunându-i că nu este singura „referință” cu privire la momentul care ar fi sigur pentru repornirea economiei.

„Nu m-am prezentat niciodată ca unica referință și singura voce cu privire la acest aspect. Sunt un om de știință, un funcționar în domeniul sănătății publice și mă bazez pe cele mai bune indicații științifice”, a răspuns el.

„Consecințele ar putea fi foarte grave” dacă un stat, oraș sau regiune va decide să își redeschidă economia înainte de îndeplinirea condițiilor necesare, inclusiv o scădere a epidemiei detectate timp de 14 zile, a subliniat dr. Fauci.

„Mergem în direcția corectă, dar direcția corectă nu înseamnă absolut că avem un control total asupra acestei epidemii”, a insistat el.

„Dacă nu implementăm răspunsul adecvat, când va veni toamna, deoarece nu există niciun dubiu că vor exista infecții în populație, atunci riscăm să vedem o recidivă a epidemiei”, a avertizat el. Și asta ar putea „chiar să ne trimită înapoi pe drumul recuperării economice”.

Consilierul de sănătate al lui Donald Trump a emis o avertizare și mai întunecată cu o seară înainte, declarând pentru „New York Times” că Statele Unite vor risca să se confrunte cu „morţi şi suferințe inutile” dacă vor ridica restricțiile „prematur” .

De asemenea, Anthony Fauci a spus că el este „prudent optimist” în ceea ce privește perspectiva unui vaccin, opt astfel de posibile vaccinuri fiind supuse în prezent unor studii clinice.

La 79 de ani, el s-a plasat ca măsură de precauție într-un tip de „carantină modificată” din cauza unei posibile expuneri la noul coronavirus, care a lovit în urmă cu câteva zile la Casa Albă, unde doi angajați au fost testaţi pozitiv.

Dar el a precizat, marți, că îşi continuă activitatea şi a mers luni la Casa Albă.

La fel ca acest medic, şi alți doi membri proeminenți ai celulei de criză a Casei Albe, care au depus mărturie în cadrul audierii de marţi, au fost pentru o precauție în auto-izolare: Robert Redfield, directorul Centrului de prevenție și lută împotriva bolilor (CDC), Stephen Hahn, șeful Agenției Medicamentelor (FDA).

Și un al patrulea martor, ministrul adjunct al Sănătății, Brett Giroir, a depus mărturie prin videoconferință.

Însă unii dintre senatori au participat la audieri în persoană, majoritatea fiind mascați când au sosit, respectând distanțele de siguranță într-o sală care era de obicei plină, dar era aproape goală marți.

O organizare fără precedent care oferă măsura pandemiei care s-a înverşunat în special împotriva Statelor Unite, cu peste 80.000 de decese și 1,3 milioane de cazuri declarate oficial.

Sursa: La Libre Belgique / Traducerea: Rodezia Costea (Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. experti? noi nu vrem experti, noi suntem cei 36% din americani care-l asculta pe trump, nu pe fauci, fiindca nu mai vrem sa traim

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.