G4Media.ro

Împrumutul misterios primit de senatorul PSD Șerban Nicolae pentru a-și plăti o…

Senatorul Catalin Voicu (S), urcat in masina fostului senator PSD, Serban Nicolae (D), paraseste impreuna cu sotia Penitenciarul Rahova din Bucuresti, luni, 18 iulie 2011, in urma deciziei Completului de cinci judecatori al instantei supreme, el sustinandu-si nevinovatia la iesirea din arest. Acesta este in arest preventiv din 30 martie 2010, el fiind judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Împrumutul misterios primit de senatorul PSD Șerban Nicolae pentru a-și plăti o datorie de 120.000 de lei către Regia Protocolului și Patrimoniului de Stat, după ce a stat ilegal într-un imobil

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, unul dintre susținătorii relaxării legislației penale din Parlament, a primit sub formă de împrumut 120.000 de lei de la o persoană misterioasă, după cum rezultă din declarațiile de avere ale senatorului PSD din 2017 și 2018. Cu acești bani, Nicolae a plătit daunele către Regia Protocolului și Patrimoniului de Stat (RA-APPS), stabilite printr-o decizie definitivă în instanță. Șerban Nicolae a refuzat să comunice numele persoanei care l-a împrumutat, declarând pentru G4Media.ro că ”nu deține o funcție publică de cel puțin cinci ani” și că ”nu este relevant în vreun fel”.

 • Șerban Nicolae: ”Persoana care m-a împrumutat nu deține o funcție publică de cel puțin cinci ani (nu știu dacă a deținut vreodată) și nu ii pot spune public numele. Nici nu cred că este relevant în vreun fel. Am plătit suma stabilită de instanță, rezultată dintr-o chirie de patru mii de euro lunar, pentru un apartament de trei camere la etajul patru al unui bloc cu opt etaje. Sper că e lămuritor răspunsul și aș aprecia dacă mi-ați comunica ce anume a determinat acum un asemenea interes, în condițiile în care niciuna din informații nu e de actualitate.”

Datoria lui Șerban Nicolae către RA-APPS a apărut ca urmare a faptului că senatorul PSD a refuzat din luna mai 2008 să elibereze o locuință de protocol, deși nu mai avea dreptul s-o mai ocupe. Regia a considerat că senatorul a stat ilegal în locuința de pe strada Mihai Eminescu din Capitală între 2008 și 2010.

Nicolae a predat apartamentul situat în str. Mihai Eminescu la data de 31 ianuarie 2014, conform procesului-verbal încheiat la aceea dată, după cum ne-au precizat reprezentanții RA-APPS. Altfel spus, la cinci ani de la începerea procesului cu regia de stat.

Prin decizia civilă nr. 1173/10.03.2016 a Tribunalul București, Secția a IV-a Civilă s-a dispus: ”obligă pârâtul (n.r. – Șerban Nicolae) să plătească reclamantei (n.r – RA-APPS) suma de 25.380, 31 Euro, în echivalent în lei la data plății, reprezentând contravaloarea folosinței fără titlu a imobilului pentru perioada mai 2008 – 9 noiembrie 2008, precum și să plătească reclamantei suma de 522, 56 lei, reprezentând dobânda legală aferentă sumei anterior menționate, pentru perioada 24.10.2008 – 09.11.2008. menține celelalte dispoziții ale sentinței civile apelate. Definitivă. Pronunțată în ședința publică astăzi, 10.03.2016.”

Decizia a fost pronunțată în dosarul 6665/300/2009, deschis în urmă cu aproape un deceniu la Judecătoria Sector 2.

Astfel, Șerban Nicolae a fost obligat să achite instituției de stat o sumă echivalentă în lei pentru datoria de 25.380 de euro, adică 115.479 de lei, la care se adaugă o dobândă de 522 de lei. Rezulta un total de 120.000 de lei pe care Șerban Nicolae trebuia s-o achite la RA-APPS.

Din datele puse la dispoziție de RA-APPS, reiese că Șerban Nicolae și-a plătit datoria.

„Șerban Nicolae a achitat, în data de 07.06.2017, debitul la care a fost obligat prin Hotărârea nr. 1173/10.03.2016, devenită definitivă și irevocabilă prin decizia civilă nr. 205/05.04.2017″, a fost răspunsul primit de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat (RA-APPS).

Conform declarației de avere depuse de Șerban Nicolae la Senat în iunie 2017, acesta raportează că a primit un împrumut de la o persoană fizică de tocmai 120.000 de lei, exact suma pe care trebuia s-o plătească la RA-APPS. În documentul amintit, senatorul PSD a refuzat să treacă numele persoanei care l-a împrumutat.

Mai mult, acest împrumut realizat de Șerban Nicolae de la o persoană rămasă necunoscută nu este înregistrat legal nici la Arhiva Garanțiilor Mobiliare. Însă acolo, este trecut un alt împrumut realizat de Șerban Nicolae în toamna lui 2017, de 80.000 de lei realizat la o bancă.

Un fost reprezentant al Agenției Naționale de Integritate ne-a transmis că politicienii și persoanele cu funcții în administrație ar trebui să treacă numele persoanelor fizice sau juridice de la primesc ca împrumut sau pe care le împrumută. „Se mizează pe pasivitatea agenției din acest moment. Dacă un politician ar fi informat automat că întreaga avere îi este verificată pentru că nu a dezvăluit sursa unui împrumut, atunci toți ar fi interesați să treacă datele corect”, ne-a mai spus acesta.

Consilier al lui Ion Iliescu între 2001 și 2004, Nicolae a primit un apartament din partea RA-APPS pe motiv că lucra pentru Administrația Prezidențiala. După ce a pierdut postul și nu a mai fost ales in Parlament, Nicolae nu a eliberat locuința, deși nu mai avea dreptul legal să stea acolo.

În 2010 a fost dat în judecată de regie, deoarece a refuzat să plătească chiria, majorată de RA-APPS la aproape 4.000 de euro. Șerban Nicolae a refuzat să părăsească apartamentul, deși, potrivit ultimei declarațiilor de avere din perioada respectivă, avea o casa de 381 de metri pătrați în Voluntari, Ilfov.

Sursa Foto: Mediafax/ Autor: Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. Deci marele ”jurist” Șerban Nicolae, ”senator”, nu numai că a stat fără drept într-un imobil și n-a roșit, dar s-a mai și judecat cu Regia în loc să-și recunoască vina și să-i plătească cinstit ! A plătit obligat de instanță ! Un asemenea individ este senator și pretinde respect din partea românilor ?

  • Da, bă Vasile, când îți cere statu’ 4000 de euroi chirie la un apartament de 3 camere, la etajul 4, te poți gândi că e ceva necurat și poți face o contestație.

  • @pacala pretul pietei flacau. statul nu poate vinde mai ieftin ca atunci intra la banuieli.

  • @pacala, l-a obligat statul să stea acolo, daca nu îi convenea??de ce nu s-a mutat?? cum poți sta undeva fara sa plătești, chiar daca nu îți convine prețul?
   Trebuia să se mute în Ferentari, la preț multtt mai mic…dar, ce sa faci, când vrei sa stai in buricul târgului…câți metri pătrați o fi avut „amaratul” ăla de apartament? O fi fost în bloc păzit de SPPisti?..

  • Romanii sunt majoritatea exact ca Serban Nicolae, niste porci.

  • @păcălă, cu k—l în smoală. Băi postac psd-ist ți cu șobolan nicolae? De șobolani ca ăsta e plină tara.Iar de postaci ca tine la fel.

  • @Pacala

   Nu-i plange tu de mila lui manivela Serban ,troll de kkt ce esti.
   Esti morjan sau asistaul sub acoperire ?
   Te plateste Codrin cap de plua mai mult daca postezi de pe mai multe pseudonime ?

  • @fecala: chiar daca ti-ai schimbat userul, nu vad deosebirea dintre tine si muian/asistat!

 2. A luat banii cu imprumut ori de la Voiculescu, ori de la Nastase. Mai degraba de la primul.

 3. Marele jurist Serban se pare ca se pricepea mai bine la soferit.
  Consilier a lui Iliescu…acum im explic comportamentul lui de rahat.

 4. La ce v-ati fi asteptat de la Voma Nicolae?!

 5. In primul rand, ia banii in 2017, cand deja draknea era la putere, in consecinta cred ca de aici provin banii, ca de-aia serveste niciolaie psd si draknea asa de vocal si viguros.
  In al doilea rand, i s-a cerut sa achite chirie pt un apartament in care a stat 2 ani, intre 2008-2010, insa el a eliberat apartamentul abia in 31 ianuarie 2014, pai intre 2010-2014 nu plateste in continuare chirie, din moment ce apartamentul era tot in folosinta lui?
  In esenta, cumatrul voia sa faca uitat apartamentul, il tinea ca poate, poate apare vreo portita ceva, ca sa si-l traga in proprietate, sau sa-l ia la vreo 100-200 de euro, or vreo suma modica de genul. Eee, nu i-a iesit planul, si pana la urma a trebuit sa plateasca o suma maricica, pe care n-o avea. Ca prin minune, apare zanul bun si-l salveaza cu imprumut. Prestatia i-o stim, in consecinta cum dadea daca trecea numele lui draknea ca l-a imprumutat? Asa e santajat scarbosul asta, si-asa se tine mafia psd-draknea-alde la putere, fir-ar neamul lor al dreaq!

 6. ar trebui ca in dreptul definitiilor pentru cuvintele porc si lichea, sa stea cite o poza cu serban-porcan-nicolae.

 7. Cum e posibil asa ceva? Sa scrii in declaratia de avere ca ai luat tu, om politic si parlamentar, membru in diverse comisii, imprumuturi de la un „necunoscut”?

  Ce face ANI? Poate ca e vorba de un conflict grav de interese. Sau de spalare de bani, cel mai probabil.

  „Oamenii nostri politici” au bani negri si nu ii pot justifica. Au de platit ceva, brusc, apare un „prieten necunscut”. In fapt, baga mana in pusculita cu bani negri.

  Dar tot noi suntem de vina ca astfel de indivizi ajung parlamentari, nu altcineva.