G4Media.ro

Impozit redus cu 25% pe clădirile nerezidenţiale şi taxele pentru terase diminuate…

Impozit redus cu 25% pe clădirile nerezidenţiale şi taxele pentru terase diminuate la jumătate, în municipiul Brașov

Persoanele fizice sau juridice care deţin în municipiul Braşov clădiri nerezidenţiale vor beneficia, pentru anul în curs, de o reducere de 25% a impozitului pe acestea, în timp ce taxele pentru ocuparea domeniului public cu terase şi cea pentru acordul primarului în cazul acestor entităţi din domeniul HORECA a fost diminuată cu 50%, a decis, miercuri, Consiliul Local Braşov, într-o şedinţă de îndată, relatează Agerpres.

Decizia a fost luată, practic, în unanimitate, atât reprezentanţii majorităţii USR PLUS – PNL, cât şi cei ai PSD votând „pentru”, doar doi consilieri neparticipând la vot din cauza existenţei unui conflict de interese, aceştia activând în domeniul HoReCa.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în forma propusă de primarul USR Allen Coliban, după ce încercarea consilierilor PSD de a reduce cu 50% impozitul pe clădirile nerezidenţiale şi la 0 cele două taxe, prin formularea unor amendamente în acest sens, a eşuat, acestea fiind respinse de consilierii majorităţii USR PLUS-PNL.

După vot, primarul Allen Coliban a subliniat că, prin această decizie, Braşovul este „printre oraşele care au acordat un sprijin real” operatorilor economici, spre deosebire de alte mari oraşe, cum ar fi Clujul sau Sibiu, unde facilitatea acordată deţinătorilor de clădiri nerezidenţiale, prevăzută de OUG 181/2020, este mai redusă.

În contextul dezbaterilor, edilul a menţionat că această Hotărâre a CL Braşov va avea peste 1.800 de beneficiari, dintre care aproximativ 90% au achitat deja, pe anul 2020, acest impozit, astfel că li se vor returna sumele.

Tot în şedinţa de îndată de miercuri, consilierii braşoveni au aprobat, de asemenea în unanimitate, un proiect de hotărâre prin care se pronunţă împotriva oportunităţii amenajării drumului forestier Goriţa şi prin care primarul Allen Coliban este mandatat să renegocieze cu AFIR contractul prin care aceasta oferea finanţarea necesară realizării mai multor astfel de drumuri în zona pădurilor municipiului Braşov.

Edilul a precizat, în cadrul dezbaterilor, că acest proiect a fost reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei de îndată de miercuri ca fiind urgent deoarece contractul cu AFIR expiră în 15 decembrie, iar proxima şedinţă a forului local este programată pe 22 decembrie, astfel că există riscul să se piardă finanţarea, iar municipalitatea ar putea fi nevoită să realizeze aceste drumuri pe bani proprii.

Proiectul de hotărâre a mai fost dezbătut în şedinţa de vineri a CL Braşov, însă renegocierea contractului cu AFIR a fost respinsă, consilierii PNL şi PSD abținându-se după ce au argumentat că nu au avut timp să studieze documentaţia aferentă acestuia.

Proiectul de amenajare a drumului forestier Goriţa a fost suspendat de fosta administraţie PNL, condusă de George Scripcaru, după ce contestarii acestuia, ONG-uri sprijinite inclusiv de actualul primar Coliban, au strâns 15.000 de semnături împotriva realizării lui şi, ulterior, au obţinut o hotărâre favorabilă în instanţă.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Bravo Allen Coliban!

 2. Nuie Micusor Dan!

 3. Una buna alta …golaneala!
  In general cladirile nerezidentiale sunt inchiriate si cei care au cladirile au incasat chiria!
  Mai mult … au incasat chiria de la HORECA!
  De ce sa le scazi impozitul atat timp cat ei au luat sau reesalonat chiriile?
  Ca a scazut la zero chiria ocuparii domeniului public de HORECA… BRAVO!
  Eu vad ca si baietii astia s-au contaminat de la PSD-PNL!
  Cu stanga fac ceva bun cu dreapta fura!
  Gata cu ,,dreptatea”?
  atat a durat?
  3 luni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.