G4Media.ro

Importurile de gaze au scăzut cu 17,3% în primele 7 luni din…

Foto: Pexels/ Loïc Manegarium

Importurile de gaze au scăzut cu 17,3% în primele 7 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,9%

România a importat în primele şapte luni ale acestui an o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,301 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 17,3% mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) citate de Agerpres.

Producţia internă de gaze naturale a fost, în perioada menţionată, de peste 4,067 milioane tep, cu 4,9% (209.200 tep) sub cea din primele şapte luni din 2021.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză estimează pentru 2022 o producţie de gaze de 7,45 milioane tep şi importuri de 2,33 milioane tep, în creştere cu 1,9%, respectiv în scădere cu 19,6%, de la an la an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce a scăzut producția in perioada asta de lipsa de gaze si creșteri astronomice de preturi?
    Normal ar fi trebuit sa crească, ca producătorii sa profite de preturile uriașe.

  2. La cerere crescută,cu cât e mai multă marfă pe piață,marfa e mai ieftină!când e puțină e scumpă!și mai ales când e anulată concurența pe piață!

    • Asta-i raspunsul corect! Plus, cine castiga? Cine trebe dintre „baitetii dastepti” si „cel mai mare baiat dastept” pre numele lui statul roman (ce mai taxe… TVA-uri, accize…alea alea…sa tot traiasca statu’ pe spinarea consumatorului final). Ce mai, cea mai „libera” piata energetica, in Romania o gasesti, si statul cel mai grijuliu cu natia platitoare de taxe si impozite tot aici il gasesti!