G4Media.ro

Impactul închiderii școlilor asupra sănătății mintale a elevilor: copiii au fost afectați…

Impactul închiderii școlilor asupra sănătății mintale a elevilor: copiii au fost afectați de izolare, anxietate cu multiple cauze, depresie, abuzuri, tulburări de comportament – studiu Reuters

Închiderea prelungită a școlilor din cauza pandemiei Covid-19 a contribuit la o degradare accentuată a sănătății mintale a multor elevi, dar și a multor cadre didactice, potrivit unui studiu extins efectuat în SUA de Reuters și publicat la sfârșitul săptămânii trecute. Efectele sunt atât pe termen scurt, cât și pe termen lung și afectează segmente mari din populația școlară, mai ales că, prin lipsa participării la viața școlară normală, dispare și capacitatea mediului școlar de a identifica rapid problemele sociale, psihologice sau de viață familială, arată studiul.

  • Reuters a realizat cercetarea pe un eșantion de 74 de districte școlare reprezentative pentru întreaga Americă. Studiul a urmărit să evalueze impactul pe care l-a avut închiderea totală sau parțială a școlilor asupra sănătății mintale a elevilor.

74% din totalul districtelor participante au confirmat existența mai multor indicatori ai presiunilor crescânde asupra sănătății mintale a minorilor, iar peste 50% au raportat o creștere a acțiunilor de consiliere și de semnalare a unor probleme în rândul propriilor elevi. 90% dintre toate districtele școlare au confirmat un grad crescând de absenteism și de lipsă de implicare în procesul educațional.

În privința profesorilor, 57% dintre districte au raportat o creștere a acțiunilor de consiliere și sprijin pentru personalul unităților de învățământ.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eh hai.

    Macar sunt sanstosi. Sau sa mergem pe variabta cealalta. Bunicii lor sunt sanatosi, nu?

  2. Am spus ca asta se va intampla inca de acum 1 an de cand a inceput nebunia cu tinutul copiilor izolati in casa. Dar mi-au sarit toti comentatorii in cap, ca lasa ca sunt mici si trec usor peste asta, cateva luni doar, asa ii salvam pe bunici de la moarte etc.
    Hm, se pare ca ajungeti sa vedeti ca am avut dreptate… Astept o bere 🙂

  3. Altfel cum scoate statul credincioși lucovid? CUM?
    Vor începe să gândească, să-și pună întrebări, să caute soluții. NU, NU-I BINE, NU DE AȘA CEVA ARE NEVOIE STATUL. Statul are nevoie de votanți bătuți în cap și cotizanți zeloși.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.