G4Media.ro

Impactul corupției asupra României, calculat de Grupul Verzilor din Parlamentul European: pierderi…

Impactul corupției asupra României, calculat de Grupul Verzilor din Parlamentul European: pierderi anuale de 38,6 miliarde euro, de nouă ori mai mult decât bugetul Educației

Un raport al Grupului Verzilor din parlamentul European a calculat că impactul anual al corupției în întreaga Uniune Europeană este de 904 miliarde de euro, iar în România este de 38,6 miliarde. Rezultatele se bazează pe datele unei cercetări din 2016 realizate de organizația americană Rand.

Verzii – unul dintre puținele grupuri din PE care urmăresc constant fenomenul corupției în UE – au calculat că pierderea anuală produsă în România de fenomenul corupției e de nouă ori mai mare decât bugetul de stat alocat Educației sau mai mult decât dublu față de bugetul acordat pensiilor.

Cu acești bani ar putea fi cumpărate 24 de miliarde de sticle de bere sau 15 miliarde de sticle de vin roșu pe an, mai arată raportul citat.

Pierderea cauzată de corupție s-ar putea traduce prin suma de 1.954 de euro pierdută anual de fiecare cetățean român.

Corupția este o prioritate pentru cetățenii români, mai arată raportul, arătând că 68% dintre respondenții unui sondaj spun că sunt afectați în viața de zi cu zi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. linkul nu e bun

 2. nu merge linkul din articol. duce catre imagine

 3. Trebuie sa dam statul in judecata pentru a ne recupera fiecare cetatean cate 23.488 Euro pentru cei 12 ani de cand suntem in UE. Pentru perioada 1990 – 2006 il iertam, il amnistiem.

 4. De aceea trebuie sa reincepem lupta anticoruptie.

  Dar explicati-le asta cretinilor care nu voteaza, sau voteaza PSD.

  • S-o incepem noi, pentru ca in nadejdea DNA…….

 5. Pentru cine nu intelegea de ce actualilor li s-au inclestat falcile ( ca la pitbul cand ataca de nu mai da drumul victimei) pe putere, si fac pe dracu’n patru sa ingenuncheze justitia, iaca d’aia!!

 6. Ati ratat ocazia sa puneti un link catre edupedu. Ce naiba, mah, si era vorba de educatie!…

 7. Și asta cred că sunt doar bani europeni…nu au fost puși la socoteală cei devalizați din companiile de stat, banii împrumutați de la alte organisme și bănci internaționale, banii luați din impozitele și taxele noastre, etc, etc…