G4Media.ro

Imagini cu orașul Oleșki, acoperit de ape, după prăbușirea barajului de pe…

Captura Twitter

Imagini cu orașul Oleșki, acoperit de ape, după prăbușirea barajului de pe Nipru

Jurnaliștii și oficialii ucraineni distribuie pe rețelele de socializare un videoclip care arată efectele inundațiilor masive provocate de distrugerea barajului Kahovka, în Hersonul ocupat de Rusia.

Potrivit oficialilor ucraineni, imaginile sunt filmate în orașul Oleșki, ocupat de Rusia, în regiunea Herson, la o zi după ce barajul Kahovka, aflat sub controlul forțelor ruse, a fost distrus.

 

 

 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat anterior că explozia de la centrala hidroelectrică Kahovka este „o altă consecință devastatoare a invaziei rusești în Ucraina”, lansată la sfârșitul lunii februarie 2022. „Atacurile asupra civililor și a infrastructurii civile esențiale trebuie să înceteze”, a declarat el.

În cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate, marți după-amiază, secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a descris un dezastru a cărui „amploare nu poate fi evaluată pe deplin decât în zilele următoare”, dar ale cărui consecințe vor fi „grave și de anvergură” de ambele părți ale liniei frontului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...