G4Media.ro

Ilie Bolojan anunță că terminalul Cargo de lângă Aeroportul din Oradea devine…

Sursa foto: Facebook/ Oradea

Ilie Bolojan anunță că terminalul Cargo de lângă Aeroportul din Oradea devine funcțional de luna viitoare / Un prim chiriaș este compania Cargus / Bihorul și-a înființat și o companie aeriană locală

Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, anunță că halele terminalului Cargo de lângă Aeroportul din Oradea devin funcționale de luna viitoare.

„De la începutul verii au fost executate legătura cu pista aeroportului orădean, platforma de garare a aeronavelor, primele două hale și o parte din drumurile interioare. Se lucrează la fundații și la montarea stâlpilor de susținere la a treia hală. În cursul lunii noiembrie se va finaliza și conectarea terminalului la toate rețelele de utilități, terminalul urmând să devină operațional”, a transmis Ilie Bolojan.

De altfel, o primă suprafață din terminalul „CTPark” de 3.400 de mp a fost deja închiriată de compania Cargus

„Azi a început instalarea în a doua hală a primei companii care va activa în incinta terminalului, o companie de curierat. De luna viitoare vor contracta spații și își vor instala activitatea în noile hale și alte companii”, a anunșat Bolojan.

De anul viitor Oradea va dispune de un hub logistic nou.

„Această nouă facilitate va permite dezvoltarea transportului aerian de mărfuri de pe aeroportul din Oradea și va consolida județul nostru ca unul dintre cele mai importante hub-uri logistice din vestul României”, a mai transmis Bolojan. 

Potrivit presei locale „CTPark” Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și are o conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Printre altele, acesta beneficiază de o platformă de garare a avioanelor și de o cale de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului.

Trebuie reaminitit că anul trecut, Consiliul Județean Bihor, în asociere cu Primăria Oradea, au înființat o companie aeriană locală: SC AIR ORADEA SA.

„Ce urmărim prin această companie aeriană? Cu siguranță dezvoltarea transportului aerian în Oradea și în județul Bihor, atragerea investițiilor, atragerea turiștilor și, bineînțeles, crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea. Pentru înființarea acestei companii am efectuat un business plan care va fi prezentat în următoarea perioadă, în care va fi stabilit cum va funcționa compania”, informa anul trecut în septembrie Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

sursa foto: Facebook/Ilie Bolojan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. bine ca primaria Ordea are companie aviatica

  nu e doar ceva ce nu a vazut parisul

  nu mai exista primarie in lume sa aiba companie aeronautica

 2. Pentru cine nu stie compania Cargus a inchiriat acel spatiu pentru companiile din UE online care livreaza colete in Romania. Practic o investitie care va ajuta companii straine.

 3. @trebuie să reamintim:ba da,există în Danemarca asemenea primărie.Și merge bine afacerea.
  Dac ca orădeancă,eu zic că ne puteam lipsi.
  În fine,pe lângă șantierele care se tot succed în oraș,ce să mai zic,aștept să văd cum va fi și mai încolo…