G4Media.ro

Ilia Azar, jurnalist şi activist rus, a fost eliberat, duminică, după zece…

Ilia Azar, jurnalist şi activist rus, a fost eliberat, duminică, după zece zile petrecute în detenţie pentru un protest solitar la Moscova

Jurnalistul activist Ilia Azar a fost eliberat, duminică, după ce a stat zece zile în detenție pentru că a protestat. „Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere, dar cel mai important este să ne susţinem dreptul de a manifesta paşnic. Din nefericire, situaţia s-a înrăutăţit în ceea ce priveşte acest drept”, a notat Azar pe Facebook, conform news.ro

Ilia Azar, în vârstă de 35 de ani, este jurnalist al cotidianului de opoziţie Novaia Gazeta. El a fost  arestat în luna mai pentru că a manifestat singur pentru a-l susţine pe un fost poliţist, Vladimir Voronţov, cunoscut pentru activitatea în domeniul încălcării legii de către forţele de ordine şi arestat în luna mai.

Manifestaţiile solitare sunt o formă de protest curentă în Rusia, deoarece pentru acestea nu este nevoie de autorizaţie. În cazul lui Azar, poliția a considerat că a încălcat interdicţia de organizare de manifestaţii în perioada de izolare cauzată de pandemia de coronavirus.

Condamnarea lui Azar la 15 zile de închsoare, redusă la 10 zile, a dus la proteste ale colegilor şi susţinătorilor bărbatului, dintre manifestanţi câteva zeci fiind chiar reţinuţi. Condamnarea lui Ilia Azar a fost denunţată de Amnesty International şi de OSCE.

Sursa Foto: twitte/ilia azar

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ilia azar nu cumva e un evreu plătit de „opoziția” democrata din Rusia? Acum când un evreu sluga la opoziția „democrata” din Rusia incalca legile și regulile de combatere a pandemiei, nu va mai indignați? Rusia are deja 4000 de decese provocate de covid, iar Ilia al vostru evreu e un fel de Spartacus. Când în România se restrictionau drepturile pe motiv de covid nu v-ati obosit sa scrieți despre asra la modul critic. Din punctul meu de vedere, evreul vostru Ilia ar trebui sa înfunde cel puțin 5 ani la „delfinul negru”.

    • ce bine ca punctul tau de vedere e al unui neputincios care bate tastatura ca sa imprastie mai multa ura pe internet

    • inca mai exista gunoaie care urasc evreii? dovada ca mama prostilor e mereu gravida

  2. E jurnalist, desi e activist? Bun asa, echidistanta, deontologeala…

    • E un rus arestat că a protestat pașnic. Libertatea in Rusia e sa poți bea vodca și cam atât…