G4Media.ro

IGSU: 14 persoane au murit în incendii, în prima jumătate a lunii…

IGSU: 14 persoane au murit în incendii, în prima jumătate a lunii noiembrie / Principala cauză: mijloacele de încălzire cu defecţiuni și lăsate nesupravegheate

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, marţi seară, că 14 persoane au murit în incendii în prima parte a lunii noiembrie, fiind suficientă o clipă de neatenţie ca flăcările să distrugă întreaga locuinţă, transmite News.ro.

”Un eveniment tragic a avut loc aseară în judeţul Vrancea! Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa! Acesta nu este singurul caz din ultima perioadă, alte 11 persoane au decedat în incendii în prima jumătate a lunii noiembrie”, a transmis, marţi seară, IGSU.

Sursa citată a precizat că ”este suficient un moment de neatenţie ca un incendiu să cuprindă întreaga locuinţă”.

”Exploatarea sistemelor şi a mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, precum şi lăsarea acestora în funcţiune fără supraveghere, generează anual sute de incendii. În cele mai multe situaţii, cauzele care conduc la producerea incendiilor constau în sisteme de încălzire defecte, mijloace de încălzire improvizate sau nesupravegheate, coş de fum necurăţat, instalaţii electrice defecte sau echipamente electrice improvizate”, au mai transmis pompierii.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, luni seară, la o gospodărie din comuna vrânceană Gologanu, în timpul intervenţiei de stingere a focului, pompierii descoperind trei cadavre carbonizate.

Este vorba despre doi soţi şi fiul lor. Fiul a intrat să-şi salveze mama imobilizată la pat, dar a fost surprins de flăcări.

Foto: Pompieri / DSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter