G4Media.ro

Igor Dodon rămâne în arest până pe 11 octombrie / Fostul președinte…

Foto: Fostul președinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, reținut de trupele speciale ale Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Sursa: Igor Dodon Facebook

Igor Dodon rămâne în arest până pe 11 octombrie / Fostul președinte al Republicii Moldova este acuzat de trădare, îmbogățire ilicită, corupție și finanțare ilegală a partidului

Instanța l-a menținut pe fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile – până pe 11 octombrie, transmite agenția Tass, citată de Rador.

Această decizie a fost citită, luni seara, de judecătorul Roman Mazureţ. „Instanţa a aprobat cererea Procuraturii. Arestul la domiciliu pentru fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se prelungeşte cu 20 de zile, până la 11 octombrie” – a spus judecătorul.

Anterior, procurorii au depus spre examinare la Judecătoria Chișinău o cerere de prelungire a măsurii preventive cu încă 30 de zile. După cum a explicat jurnaliștilor procurorul care se ocupă de caz, Petru Iarmaliuc, acuzarea consideră că Igor Dodon în libertate „poate dăuna anchetei comunicând cu martorii și distrugând probe”.

Igor Dodon a calificat cererea procurorilor ca fiind nefondată, iar avocații acestuia au cerut eliberarea fostului președinte și intenționează să facă recurs la această decizie în termen de trei zile.

Menţionăm că Igor Dodon se află în arest de 108 zile. Fostul lider moldovean a fost reținut la sfârșitul lunii mai și i-au fost aduse acuzații de trădare, îmbogățire ilicită, corupție și finanțare ilegală a partidului. Fostul președinte a spus că are dovezi de nevinovăție.

El consideră că dosarele împotriva sa au fost inițiate din motive politice pentru a slăbi cel mai mare partid de opoziție, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), pe care l-a condus anterior. Procuratura a acuzat-o și pe soția sa de complicitate la îmbogățirea ilicită şi i-a interzis să părăsească țara, tot în acest caz fiind plasat în arest şi fratele acesteia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. La noi nici filmarea nu este dovadă!trebuie omologată!

  2. La noi infractiunea de tradare in forma comisă de Dodon nu există în codul penal(și sunt foarte multe tradari,cu prejudicii foarte mari),ca sa nu mai vorbim de înbogătirea ilicită.